Ann Coulters nieuwste uitbarsting

LESDe conservatieve stokebrand Ann Coulter heeft afgelopen maandag weer de nodige opschudding veroorzaakt in de VS. In een CNBC-talkshow waren joden dit keer het doelwit. “Wij willen dat joden perfect worden”, zei Coulter, daarmee claimend dat zij namens alle christenen sprak.

Als het aan Coulter ligt, bekeren de joden zich tot het christendom, omdat die religie “de snelweg” naar God is. “Wij erkennen het Oude Testament, maar het onze is de sneltrein. Je moet je aan de wetten houden”, zei ze in het gezicht van de joodse talkshowhost Donny Deutsch.

“Christenen beschouwen zichzelf als verbeterde joden”, vervolgde Coulter toen Deutsch om een nadere uitleg vroeg. “Zoals je weet uit het Oude Testament kreeg God er genoeg van dat mensen zich niet aan zijn wetten hielden. Daarom geloven christenen, zoals in de bijbel staat, dat Jezus is gekomen om voor onze zonden te sterven. Christenen geloven het Oude Testament, jullie geloven het onze niet.”

Ann CoulterDe opmerkingen van Coulter leidden tot een storm van kritiek. “De bewering dat joden op één of andere maniere religieus imperfect zijn, riekt naar het meest hatelijke anti-joodse sentiment”, zei voorzitter Sideman van de American Jewish Committee.

“Ik weet niet tot welke gezindte Coulter behoort, maar ze sprak zeker niet namens ons”, aldus woordvoerder Zwilling namens de aartsbisschop van New York. De Amerikaanse anti-smaadbond verklaarde dat de notie dat joden inferieur zijn de basis is geweest van tweeduizend jaar kerkelijk anti-semitisme.

Later in de week verdedigde Coulter zich door te zeggen dat ze tegenover Deutsch slechts het verschil aangaf tussen het Oude en het Nieuwe Testament. “Noch religieuze joden, noch religieuze christenen zijn geschokt door deze uitleg van het christendom.” Volgens Coulter waren vooral liberals woedend. “Liberals veroordelen dit, maar ik krijg veel telefoontjes van religieuze joden uit Brooklyn die zeggen dat ik helemaal gelijk heb.”

Coulters uitleg kon Deutsch niet overtuigen. De talkshowhost had Coulter uitgenodigd om te praten over haar nieuwe bestseller If Democrats had any brains, they’d be Republicans. Deutsch: “Als Coulter hersens had, zou ze niet zeggen dat joden zichzelf moeten verbeteren.”

 1. 4

  Wie dan @Spuyt12? De liberale joden ? Die moesten haar toch al niet. De orthodoxe ? Die hoef je niks wijs te maken, die zien terecht geen verschil tussen gisteren en nu.

 2. 6

  Wat ze zegt is walgelijk, maar dat is alleen maar omdat het wel is wat christenen vinden (als ze eerlijk durven te zijn, anders waren ze toch ook wel joods?); het NT is een verbeterde versie van het OT volgens hen. Dat is toch ook wat christenen van moslims willen? Dat ze een soort verlichting doormaken? Een nieuwe koran-testament..

  Het bewijst maar weer eens hoe volkomen waanzinnig het hele concept van godsdienst is, helemaal wanneer ze met elkaar gaan concurreren: “Mijn god is lauwer/vetter/mieterser dan de jouwe, weet je..”

  En eigenlijk vind ik het nu al weer jammer dat ik zoveel letters aan Coulter heb verspild. Maar om ze nou weer weg te halen..?

 3. 7

  Als je naar de letter van dat boek leest wel, @ash: Gelukkig leven er weinig mensen naar de letter en denken nog wel een beetje na.

  @mescaline: Ik doelde op Joodse lobbygroepen die haar in de boycot zouden kunnen doen. Maar misschien zie ik het verkeerd en zullen die hun schouders ophalen.

 4. 8

  @Spuyt
  Ja dat weet ik, maar ik weet nooit waar ik meer moeite mee heb, gelovigen die hun boek naar de letter naleven of zij die omwille van de lieve vrede (en het vullen van de kerken) naar believen acceptabele stukjes eruit plukken.

  Ach, ik trap er ook elke keer weer in, me druk maken om religie. Om gek van te worden. Gelukkig maar dat ze dat artikel over godslastering laten bestaan, misschien màg ik dan straks niet meer zeggen wat ik er van vind, scheelt me een hoop ergernis.

 5. 11

  @ASH, ach als het wie het laatst komt het, het best weet. Zover ik het Moslim geloof begrijp is het de engel Gabriel die de Koran heeft gedicteerd omdat de Joden en de Christenen het verkeerd hadden en het eigenlijk zo moest. In Iran is er blijkbaar zelfs een stroming die geloofd dat op de dag des oordeels ook alle Christenen gered worden. Tenminste; Jezus zal dan naar de Christenen toekomen en ze vertellen dat ze tot Moslim moeten bekeren.

