Amerikaanse tv dominee roept op tot moord

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Pat Robertson, een conservatieve tv dominee heeft in zijn show opgeroepen Hugo Chávez, de president van Venezuela te vermoorden.

“If he thinks we’re trying to assassinate him, I think that we really ought to go ahead and do it. [..] It’s a whole lot cheaper than starting a war. And I don’t think any oil shipments will stop.”

Pat Roberston is bang dat Chávez het communisme en *kuch* het terrorisme zal omarmen om de VS te ontwrichten.

Vooral dat communisme zegt denk ik wel wat over de denkbeelden van de man. Hij deed overigens mee aan de presidentiële voorverkiezingen van 1988. Je zou bijna blij zijn dat Bush senior toen won.

Reacties (13)

#1 obsidiaan

wat het communisme betreft kan ik heeft die man wel een punt.
Hoe poetin met zijn politieke tegenstanders omgaat komt mij vreemd over. Zo ook de sovjet anexxatie-drang en het met geweld proberen te behouden van de sataliet staten.
(ik lees daar nooit iets over bij de verschillende weblogs)

Ik werk hier met een aantal chinezen. Kritiek leveren op de overheid is iets ondenkbaars voor ze, een onmogelijkheid.
En wat Tibet betreft, dat is gewoon china, landen zonder beschaving mag je innemen om daar beschaving te brengen. Voor de communisten hier is dat heel gewoon.
ik lees nooit iets over de gruwelijkheden die in Tibet plaatsvinden bij de verschillende weblogs.

nu begrijp ik het.. de weblogs worden door communisten gemaakt, vandaar het vele anti-amirikanisme en anti-semitisme. Daar is zekert zeer veel niet in de haak, maar zelfkritiek naar links toe verneem ik zelden.

 • Volgende discussie
#2 Packet Storm

Links en zelfkritiek???
MWAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

En de desbetreffende dominee heeft alles al weer terug genomen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Joost

Hmz? Sinds wanneer is Rusland Communistisch? En tibet… Tja. Ook dat is een lang verhaal.

Mijn sympathie voor communisme is nul.
En dat we meer kritiek hebben op Amerika dan op China/Rusland komt ook vooral door de beschikbaarheid van informatie. Ik moet wel toegeven dat vandaag een beetje een VS-bash dag is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Joost

@Packet: Maar denk je dat hij zijn preken niet voorbereid? Hij heeft dit willens en wetens gezegd, het was geen “slip-of-the-tongue”.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 obsidiaan

Begrijp me niet verkeerd,
hoe meer kritiek op Bush en Sharon hoe beter,

Maar het is vaak eenzijdig,
en ja die conservatieve tv dominee snapt er al helemaal niets van.

En ja sorry van dat verhaal over die chinezen, maar hoe meer met ze samenwerkt hoe minder je van ze snapt. Ze zijn erg eigenwijs, ik bedoel nog eigenwijzer dan nederlanders.

hebben jullie nog wat vernomen van die Thee-pot aanbidders ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 camera obscura

Links en zelfkritiek, inderdaad: tot in de laagste gremia van de linkse politiek kan men NIMMER tegen kritiek en bestaat zelfkritiek uberhaupt NIET. Als verslaggever van een krant heb ik dit van zeer nabij mee mogen maken. De rechtse partijen konden wel incasseren en bekritiseerden zichzelf waar nodig wel.
Het is dat ik sta voor veel linkse idealen…
Overigens: een leuke vergelijking is ook extreem-rechts versus extreem-links. In Nederland komt weinig extreem-rechts GEWELD voor, maar extreem-links geweld overvloedig. De vrouw van Janmaat is door toedoen van linkse activisten in een rolstoel beland, een staatsecretaris zag zijn huis opgeblazen worden door linkse rakkers en de kogel van Pim Fortuyn kwam ook (min of meer) van links. Verder gebruiken linkse activisten altijd geweld op G8-toppen, bij nerstenfokkerijen en tijdens ontruimingen van slooppanden. Kan iemand mij -behalve de moord op Kerwin Duinmijer, dit weekeinde weer herdacht- voorbeelden in deze catergorie noemen van rechts geweld? Na de moord op Van Gogh zijn er wel incidenten geweest, maar dat betrof een korte oprisping van volkswoede en had niet iets te maken met rechtse structuren, zoals ook de AIVD heeft bericht. Bovendien vielen er geen slachtoffers.
Maar let op: ik ben links en ik blijf links, als stemmer. En ik verwerp extreem-rechts en racisme met kracht! Dat dit even duidelijk is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 obsidiaan

@camera obscura:
Er is niets mis met linkse idealen ze zijn zelf goed, maar het moeten geen dogma`s worden. En het doel Heiligt niet de middelen.
Zo ook Pim Fortyn, vermoedelijk vermoord omdat hij niet direct een mening had over het fokken van dieren voor de bontproductie.
Politici die hun mening (Hoe stompzinnig die mening in mij oren mag zijn) niet kunnen verkondigen omdat linkse activisten het debat verstoren.
Laat iedereen gewoon zijn mening verkondigen en werp tegen argumenten op.
Het komt op mij over dat ze vaak geen steekhoudende argumenten hebben en daarom weer in hun dogma`s van protest terugvallen.

erg jamer voor het discussie klimaat

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Packet Storm

Nog even een voorbeeldje over links geweld:
Er stond vandaag ook een stuk in de krant dat er in Engeland een fokkerij was gesloten. Deze fokkerij leverde konijnen voor dierproeven. De boer werd al zes jaar geterroriseerd (pesten was het niet meer) en heeft het opgegeven toen ze het lijk van zijn schoonmoeder hadden opgegraven en meegenomen. EEN LIJK! OPGRAVEN! En het ergste was, deze “actievoerders” worden door vele als helden gezien, want de boer was nu wel gestopt. Had ie maar geen proefdieren moeten kweken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Packet Storm

@Camera…
Nu haal je heel mijn uitspraak onderuit door te zeggen dat je links bent en tegen kritiek te kunnen ;)
Maar voor de rest helemaal met je eens. (alleen ben ik dan niet links ;) )

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Henk

Ja sommige dominees demonstreren wel een aparte vorm van naasteliefde ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 obsidiaan

off topic:

nog even wat over het geweld tegen dierproeven.
Ik ben het ermee eens dat het gebruik van proefdieren tot een minimum moet worden teruggebracht, het mag van mij ook helemaal verdwijnen.
Maar om het met geweld uit je land te verjagen verwerp ik.
Nu bestaat er nog een mogelijkheid om te kontrolleren wat er met die dieren gebeurd. Wij hebben hier de strengste voorwaarde voor proefdiergebruik. Dit trekt bedrijven aan om dierproeven hier uit te voeren. Ze kunnen dan zeggen dat je de strengste normen handteren, wij kunnen meekijken.
Jaag je ze weg..gaan ze naar belgie, haast geen controle of naar Japan. Daar mag echt alles.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Joost

Soms kan je niks anders dan iets op dieren uitproberen. Lijkt me dan ook geoorloofd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 obsidiaan

Veel kom je gewoon niet weten zonder gebruik van proefdieren. Maar vaalal worden dieren gebruikt in een zucht naar kennis, met name in de wetenschap. Ik ben er voor mezelf nog niet uit of dat ook goed is, Middas Dekker had een mooie benaming voor proefdieren: De Reageermuis.

 • Vorige discussie