1. 3

    Ik ben stom verbaasd dat we dus in Nederland 20 Amerikaanse Nucliare warheads hebben liggen, die als ik het goed begrijp “gedragen” worden onder Nederlandse F16’s onder NAVO bevel…? Hmm, kan me niet voorstellen dat men zich in Nederland inb brede kring bewust is van dit feit… Vraag is wie het comando mag geven om dit vuurwerk de lucht in te schieten?

  2. 4

    Ik ben stom verbaasd dat we dus in Nederland 20 Amerikaanse Nucliare warheads hebben liggen, die als ik het goed begrijp “gedragen” worden onder Nederlandse F16’s onder NAVO bevel…?

    Waar trouwens al jaren verzet tegen gepleegd is..

  3. 5

    @3: De VS behoudt altijd het commando over (het gebruik van) de nukes. Moet volgens internationale verdragen ivm non-proliferatie (voor de verandering wel ondertekend door de VS, al houden ze er zich niet tot de letter aan).