 6. 12

  Living easy
  Loving free
  Season ticket on a one way ride
  Asking nothing
  Leave me be
  Taking everything but my stride
  Don’t need reason
  Don’t need rhyme
  Ain’t nothin’ I would rather do
  Going down
  Party time
  My friends are gonna be there too, eh

  (…)
  No stop signs
  Speed limit
  Nobody’s gonna slow me down
  Like a wheel
  Gonna spin it
  Nobody’s gonna mess me ‘round
  (…)
  Hey momma
  Look at me
  I’m on my way to the Promised Land, woh

  [img]http://www.highwaypatrol.nl/images/HPlogo.jpg[/img]

 7. 15

  Wat is precies:
  “een storm van kritiek”

  Deze is wel leuk, van de bisschop dit keer: namens zijn woordvoerder laat hij ons weten dat zij niet voor ons sprak.

 8. 16

  Trouwens, reuze interessant die stad. Om op je vorige stukje nog iets te zeggen: omdat je in Amerika bij geboorte Amerikaan bent, tellen ze hier vooral foreign born immigranten, de rest is gewoon Amerikaan. Reuze leuk model voor een klein land als Nederland misschien? Ik woon zelf in het Poolse ghetto, als je in de buurt bent koop ik een Zywiec voor je.

 9. 17

  Wat zien die mensen toch in die Ann Coulters? Het blaat,het krijst, het gilt en het roept dat alles wat niet conservatief is tot de ondergang leidt. Kortom: zet het een pruik op en leer het met een Venlo’s accent praten en het is Geert Wilders.

 10. 18

  Het is allemaal al gezegd.
  En inderdaad: Wat zien die mensen toch in die Ann Coulters?

  En in al die andere blaters.

  Want dat is natuurlijk het probleem. Het gaat niet om Ann Coulters. Het gaat om de stroming die ze vertegenwoordigd. Al die fundamentalistische christenen – want zo presenteert ze zich hier – die met een grote bek in navolging van de fundamentalistische islam verkondigen dat hun weg de enige juiste is. En die stroming groeit. Hun invloed wint. Dus @Caprio#16 wat minder bagatelliserend zou mogen. Het wordt echt een probleem.

  Tot slot:

  …bekeren de joden zich tot het christendom, omdat die religie “de snelweg” naar God is.

  Dat mens weet dus echt niet wat er in Europa de afgelopen 20 eeuwen is gebeurd. Fouten herhalen zich. De geschiedenis herhaalt zich. Fukuyama had ongelijk: Het Einde van de [Ideologische] Geschiedenis is niet daar. De ideologische evolutie gaat gewoon door. TEn goede of ten kwade.

 11. 19

  Mensen zouden zich beter druk kunnen maken om deze uitspraak:

  “….and also he [Giuliani] seems sort of crazy enough that he’d nuke Iran and that warms our hearts and at this point its been years since an ex-wife has appeared on Vagina Monologues.”

  Het bombarderen van Iran verwarmt haar hart? Ann Coulter is geen (klassieke) Republikein, maar een religieuze Jacobijn.

  @HansR

  Religieus-rechts is juist op de weg terug.

  Paul Weyrich, mede-oprichter van de moral-majority, wil er zelfs mee ophouden. Religieus-rechts trekt zich steeds meer terug uit de politiek. Dit gedoe met Iran is hopelijk de laatste oprisping.

 12. 22

  Ik sluit me aan bij HansR #18 wat betreft het grotere probleem dat Ann Coulter vertegenwoordigd: ‘al die andere blaters’, en de verwevenheid van die blaters met de Republikeinse partij.
  Ik zou hieraan nog willen toevoegen dat het natuurlijk nu al een groot probleem is (en niet wordt), al vele jaren, de achterliggende oorzaak van het totaal ontsporen van de regering Bush.
  Dan weer eens met Jimmy als die zegt dat het probleem op z’n retour is, veroorzaakt door juist dit soort relletjes. Cruciaal is hier de verontwaardiging van de ‘Joodse lobby'(dat is iets anders dan de Joodse gemeenschap, die zijn over het algemeen links en gematigd), normaal gesproken trouwe bondgenoten van de neocons (en vice versa). En het feit dat de MSM het overneemt.

  Overigens, Ann Coulter is niet slechts een randfiguur, maar behoorlijk verweven met het Republikeinse establishment. Zo sprak ze op een campagnebijeenkomst van Mitt Romney, zeker geen fringe kandidaat (nou ja, volgens een
  Nederlandse standaard zijn natuurlijk alle republikeinse presidentskandidaten extreem). Waar ze voor ophef zorgde door John Edwards een ‘faggot’ te noemen.

 13. 27

  @Jimmy 19

  Nog een pareltje:

  “We should invade their countries, kill their leaders and convert them to Christianity. We weren’t punctilious about locating and punishing only Hitler and his top officers. We carpet-bombed German cities; we killed civilians. That’s war. And this is war.”