1. 4

  Clinton gaat echt niet als onafhankelijk kandidaat door. Punt een zijn de Clintons daarvoor veel te veel verweven met de Democratische partij, punt twee weten ze dan helemaal zeker dat ze verliezen van McCain.

 2. 6

  Eens met #4. Als ze nu als onafhankelijk kandidaat meedoet vergooit ze haar kansen om ooit nog president te worden. Ik heb me wel al eens afgevraagd of ze geen bewuste strategie voert om de kans de Obama de verkiezingen wint zo klein mogelijk te maken. Want als Obama verliest van McCain kan Hillary over vier jaar weer een poging doen. En anders moet ze hoogstwaarschijnlijk wachten tot 2016. Dan is ze nog niet zou oud als McCain nu, maar het scheelt ook niet zo veel. Je weet maar nooit of ze dan nog fit genoeg is om de geschiedenisboekjes te halen als eerste vrouwelijke president.

 3. 7

  @Oplawaai

  En anders moet ze hoogstwaarschijnlijk wachten tot 2016.

  Daarbij vanuitgaand dat Obama een goede president wordt.

 4. 8

  Ik bedoel, ik mag hier graag het vervelende mannetje uithangen vanwege pompeuse en dramatische overdrijvingen van sommigen, die Obama is echt een geval apart.

  The journey will be difficult. The road will be long. I face this challenge with profound humility, and knowledge of my own limitations. But I also face it with limitless faith in the capacity of the American people. Because if we are willing to work for it, and fight for it, and believe in it, then I am absolutely certain that generations from now, we will be able to look back and tell our children that this was the moment when we began to provide care for the sick and good jobs to the jobless; this was the moment when the rise of the oceans began to slow and our planet began to heal; this was the moment when we ended a war and secured our nation and restored our image as the last, best hope on earth.

  Grote God allemachtig; een dominee.. Doet McCain dat ook zo?

 5. 9

  Daarbij vanuitgaand dat Obama een goede president wordt.

  Laat ik dat herfraseren: Vooropgesteld dat Obama herkozen wordt. De Amerikanen hebben in 2004 laten zien dat ze heel wel een volstrekte faalhaas kunnen herkiezen.

 6. 10

  @9: Gelukkig herstel je jezelf. Ik vond het statement al heel dubieus (no pun intended). Denk bijvoorbeeld 1972 en 1984.

 7. 11

  Maar hoe dan ook, als er 1 manier is om McCain aan het presidentschap te helpen, is het wel Clinton als onafhankelijk kandidaat mee laten doen.

 8. 14

  @11 Het moet toch zijn dat Hillary precies hier haar ‘uitweg’ meent te zien ? Dat ze meent stemmen van McCain te kunnen wegsnoepen ?!

  Het is een vrij morbide stelling; maar McCain is nu eenmaal niet meer van de jongste .. Zou het niet zo kunnen zijn dat men speculeert op de mogelijkheid van een vroegtijdig overlijden van de republikeinse kandidaat ?
  In dat (vergezocht) scenario zou een vrijwel onbekend republikeins kandidaat het tegen de twee democraten moeten opnemen, indien Hillary zich nu als onafhankelijke profileert.

  Er zit een vreemde twist aan dit alles … Moeilijk grijpbaar …

 9. 15

  @14: Dan zou McCain tussen nu en november (dus binnen een venster van 4 maanden) te overlijden moeten komen en Mitt Romney en Mike Huckabee hun kans niet grijpen. Zelfs dan is het de vraag of veel republikeinen op Hillary gaan stemmen. Hoe dan ook gaat ze met Obama de stemmen van de democraten in tweeen splitsen en daarmee alleen maar de kansen van de republikeinen vergroten.

 10. 16

  McCain kan ook gewoon de verkiezingen winnen. Obama heeft een flinke diplomatieke blunder begaan.

