Afscheid van de CD en LP

DATA - De revival van de LP mag dan af en toe in het nieuws komen, eigenlijk loopt het tijdperk van de fysieke geluidsdragers simpelweg ten einde. Het bliepje van de LP’s kan de trend niet breken.
Naar aanleiding van de teleurstellende omzetcijfers van de Nederlandse muziekindustrie hebben ee de cijfers vanaf 1975 bij elkaar gesprokkeld en de geluidsdragers netjes gestapeld. LP’s onderop, dan de cassette’s, de CD’s en ten slotte de singels (digitaal en analoog op 1 hoop).
geluidsdragers_475

Reacties (3)

#1 Niet JeZus

Een harde schijf is handiger.. maar er gaat niks boven het geluid van een LP!

  • Volgende discussie
#2 clismo

Het verschil hoor ik niet, maar het opzetten van vinyl is één van de weinige rituelen waaraan ik hecht. Zolang er genoeg liefhebbers overblijven zullen ze wel blijven persen. Ik lees overigens ook nog papieren boeken. Jammer dat Sargasso niet dagelijks op de mat ligt. Ideetje? Hoe noemde Van Dyke Parks dat ook alweer? Nouveau niche.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Amateur Commenter

Geld dit ook voor online aankopen? Want die doe ik dus eigenlijk alleen maar in het buitenland. Ik heb 1 keer geprobeerd een LP in een Nederlandse webshop te kopen en dat mocht maar liefst 2 maanden duren voordat ik mijn geld terug kreeg. Dat terwijl het bij aankoop zgn op voorraad was.

Op de bekende NL webshops zijn platen zo 30% duurder dus dan liever bestellen van de bron zelf.

  • Vorige discussie