1. 5

  @2&3 : Dat was in alle opzichten een betere keus geweest. Staat haar nog goed ook. Bij Aboutaleb denk je dat’ie hem net gejat heeft…

 2. 7

  At this point in time is het een heel goede zaak lijkt me. Als rolmodel, geen lpfstempel op mij aub, zou een symbolisch afstand van zijn niet nederlands paspoort een gedurfde grensverschuiving inhouden.

  Ik ben voor een wereld Zonder paspoort, één snap ik ietwat maar twee niet.

  Overigens opmerkelijk dat het nu alweer een pvda’r is, ik snap dat proces niet zo goed.

  *wat snap ik veel niet*

 3. 8

  @6 zijn er dan echte argumenten voor? Het achterkamertjes gekonkel waar dit resultaat uit geboren is verdient ook het stempel “open bestuur” al niet?

 4. 10

  Amsterdammers in Rotterdam is wel eens goed uitgepakt maar van hogere orde is natuurlijk zijn Marokkaanse nationaliteit met paspoort. Zijn officiele regering.nl-CV zegt daar niets over wel dat geboren is in Ben Sidel. Doet dat meer ter zake over zijn identiteit?

 5. 11

  Inderdaad niet zeiken zolang een burgemeester achter een deur en niet middels een referendum wordt gekozen. Misschien op termijn de 4 grote steden. Moet je de burgers wel porren voor de gang naar de stembus.
  Goede kandidaat verder de Rotterdammer is over het algemeen best te spreken, behalve sjagrijn Sorensen en bloemetje Agema uiteraard (gezien bij P & W?, mens lult zich constant vast)

  Ter zijde: goed idee van Vermeent?: 1800 windmolens op de noordzee? Investering in half jaar terugverdiend…goed voor 6mln. huishoudens?

  Kom er maar in Henkie Windparken Wiki!

 6. 12

  @YP : Nee, 1800 windmolens op de noordzee lijkt mij een ongelukkig idee. Ongelooflijke horizon vervuiling en slecht voor vogels. De verdere impact op de omgeving kan ik niet inschatten.

  Dat die investering in een halfjaar terugverdiend wordt, lijkt me nogal sterk. Ook de claim van de energieopbrengst. Heeft Vermeent (of Vermeend) daar nog wat nader over gezegd?
  Het lijkt me sterk als zo’n investering er binnen 20 jaar uit komt. Die molens staan op zee: dat betekent in een redelijk agressief zoute omgeving die erg slecht is voor mechaniek en elektro. Dus is er veel onderhoud nodig. Dat zijn op zich al erg hoge jaarlijkse kosten en is bovendien niet op iedere dag uit te voeren ivm weer.

  De bouw van die dingen is ook niet helemaal routine… Productie van de molens op land, fundering maken op zee, leggen leidingen op zee, transport naar zee, plaatsing op zee, aansluiten op zee… ik zal nog wat vergeten zijn ook. En dan ook nog de bescherming tegen terrorisme. Het staat wel lekker een flink eind buiten gaats!

  Ik wil het idee dus graag eens wat verder naar de praktijk toe uitgewerkt zien, misschien wordt ik er dan wat blijer over..

  Die burgemeestersvoordracht was gisteren, laten we het daar houden.

 7. 13

  Rotterdam kleurt eerder grijs dan rood met saaie fatsoensrakker Aboutaleb. Het had slechter gekund (Van Sluis, die knakker van het CDA die oorspronkelijk naar voren was geschoven maar die niemand bliefde), maar ook veel beter.

 8. 14

  @esgigt

  Middels een spoedwet, kosten tussen 12 – 15 mld.…22 km in zee (qua (geen) horizonvervuiling), extra werkgelegenheid m.b.t. bouw/ constructie/ montage en onderhoud (alles in Nederland). En m.b.t. inbijten van zout: zal wel loslopen, zijn best knap tegenwoordig met div. coatings. Voor de rest staat het gesprek hier.

 9. 15

  Vandaag op de .org..goh dacht ik gooi het in de groep. de groep is groot en ieder komt van elders en heeft het hart op de juiste plaats btw anders zitten ze hier niet.

  Koffietime:

  Na al de heftigheid ben ik sterk van mening geworden dat het negatief zal werken binnen de groep die het al zo moeilijk heeft, als een persoon in nederland een papiertje heeft van een plek elders die veel dingen doet om over de grens invloed te houden.

  Dames heeren ook, die druk is groot u heeft wellicht geen idee.

  Kortom publiekelijk afstand nemen is ” a small step 4 men but etc” :)

 10. 16

  @YP even naar het gesprek zitten luisteren. Even los van de uitvoerbaarheid, is het verhaal dat Vermeend vertelt het verhaal van een politicus waarmee al meer prestige projecten met dramatischee kostenaspecten vooraf gegaan zijn. Het kostenverhaal van Vermeend rammelt en terecht schiet Agema daar de gaten in. Die 12 tot 15 miljard kunnen namelijk even gemakkelijk 15 tot 20 miljard worden en dan praten we al bijna over het dubbele bedrag. Voor overheidsprojecten is dat geen ongebruikelijke zaak.

  Ook rekent Vermeend voor wat de aanbestedingsaspecten betreft buiten de waard: Europeese aanbesteding, best YP! Het werk en de geldstroom blijven dus helemaal niet gegarandeerd in Nederland. De NL regering (en al helemaal de PvdA niet) kan nooit afdwingen dat het werk in NL blijft.