  He staked out some hawkish positions, declaring that “Jerusalem will remain the capital of Israel, and it must remain undivided,”

  Goed zo. Dat is de wijze hoe je in een porseleinkast ronddendert. Als meneer Obama zo doorgaat hoeft McCain nauwelijks campagne te voeren.

 11. 19

  @16
  Inderdaad #18 heeft gelijk. Het geeft eerder aan, dat Obama de problemen in het midden oosten echt niet op gaat lossen. Zo min als welke VS president dan ook trouwens.

  Het geeft zijn religieuze achtergrond aan en de manier waarop hij die reli-visie in gaat zetten. Hij kan zijn kerk dan wel goeiedag hebben gezegd, kwijt raakt ie ‘m nooit.

  God bewaar ons.

 12. 20

  Maar alle cynisme terzijde; word het niet eens hoog tijd dat er een frisse wind waait door Amerika ?!
  Een man van tweeenzeventig ?! Dat word de dag van vandaag zelfs in Rusland of China niet meer overwogen !
  Amerika zwaar is zwaar op z’n retour.

 13. 21

  De baan betreft hier geen entertainment maar een president van een nucleaire grootmacht in een steeds instabielere wereld. Frisse winden kunnen daar gemist worden als kiespijn. McCain is, samen met Kerry, medearchitect van de normalisatie van de betrekkingen tussen Vietnam en de VS. Daarbij hebben ze heel wat weerstand (een voorbeeldje) moeten overwinnen. McCain verzette zich ook al tegen de vuile campagne van Rove tegen Kerry.

  Dat zijn belangrijke pluspunten. Dan maar iemand van 72. Politiek in een gevaarlijke wereld is meer gebaat met een realist die deze dingen kan dan met iemand die preekt, en in “hoop” en “verandering” gelooft.

 14. 22

  @MS
  De baan betreft hier geen entertainment maar een president van een nucleaire grootmacht in een steeds instabielere wereld. Frisse winden kunnen daar gemist worden als kiespijn.

  Dat is het aloude, volstrekt debiele idee, dat je de tijd stil kunt zetten en denken dat je stabiliteit kunt krijgen door de status quo te handhaven. Door een oude man aan de top te zetten.

  Mensen van boven de 65 moeten met pensioen. De idee dat je oud moet zijn om een goede president te zijn, om stabiliteit te bieden is zo onzinnig dat het verboden moet worden dat nog verder te ventileren.

  Debielen aan het roer is van alle leeftijden maar de kans op debiliteit stijgt met de leeftijd van de roerganger.

 15. 23

  @Hans

  Wat een krachtige argumenten breng je toch naar voren, zeg. Heel goed. E.e.a. deugt niet want het is een “debiel idee”. Ik was er zelf nooit opgekomen maar nu zie ik het helemaal anders!

 16. 24

  Politiek in een gevaarlijke wereld is meer gebaat met een realist die deze dingen kan dan met iemand die preekt, en in “hoop” en “verandering” gelooft.

  Pfff. Les 1: iemands campagne (‘bent u al verblind?’) heeft niks te maken met zijn presidentschap.

 17. 25

  @MS#23
  Ja, de term debiel voor een idee mag ik natuurlijk niet gebruiken. Het is geen argument. maar moet ik nu concluderen dat jij het stilzetten van de tijd een goed idee vindt? Moet ik concluderen dat jij denkt dat het stilzetten van de tijd mogelijk is?

  Dan blijf ik toch bij mijn kwalificatie debiel.
  Ook al brengt jou dat in in licht cynische toestand.

 18. 26

  Voor Hans dan maar weer eens de facepalm:

  Because expressing how dumb that was in words just doesn’t work.

  @m44

  Wie weet. Maar waarop oordeel je dan? De mans aantrekkelijkheid is erop gebaseerd.

 19. 28

  Just that. Zegt nog niets over zijn komende daden. Handen nu vrij houden en stemmen winnen, dat is de opgaaf nu.

  Overigens, de onervarenheid die deze of gene in het gezicht wordt gesmeten is ongeveer de laagste blaatvorm.