1. 1

  vreemd, eigenlijk zouden wij boos moeten zijn op de arabische wereld, ze kijken wel met een vergrootglas naar israel en bij de arabische genocide in darfur blinken ze uit in zwijgen, en dan meet het westen met dubbele standaarden?

 2. 7

  Logisch dat ze boos worden niet??

  En wat dat zwijgen betreft.
  Daar hebben we hier in Europa met de Paus tss 33 en 45 ook wel meer dan genoeg onze best mee gedaan.

 3. 8

  @Bram VL

  Logisch dat ze boos worden niet??

  Wat een gelul zeg.. Gisteren op het journaal: Een oude mevrouw die gevlucht is voor het geweld in zuid-Libanon werd gevraagd hoe zij over de oorlog dacht. De mevrouw, die er duidelijk goed ziek was van die hele zooi, verklaarde dat beide partijen de schuld hebben: En dan ineens komt er een baardman een en die gaat op haar inpraten: “Dat moet je niet zeggen!” Na wat op haar ingepraat te hebben draait de mevrouw naar de camera en zegt: “Het is de schuld van Israel!”.

 4. 9

  @Pelayo
  Je kan nu toch niet gaan beweren dat de VS een zinnig standpunt heeft ingenomen in deze zaak.

  Sorry maar als ik gisteren hoor dat op de conferentie in Rome alle partijen voor een onmiddellijk staakt het vuren zijn behalve de VS en GB en dat daardoor dit staakt het vuren niet doorgaat. Dan zou je Condi toch zo *edit: sorry het is beter voor u en voor ons dat dit niet gearchiveerd wordt door Google en Echelon*

 5. 10

  @Bram VL

  Weet je? Ooit kwamen er mariniers van de VS hun VN diensten aanbieden en die zijn toen collectief door Hezbollah opgeblazen.. dat was in dezelfde tijd dat Hezbollah onderhandelaars gijzelden en martelden.

 6. 12

  @Pelayo

  Voor de Hebollah is een marinier die VN diensten aanbied hetzelfde als zou er hier in 46 een Duitse soldaat VN diensten zijn komen aanbieden.

  De VS trekt in heel het verhaal continu partij voor Israël en kan dus niet verwachten dat de Hezbollah plots hun troepen gaat aanvaarden omdat ze een andere kleur van petje dragen.

  Wat niet wegneemt dat ik graag zou zien dat het wel zou kunnen natuurlijk.
  Ik ben van oordeel dat de enige oplossing in het MO is een bezetting van heet het Israëlische grondgebied en alle grote delen van de omliggende landen met VN troepen.
  Zodoende hou je Israël tegen van groot geweld te gebruiken.
  En ontwapen je de milities waar ze in Israël terecht schrik van hebben.
  Je kijkt als VN dan niet meer naar wie was eerst in fout maar naar gewoon hoe lossen we dit hier op.

 7. 14

  edwin

  Het gaat idd om nu.
  Dus
  Nu kiest de VS opnieuw volledig de kant van Israël.
  Nu gaan er VN troepen naar Zuid-Libanon.
  Als bij die troepen VS troepen zitten aanvaardt Hezbollah die VS troepen niet als onpartijdige VN mensen.
  Dat kan je gewoon als mens niet.
  Iemand die vandaag tegen jou is in zo’n sterke mate als de VS tegen Hezbollah kan morgen niet plots onpartijdig zijn.

 8. 16

  De VS trekt in heel het verhaal continu partij voor Israël en kan dus niet verwachten dat de Hezbollah plots hun troepen gaat aanvaarden omdat ze een andere kleur van petje dragen.

  Nou en of we dat kunnen verlangen! En al helemaal kunnen we van hen verlangen misnoegen daarover niet in marteling van onschuldigen en autobommen om te zetten!

 9. 18

  Overigens Europese VN-soldaten?

  They laid siege on the town of Ma’arra al-Numan. As many as 20,000 of its inhabitants are reported to have been massacred, despite assurances that their lives would be spared.
  But if such events were common during those times, what happened next was certainly not. The Christian soldiers started to cannibalize Muslim Men, Women and Children. Men and Women were boiled then eaten. Children were barbequed on spits, somewhat like a shish-kabob. In a letter to the Pope one of the Crusader commanders wrote; Radulph of Caen wrote explicitly how: “In Ma’arra our troops boiled pagan adults alive in cooking-pots; they impaled children on spits and devoured them grilled.”

  Pelayo: Het is meer dat ik me erger aan jouw continue eenzijdige aanvallen op Hezbollah, zonder erbij te erkennen dat uiteindelijk het hele bestaan van Hezbollah getriggerd is door Israelisch geweld. Als Israel Libanon niet was binnengevallen, was er nu niet eens een groepering genaamd Hezbollah geweest.

  Aan ontvoeringen en martelingen heeft Hezbollah zich net zo schuldig gemaakt als het Israelische leger en de Mossad. Als je daar nu ook eens een beschuldigende vinger over opheft, krijg je van mij geen commentaar meer.

