1. 4

  Hypocriet betekent dat je het niet veel beter doet, niet dat degene die je bejegent het stiekem beter doet, JSk. Maar had je anders verwacht van VVD/CDA?

 2. 5

  Ik had VVD/CDA idd als linkser verwacht dan de Amerikaanse Republikeinen, die onder Bush nog een handvol minorities op hoge posten hadden.

 3. 7

  In de VS zitten de ouwejongensnetwerken anders in elkaar. Daar is meer ruimte voor nieuw bloed. En als je ze hier toelaat wordt je meteen afgeserveerd als dhimmi-partij, zoals de PvdA.

 4. 11

  Su 19 oct
  Voordat je een reactie schrijft is het misschien handig het artikel eerst goed te lezen, vooral deze quote
  Partly due to a less generous welfare state, American immigrant workers with lower educations have, for the most part, been more economically active than their nonimmigrant counterparts.

 5. 12

  @7: Dat speelt idd mee, maar onderschrijft dat niet mijn punt?

  @11: Misschien moet jij beter lezen. Hij (Joel Kotkin) legt *niet* uitsluitend de schuld bij de migranten in Europa, anders dan wat jij suggereert. Overigens is het een *opinie*-artikel geen wetenschap.

 6. 13

  Dat Merkel “multikulti” “absolut gescheitert” vindt is één ding, maar is het volgende citaat echt van haar: “We feel tied to Christian values. Those who don’t accept them don’t have a place here”? Ik kan het wel in Engelstalige media vinden maar niet in Duitstalige; één Oostenrijkse forumbezoeker heeft het wel over “christliche werte” maar zegt dit van Yahoo te hebben.

  Heeft die (Yahoo?) journalist dit citaat erbij verzonnen, komt deze uitspraak van Merkel uit een totaal andere toespraak of heeft ze dit echt gezegd in deze context (wat ik toch wel ver vind gaan voor een regeringsleider van een seculiere staat)?