Astronauten zien uitgestrekte milieuschade

Vernietiging van het Amazone woud, 1 augustus 2005Op momenten dat de astronauten tijdens het plamuren van hun shuttle even achterom keken viel het ze op dat uitgestrekte gebieden op aarde met forse milieuschade kampen. De Terra satelliet maakte op 1 augustus een foto van tientallen bosbranden in het Amazone-gebied langs de wegen die het oerwoud inmiddels doorklieven. Wie Google Earth heeft geinstalleerd moet zelf ook maar eens ‘astronautje spelen’ en over de Braziliaanse provincie Rondonia vliegen en de kaalslag bevatten.

Sometimes you can see how there is erosion, and you can see how there is deforestation. It’s very widespread in some parts of the world, aldus astronaute Eileen Collins (Reuters)

  1. 5

    erosion

    En daar heb je het meest genegeerde milieuprobleem wat er is. Verergert door de klimaatverandering, want droogte betekent dustbowl. Wij in Europa zitten wat dat betreft nog goed, met dikke vruchtbare lagen (relatief), maar de voormalige prairie waarop Amerika’s belangrijkste landbouwgronden liggen zijn een stuk kwetsbaarder.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Rain_follows_the_plow