1. 2

  Het is een schande dat we ons zo drukmaken om die paar Nederlandse militairen die er vallen, terwijl er in Afghanistan en Irak honderdduizenden burgers gesneuveld zijn mede door ons toedoen.

 2. 3

  Goh – is dat NIEUWS!? Het hele idee achter oorlog is dat er militairen sneuvelen. Nederlandse militairen zijn al in het voordeel: ze kiezen zelf voor een carriere in het leger, en laten zich daar goed voor betalen. Volgens mij ligt dat in Afghanistan en in Irak toch net even iets anders, maar ik kan me natuurlijk vergissen.

  Ik vind sowieso dat er van die hele strijd een ietwat eenzijdig beeld wordt gegeven door de verschillende media. Het lijkt mij niet geheel ondenkbaar dat ook de Afghanen en Irakezen met eenzelfde probleem te kampen hebben, maar dat praat eenzijdigheid onzerzijds nog niet goed.

 3. 4

  @Noelaman Deze link geplaatst in context nieuws gisteren. Het is relevant om te melden dat sinds het “winnen” van de oorlog in Afghanistan het aantal slachtoffers alleen maar toeneemt. Relevant voor de discussie over de aanwezigheid en nut/noodzaak.

 4. 6

  @5: We mogen vermoeden dat er een aantal/tijdseenheid bedoeld wordt, de sneuveldichtheid als het ware. Ik ga er tenminste van uit dat we niet te zeer in sprookjes moeten geloven.

  Wat ik wel jammer vind is de onevenredige aandacht voor gesneuvelde soldaten. Belangrijker is te weten hoe het zit met omgekomen burgers. Die hebben (meestal) immers niet zelf gekozen om van het risico te sneuvelen hun beroep te maken.