1. 5

  Volgens mij doet de PVV niet echt mee aan verkiezingen in Rio. Geen enkele politieke partij overigens.

  Makkelijk relativeren als je (onzinnige) vergelijkingen gaat maken met een van de onveiligste steden van de wereld. Dat de oplossingen van de PVV belachelijke non-oplossingen zijn die voor escalatie kunnen gaan zorgen, wil niet zeggen dat de veiligheid in Almere en andere steden niet beter kan.

 2. 6

  Ik woon in Rio en in Almere ben ik nog nooit geweest. Dus eerlijk gezegd kan ik niet vergelijken. Maar een grote paralel tussen beide plekken en de discussie in Nederland over “gevaar” is het werkelijke gevaar en het gevoel van gevaar en wat dat met mensen doet: schuilen, hekken bouwen, wijzen naar “het gevaar” en aan elkaar doorvertellen hoe gevaarlijk het wel niet is op straat …

  Hoe die keten te doorbreken? Ik denk door iedereen echt mee te laten tellen in een samenleving (hier of daar) en mogelijkheden bieden.

  Maar een knieschot (of nekschot, het equivalent daarvan hier in Rio) lijkt me eerder een stap verder weg dan dichterbij …

 3. 7

  Tja, gevaar is vooral het uitvergroten van problemen tot iedereen er last van heeft of meent te hebben. Als je in Eindhoven vraagt waar het gevaarlijk is wijst men naar Woensel, kom je er , dan wijzen ze naar een andere hoek en kom je daar dan weten ze nergens van…

  PS Joris; Alles kits in Rio BTW? ir. Joris S. toch? Hoop je ergens dit jaar weer eens in BA te treffen voor een goede lomo in Las Canitas!Chau Jasper

 4. 8

  Zwaktebod dit “artikel”. Als je nu echt de PVV de wind uit de zeilen wil halen ben je hiermee zeker op de verkeerde weg.

  En door te stellen dat er in Nederland niks aan de hand is omdat het in andere landen nog veel erger is doe je de klachten in Nederland geen recht. En ontken je de problemen die er wel zijn.

 5. 10

  Jakarta is veiliger dan Almere. Reden; de politie, en omstanders, slaan je gewoon murf bij arrestatie. Met dat in het vooruitzicht gedraag je je wel.

 6. 11

  @10
  Ohja dat is goed, zonder proces gewoon in elkaar slaan die lui. Doet me haast denken aan fascisme, maar u bent toch geen fascist meneer Hering???!

  Denk na voordat je zo’n reactie dropt.

 7. 14

  Fascisme is, als de stadsbussen een reclame tegen sex met minderjarigen hebben, betaald door de overheid, waarop gewaarschuwd wordt dat

  je dan wel weet wat je in de gevangenis te wachten staat.

  Gezien in Natal, de hoofdstad van Rio Grande do Norte, Brazilie.

  Reactie van mijn buren: Maar dat is toch ook zo?
  Dat is fascisme, het fascisme dat iedereen “normaal” is gaan vinden,
  want voor dat soort lui gelden de mensenrechten niet.

 8. 16

  Well, your publish is usually the best in which worthwhile subject matter. My partner and i participate in the a conclusion and will eventually excitedly enjoy your following revisions. Just saying thank you can’t just be sufficient, for your amazing clarity in your composing.

 9. 17

  # Redactie, volgens mij is er iets ernstig mis met dit draadje. Zo lijkt het bijvoorbeeld alsof ik reageer op een niet bestaande reactie. Bovendien mis ik bijvoorbeeld de mogelijkheid om op reactie #16 te reageren (niet dat ik dat zou kunnen, want is naar mijn mening adacadabra wart daar staat).

  Beter: ik mis de mogelijkheid überhaut om op welke reactie dan ook te reageren, aangezien het blokje dat je daarvoor zou dienen aan te klikken ontbreekt.
  Foutje van mijn browser, of een foutje van de jullie programmering?