Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Hmmm. Misschien als we nou alle jonge vrouwen op onze lijst een bikini in de partijkleuren...En toch is er iets serieus mis met de huidige verkiezingscampagne. Ja, er worden wel braaf gedurfde politieke uitspraken gedaan, de partijkopstukken halen hun zeepkisten uit het vet, en de Stemwijzer, het Kieskompas, de Kies Wijzer en god weet hoeveel andere stemsites zijn allemaal weer online. Leuk en aardig, maar verkiezingen zijn nog nooit eerder zo ontzettend nergens over gegaan.

Balkenende schreef een brief aan Lingo. Wouter Bos liet zijn naam drukken op knalrode boodschappentassen, die inmiddels omgeruild kunnen worden bij de Dirk omdat het supermarktconcern niet zo blij was met deze kopieën. Femke Halsema heeft grapjes ingesproken voor op de TomTom, André Rouvoet, of all people, heeft een rap en Mark Rutte heeft een heus videolog. Alle andere partijen zijn natuurlijk ook prominent aanwezig op Hyves en Youtube, en als je als lijsttrekker geen eigen weblog hebt hoor je er ook niet bij.

De enige politicus die de afgelopen in het nieuws kwam vanwege de inhoud van zijn partijprogramma, was Geert Wilders. Terwijl de Balkenendes, de Bossen, de Ruttes en de Marijnissens al weken druk bezig zijn met aandacht creëren om de aandacht, op welke manier dan ook, lijkt de geblondeerde Limburger de enige lijsttrekker te zijn die niet meedoet aan die onzin. Nou ja, hij en Bas van der Vlies, het opperhoofd van de gereformeerdste familie van Nederland. En dat is jammer, want op die twee ga ik niet stemmen.

Als deze verkiezingscampagne één ding duidelijk maakt, is het wel dat de subsidies voor partijen fors omlaag kunnen. Bakken met geld worden besteed aan de grootst mogelijke poep, die helemaal niks te maken heeft met waar verkiezingen om horen te gaan, en die eigenlijk gewoon verboden zou mogen worden. Want zonder verbod zien partijen blijkbaar niet in dat het gewoon schunnig is om met belastinggeld digitale niksigheidjes te fabriceren en op internet te verspreiden, en heel Nederland te bedelven onder de plastic troep.

Reacties (7)

#1 Ivanhoe

Inderdaad ben ik het ermee eens dat er inhoudelijk weinig wordt gepresteerd tot nu toe, maar ‘bakken met geld’? Naar mijn weten zijn de bedragen een fractie van wat er in andere landen doorheen wordt gejaagd tijdens verkiezingstijd.

 • Volgende discussie
#2 prometeus

@WasHetMaarWat
ach ja: zo gaat het iedere verkiezingen toch? En Geertje is een constante lachfilm. Hij was trouwens een paar weken terug bij de lama’s. wel grappig, maar self-absorbed en dom. Typisch Wilders dus.

Ik geloof bovendien niet dat het meer geld zal kosten: alle door jou genoemde media zijn goedkoper dan folders, posters en TV-reclames.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Ouwe

@Invanhoe
Bwah, zo’n 3 miljoen euro voor alleen al wat reclamespotjes op TV is echt absurd. Bedenk dan ook dat Nederland een best wel klein land is en dat de verkiezingscampagnes niet vergeleken kunnen worden als welke in bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk worden gevoerd. Daar moet simpelweg een veel groter publiek worden bereikt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Arnoud

@ Washetmaarwat: hoeveel verkiezingsprogramma´s heb je zelf gelezen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 WasHetMaarWat

@4: Nog geen, want de verkiezingen zijn pas over een paar weken. Maar met clowneske campagnestunts heeft dat natuurlijk weinig te maken.

Iknik

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Joost

Goed dat je het zegt, we moesten daar maar eens aan beginnen :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 PolarWolf

Om nog maar te zwijgen over het gezeur over wie de grootste gaat worden, en “dus” minister president. Sinds wanneer is dit een verkiezingsdoelstelling? De koningin zou uit protest tegen deze farce de informateur en formateur opdracht moeten geven om de positie van MP te gunnen aan de lijstrekker van de op twee na grootste partij, en niet automatisch aan “de grootste”.

Bah, wat een vertoning. Wederom een stap richting van de veramerikanisering van onze samenleving.

 • Vorige discussie