American Juggalo

Bob Lefsetz:

“This ain’t Coachella. It’s not even Bonnaroo.

We’re used to corporate sponsors, patrons staying in hotel rooms. Everybody in America is a winner, on their way up.

But here you have an endless supply of what society calls losers. And they all seem to know it.

This film is as powerful as the great documentaries of Frederick Wiseman and D.A. Pennebaker. It captures a vibe, a feeling, which you don’t find too often in today’s mainstream media”.

[…]

This certainly ain’t the beautiful people.

And it’s not all stoners. There are Straight Edge Juggalos, and if one of the talking heads is to be believed, even brain surgeon Juggalos. But I’m guessing those are in the minority.

This is not plastic-surgeried, dieted down to nothing television America. This is the people servicing you, doing those low paying jobs you’ve got contempt for.

But they’re also us.”

 1. 4

  Dat waren de Hippies ook, alleen toen was het meer een sociale druk. Nu is Amerika zo verandert dat het ook een financiele druk is geworden. Veel van deze mensen zijn echt niet dom, en konden naar een Universiteit gaan. Alleen het geld was er niet, of Moeders werd ziek en dus stopte het geld. Je vergeet even dat Universiteit in de VS strontje duur is tenzij je een athleet bent.

  Ook vroeger waren er veel hippies “worker class” alleen toen was de Worker Class in de VS nog beter af dan nu. Werden ze niet gezien als Losers. Als jij een Diner had en je vrouw werkte als serveester dan was er niks mis mee. Ook niet voor die ene jongen die je in dienst had, daar was ook niks mis mee. Nu, in de tijd van McDonalds, Wendy’s, Burger King, Taco bell,etc…. is dat anders. De lonen zijn eigenlijk veel lager geworden, eerst waren ze hoger om de mensen bij small industry weg te trekken, en daarna geen concurentie meer… dus verlagen die hap.

  Toen was je geen loser als je als “Frycook” in een Diner werkte… nu wel. Dit is trouwens niet alleen geld gerelateerd maar ook een image probleem. In de VS word je constant doodgegooid met beelden en reality shows van “winners”. Vaak zijn ze oerdom maar alleen maar de dochters/zonen van mensen die goed geboerd hebben. Het propageert een consumerism als een manier van leven, kan je daar niet aan meedoen of heb je niet zoveel vrije tijd en mogelijkheden… dan ben je een “loser”.

  Maar infeite zijn dit wel Hippie 2.0, en je ziet ze al een tijdje in de VS weer opstaan. Alleen het word wel afvragen of Flower Power 2.0 ook gaat gebeuren, want Hippies waren al niet altijd vredelievend (Hippie is wat anders dan Flower Power)… en deze zijn wel een stukje gefrustreerder…. begrijpelijk, want de hun beloofde Amerikaanse droom blijkt niks meer dan een nachtmerie te zijn.

 2. 5

  Ik hoop alleen dat ze de muziek wel verbeteren want HipHop hippies hehehe… die muziek gaat niet zo herindert worden als de kwaliteit van de muziek van de echte hippies :).