1. 4

  Mij lijkt de Roemeense traditie de beste als het gaat om het bestrijden van een kater. Een stevige maaltijd werkt als een wonder. De heren en dames van Brainiac hebben het ook *kuch* wetenschappelijk getest, met een goede English Breakfast (sausages, bacon and black pudding).

 2. 5

  The hair of the dog… Dat bood mijn lieve ierse moeder zaliger me altijd aan als ik zondagmiddag verkreukeld uit bed was gekropen, en zij al met een aperitiefje op het aanrecht het zondagsmaal aan het bereiden was… Snif.

 3. 6

  Ik heb in de regel geen zware kater, maar bij gelegenheid wel zo’n beetje alle remedies heb ik zonder walging tot me genomen (ok: sterke vleesbouillon ipv die maagsoep, maar zoveel maakt dat niet uit; en liever tomatensap-puur met een beetje zout en peper dan met rauw ei en tabasco) — het best helpt de wekker te zetten op exact zes uur na thuiskomst.

 4. 8

  @7: Heb jij dat ook? Nou moet ik zeggen dat ik eerder Comedy Central opzet. Daarnaast wil op de één of andere manier de trip van café tot thuis wel eens een uur duren, hoewel het toch maar 5 minuten fietsen zou moeten zijn. Op die manier lig je dus pas om 5 uur in bed, zelfs als je toch netjes om 2 uur richting huis bent gegaan.