A Lot Like Love

Nou moet ik jullie een geheimpje vertellen: Iâ??m a sucker for a love story. Ik ben dol op de standaard romantische films van Pretty Woman tot Maid in Manhattan (ja, zelfs die). Ik zal proberen zo objectief mogelijk te zijn, maar je bent gewaarschuwd!

Met het verhaal kun je natuurlijk niet zo heel veel kanten op. Je moet toch de standaard â??we vinden elkaar leuk, maar jij hebt net een vriendje en ik ben verloofd, hoe moet dat nu?â?? verhaallijn volgen (dat hoort er nou eenmaal bij). Maar de paar dingen die je nog voor het uitkiezen hebt, hebben ze in deze film wel aardig gedaan. Het begint bijvoorbeeld met de verlegen Oliver (Ashton Kutcher, die van Punkâ??d en Dude, Whereâ??s My Car?) ziet stoer meisje Emily (Amanda Peel speelde ook in The Whole Nine Yards en Somethingâ??s Gotta Give) op vliegveld en in vliegtuig, meisje valt zijn toilet binnen in het vliegtuig en zonder een woord te zeggen maakt ze hem lid van de mile high club. Dat vond ik dan wel leuk, sex in het begin van de film al gehad en eens een vrouw die het voortouw neemt.

Een ander ding wat wel leuk aan de film was dat het niet achter elkaar doorgaat maar is uitgesmeerd over een aantal jaar. Eén keer in de zoveel tijd nemen ze contact op, op de een of andere manier werkt het niet en verliezen ze elkaar weer uit het oog. Dit heeft ook het leuke effect dat Oliver en Emily er gedurende de hele film steeds anders uitzien (ander kapsel, klerenstijl e.d.). Op zich heel leuk, maar na de zesde keer â??Een jaar laterâ?? begint dat toch een beetje te vervelen.

Dat kan ook liggen aan het feit dan de film als geheel gewoon te lang duurde. Dit is niet het soort films wat al te lang kan boeien? Daar schiet A Lot Like Love duidelijk te kort (of te lang in dit geval). Tot een uur en een kwartier gaat alles goed, maar dan gaat het hele gedoe nog een half uur langer door. Zelfs ik vond dat wat lang en als ik de reacties om me heen hoorde, vonden anderen dat veel en veel te lang. Als je van romantische films houdt is het een leuke film, wees alleen wel voorbereid op een flink zit. Doet dat â??ik hou van je, maar heb iets met hem/haarâ?? je helemaal niks, dan mis je op zich niks.

In de bioscoop: Draait vanaf 2 juni.

Officiële site

 1. 3

  Ik vind Kutcher een eikel. Maar goed; het over-een-aantal-jaar uitsmeren is al een tijdje niet gedaan (When Harry Met Sally) dus dat is ok. En neuken in begin van de film is ook een leuke twist.

  Wat vonden jullie van “Love, Actually”? Ik vonnum erg origineel in het genre.

 2. 7

  Dit lijkt me echt een stomme film hey. Zeker met die Ashton Kutcher, daar kan echt van over mijn nek gaan.
  Over het algemeen vind ik chick flicks echt super. mijn ex niet zo.. die viel in slaap in de bioscoop hehehe.. hij weet nog steeds niet welke film hij die avond heeft gezien.
  Zag laatst someone like you. met Hugh Jackman.. drool zwijmel zwijmel ehct love story op en top. YUMMEEEE

 3. 8

  Eddit: 1x manifest “5 redenen om tegen de grondwet te stemmen” verwijderd.

  Weer 1 reden om VOOR de grondwet te stemmen.

  Bij deze heeft GC haar eerste IP-ban. Gefeliciteerd, Danny!

  Oh, ja! Geachte spambots, hier het emailadres van die meneer: [email protected]