 10. 19

  Bismarck, kon je nog verder graven in het verleden? zo ken ik er ook wel een paar, joden zijn in de arabische wereld net als hier regelmatig in grote nummers afgeslacht, in noord india zijn 4 miljoen hindoes afgeslacht, etc.

  en met jouw redenatie kan je ook vrolijk doorgaan, de inval in libanon is weer getriggerd door palestijns geweld

  al deze bagger voor 3 hezbollah gevangen en dat vind jij te verdedigen?

 11. 20

  De Arabische wereld is sowieso steeds bozer aan het worden.
  Bozer richting Iran, bozer richting de eigen regeringen, bozer op het Westen, bozer richting Israel, bozer richting de Islamisten, bozer op de seculieren, bozer op de economische situatie, bozer op halfnaakte zangeressen, bozer op homosuele entertainers, bozer op terroristen, bozer op de prijsverhogingen, bozer op panarabische tv-zenders die op alle evenementen een monopolie eisen en dan extreem hoge abonnementsgelden vragen om te kijken etc etc

  Het is daar een en al chronische woede, zelfmedelijden en boosheid.
  Maar diazepam, alcohol, oxazepam en hasj zijn nu bijna overal goedkoop te verkrijgen.

 12. 21

  @Yousouf

  Ik wordt droevig van zulke bespiegelingen. Een sprankje hoop: Een Algerijnse vriend van me gaat vandaag voor het eerst in 18 jaar z’n familie maar weer ‘ns opzoeken! Want dat kan weer, tegenwoordig. Overigens, wat vind jij van Walid Jumblatt?

  @Bismarck

  Er was vrede. Hezbollah zat in de Libanese regering. Er waren verkiezingen gehouden in Libanon. Dat alles is *willens en wetens* opgeblazen door Hezbollah. Denk je nu echt dat die niet wisten waar ze mee bezig waren? Ze hebben voor hun eigen gewin de hele regio opgeblazen. Ja. Die wil ik wel afzeiken. Zeker als een minderheid dat hier nog maar doet.

  Nu kun je gaan stellen dat Israel een boosdoener is, en ik wil best wel een disclaimertje schrijven, hoor, als dat je ergernis beperkt. Maar wil jij dan ook een disclaimertje schrijven dat Hezbollah veroordeeld? Want wat dat betreft verwijt de pot de ketel dat ie zwart ziet.

  DISCLAIMER: Voor Bismarck en anderen. Ik ben tegen het doden van onschuldige Libanese bewoners. Ik ben me bewust dat Israel ook foute dingen doet.

 13. 22

  @ Pelayo

  Nah zo bedoelde ik het niet natuurlijk.
  Natuurlijk zijn er ook positieve ontwikkelingen (door die woede en boosheid. )

  Maar Walid Jumblatt?
  Dat is zo ongeveer de grootste politieke kameleon in die regio.
  En héél erg gewiekst.
  Een echte politicus dus. Het verbaast me wel dat hij nog leeft en nog niet omgekomen is door een aanslag. (zijn vader en grootvader zijn beide vermoord vanwege hun politieke standpunten. Zijn grootmoeder heeft een aanslag op haar leven overleefd)
  Mede door hem ( en zijn vader) zijn de Druzen nog tot op de dag van vandaag een machtige sekte waar je rekening mee moet houden wil je iets bereiken. (terwijl ze maar een paar procent van de bevolking vormen)

 14. 23

  Youssef, ik verbaas me dat jij verbaasd bent en er blijkbaar plekken op deze wereld zijn waar het als ‘normaal’ wordt gezien dat je vanwege politieke standpunten vermoord wordt, triest

 15. 25

  @ Edwin

  Nounou, Jumblatt is zelf ook verbaasd…:P
  Zo was het dus niet bedoeld

  Hoewel ik hem niet graag dood zie ( het is immers een seculiere liberale politicus en daar zijn er niet zoveel van in die regio), vraag ik me niet af óf hij vermoord zal woorden maar meer wanneer.
  Hij is al gewaarschuwd door het syrische regime en Nasrallah.

 16. 26

  denk dat syrie na hariri toch wel door heeft dat ze dat soort geintjes niet meer moeten flikken en nasrallah is een verlengstuk van syrie en iran

 17. 27

  @19: Of al deze bagger voor twee Israelische militaire, tis nmaar hoe je kijkt. Die crusadershit was meer anecdotisch bedoeld (ter leeringh ende vermaek). overigens kan ik natuurlijk ook weer op jouw verhaal door gaan. Uiteindelijk ligt de basis een beetje hier (niet vergeten ook ff naar beneden e scrollen).

 18. 28

  Bismarck, wie is er nou met deze shit begonnen?

  en het zijn niet alleen 2 ontvoerde soldaten maar ook 8 dode en het noorden van israel weer eens bestookt met raketten en mortieren

  ook ik vind de reactie van israel buiten proportie maar je kan ook niet verwachten dat een land dit pikt