  En dan de schaalbare ingebruikstelling… Daarover wil ik de mening van een energietechnicus weleens horen, want ik heb er een hard hoofd in.

  En de kosten/batenverhouding: 12 tot 15 miljard investering om voor 6 miljoen huishoudens stroom op te wekken.
  Daarnaast is er geen indicatie van de operationele kosten uit de mond van Vermeend op te tekenen. Gauw 10% van de initiele investering.. (je moet ergens vanuit gaan)
  Qua opbrengst kan ik hoogstens een schatting maken, uitgaand van € 100,- per huishouden per maand : €1200 x 6 miljoen = ca. €7,2 miljard per jaar.

  Het klinkt al bijna te mooi om waar te zijn… maar ik zei al: geen enkele kosten onderbouwing!

  Met mijn kennis van projectmanagement ligt er nu genoeg informatie op basis waarvan een luid : NO GO gegeven behoort te worden.

  Leuk detail : Job Cohen zit op de achtergrond schaapachtig mee te luisteren met een gezicht van “ik moet mijn vriendje hier niet gaan afvallen, ook al verdient hij het…”

  Nee, dit plan vermeend is weer een “leuke dingen voor linkse mensen” verhaal die daar graag mee gaan lopen, en zich niet realiseren dat er in de tussentijd ook nog zorg verleend moet worden in allerlij instellingen.

 11. 17

  “linkse mensen”…hou toch op… HOU TOCH OP, is dat nu niet de eigentijdse godwin geworden?

  *je zou toch bijna gaan vloeken maar dat mocht ik nooit thuis*

 12. 20

  Rotterdam kleurt weer rood ?
  De beste man heeft waarschijnlijk nog nooit de Internationale gezongen, Wim Kok wel!
  Hij is een regent, niks rood, de PvdA is kleurloos geworden, vol goede bedoelingen, dat wel.

 13. 21

  @ esgigt

  Waarom meteen elk idee afserveren en de handdoek werpen? Goed, Vermeend zat met een hijgende Cohen wat achter zijn adem te hakken en alleen uitkomsten te delibereren maar het échte doorrekenen van totale kosten/baten van het gróte project van 1200 – 1800 zal misschien pas helder(der) worden na aanleg van het proefpark van 80 molens voor de kust van Noordwijk/ Egmond o.i.d. waarover hij het had. En qua overschrijden, sowieso hoogte budget? Tja, wel een bankje van de ondergang kunnen redden met 20+ miljard zo hoppa rechtstreeks uit den poeplap…? Je moet één keer een fikse stap dúrven zetten om het nakende einde van het fossiele gedoe voor te zijn.

  Nog wat opmerkingen m.b.t. rekenvariabelen:
  -Territoriale wateren Nederland? Beperkingen voor plaatsten 1800 molens, met druk en (risicovol, olietankers) scheepsverkeer, visserij, vogeltrek enz.?;
  – welke (grootte) molens en opbrengst MW/p.j. opgewekte energie, meer wind op open (Noord)zee?;
  – in serie eindproducten of halffabrikaten maken: goedkoper.

  We laten het verder maar aan de experts over.

 14. 22

  Wat ik me ineens afvroeg in het kader van de dubbele-paspoort-toestanden: Zou er echt geen enkele andere burgemeester zijn in Nederland met twee paspoorten, pak hem beet een Nederlands en een Duits paspoort?

 15. 23

  Vast wel maar er is een verschil lijkt me.

  Duitsland in al zijn doen en laten voert geen druk uit op zijn expats waar daarintegen de druk vanuit Marokko al of niet “stiekum” inmens is.

 16. 24

  Zomaar een quote uit De Pers van 17 februari 2008:

  “”De Marokkaanse gemeenschap in het buitenland moet worden beschouwd als de zeventiende provincie van ons land”, zei de Marokkaanse minister voor de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland, Mohamed Ameur, bij de presentatie, meldde de Marokkaanse krant Aujourd’hui le Maroc”

  Onder m’n schedel zit nog een woedend wegbenende Kohl, die toen bondskanselier was, naar aanleiding van stevige discussie op VPRO programma.

  WAT zie hij ” Nederland?…nederland is een aangespoeld stukje Duitsland!!” en weg wasie. Met de geologische deeptime bril op had hij wel een punt.

 17. 25

  OK, maar het argument van PVV schijnt te zijn dat je niet “loyaal kunt zijn aan twee vaderlanden”. Ik denk dat dat prima kan en daarom heb ik het idee dat ze daarmee bedoelen dat ze alleen Marokkanen daartoe niet in staat achten.

  Kortom: PVV verwijt iets aan mensen met een 2e paspoort, terwijl ze de staat Marokko zouden moeten verwijten hoe dat daar ideologisch mee omgaat.

 18. 26

  p.s.: Toen hij, KOhl, afstand “nam” van zijn functie stuurde ik hem een cd omdat ik vond dat hij toch veel heeft gedaan om onze landen wat te “verzoenen”. De muziek was een uur geluid van een oerbos in Polen.Omdat men in Duitsland altijd zei dat onder een eik (z’n bijnaam” niks kon groeien.
  Binnen een paar dagen kreeg ik een warme brief van hem om te bedanken en hij kon zich het “incident” nog goed herinneren.

  De hoes (m’n begintijd van photoshop dus wat krakkemikkig):