1. 1

  Tendentieuze berichtomvorming, alive and well @Carlos. Sorry dat ik het zeg. Ja, we weten allemaal… maar je maakt het toch een graadje erger.

 2. 2

  Waarom tendentieus @Mesc.?

  Vorig jaar bericht van een meisjesschool..in de fik..rennen naar buiten werden teruggestuurd..geen hoofddoekjes..verminkt en verbrand..ook tendentieus zeker vanuit uw optiek?

  Schuurpapier?

  Werp uw bril af en denk soshi. Alle slachtoffers stenigen..uw optie?

  فوك مفكرات

 3. 4

  @ Larie

  De kern van dit brandverhaal -namelijk vanwege procedures iets wel of niet doen -doet mij een beetje denken aan de brandweer die niet ingreep vanwege procedures, jaren geleden in Eindhoven, en waardoor vele mensen levend verbrandden toch?

  Het was de Hercules ramp.

 4. 5

  Er is mijnsinziens een groot verschil tussen incompetentie en bewust iets niet willen doen.
  De incompetentie is inmiddels in Nederland, wat Hercules aangaat, volledig uitgemolken. Het bewust niet doen in Saoudi geheel niet..nada.
  Appels en peren.

 5. 8

  Tendentieus is toch zoiets als in de mode? Dus het is modieus om een dergelijk bericht te plaatsen? Is dat hetgeen je wilt zeggen Mescaline?

  Voor mij had dit bericht niet persé gehoeven, hier dan. Het staat al overal toch? Bovendien er gebeuren wel meer van die nare dingen tussen mensen waarbij de een de macht over de ander heeft.

  Anderzijds hoef je er ook niet op te reageren.

 6. 9

  Gewaardeerde..ik lees en leef mee maar het is me ff tevaag..je #1 dan.

  Onder sharia-wet gebeuren soms vreemde dingen..het slachtoffer wordt de dader..dus gestraft. Soms heb ik het gevoel dat dat in Europa ook aan het gebeuren is.

  Lees je je wat in, de sharia (fiqh) dan, voel je de dubbelzinnigheid en bovenal de vrouw-onvriendelijkheid is minderwaardigheid
  Die wordt in de praktijk letterlijk toegepast, enige distantie is onmogelijk gemaakt.

 7. 11

  Maar goed, tendentieus of niett het is van de zotte dat je gestraft wordt na een groepsverkrachting. Ofschoon ikwel opgetogen ben over het feit dat die verkrachters bestraft zijn.

  Ik meen mij te herinneren dat ooit verkrachten van een vrouw gedoogd werd, althans in het christeljke westen. Was dat ook zo in de Arabische cultuur?

 8. 13

  Tendentieus betekent toch dat je zelf subjectiviteit toevoegt aan nieuws? Ik kan me vergissen maar hier zijn gewoon de droge cijfers gegeven. De kern van het bericht is dat een vrouw 200 zweepslagen en 6 maanden gevangenisstraf krijgt, om dat ze een aantal mannen voor het gerecht gedaagd heeft voor haar groepsverkrachting en niet tevreden was met de eerste uitspraak (varierend van minder dan een jaar tot 5 jaar voor de verkrachters en 90 zweepslagen voor haar). Daarbij kreeg de advocaat van haar verbazingwekkend ook nog eens mogelijk een beroepsverbod.

  Hoe had mescaline dat dan willen koppen?

 9. 14

  @Bismarck: alles is tendentieus.

  Wat ik wel goed vond aan het oordeel is de extra straf omdat de advocaat probeerde de media te gebruiken om de straf te beinvloeden.

  De tendens in Nederland om rechtszaken in de media uit te vechten zou strafbar moeten zijn. Advocten zouden per definitie niet in de media over strafzaken mogen praten tot aan de definitieve uitspraak. Maurice de Hond zouden ze ook 200 zweepslagen moeten geven.

 10. 15

  @14: Nounou, ik hoop dat je dat ietwat gechargeerd bedoelt. Zelfs advocaten verdienen geen lijfstraffen. Het is natuurlijk de vraag hoe de media hier “gebruikt” zijn. In Nederland zou de Telegraaf er ook wel uit zichzelf opgedoken zijn als de straffen voor de verkrachting tegenvielen.
  Daarnaast vond ik elke straf voor het slachtoffer hier wel heel vreemd. In feite moedig je zo slachtoffers van verkrachting aan geen aangifte te doen. Wel aangifte betekent immers lijfstraf voor jezelf.