Klanken uit het ondergrondse (10)

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Deze week twee uitgaanstips om het post-paasweekend door te komen:
In Rotterdam start vanaf vrijdag het Motel Mozaique festival. Dit driedaagse festival vindt op verschillende plaatsen plaats (w.o. Nighttown, de Rotterdamse Schouwburg en diverse andere lokaties) en maakt alweer voor de vierde keer haar opwachting. Ontstaan in 2001, in het jaar dat Rotterdam Culturele Hoofdstad was, waarbij eveneens voor kunstzinnige slaapplekken wordt gezorgd in de stad voor diegenen die hun eigen slaapkamer moe zijn of graag het weeshuisgevoel aan den lijve willen ondervinden.

De programmering is gewaagd en toont een veelheid aan exoten in het clubcircuit. Een greep uit het programma: Magnus (met Tom Barman, een paar weken geleden heb ik hier melding over gemaakt), zZz (Amsterdams tweetal met funky razende synthesizers), Dom&Roland (drum&bass pioniers), The Shins (Beachboy en meer van dat soort rip-off), Absynthe Minded (erg leuk, maar kan me niet meer herinneren waarom), The Scissor sisters (fatterige Beegees revival; in sommige kringen vindt men dit blijkbaar leuk?), I am Kloot (zeikerige lo-fi), maar eigenlijk ken ik ongeveer driekwart van de artiesten niet en juist uit andere jaren heb ik geleerd dat veel van de bands juist op dit festival worden ontdekt door een groter publiek (maar ook weer niet al te groot). Het verrassingseffect kan dus groot zijn, maar indien men niet opportuun is, ook als wet van Murphy uitpakken.

Motel Mozaique

In Amsterdam is tevens een driedaagsfestival, maar dan meer gericht op de combinatie van film en muziek. Het WTC Atrium en de Nicolaaskapel organiseren in hun Cinema Zuid editie, het festival, Music in Motion. Hierbij worden speelfilms getoond, maar ook zeer gewaardeerde videoclips (zoals Spike Jonze’s Weapon of Choice van the Chemical Brothers en Chris Cunningham’s Windowlicker van Aphex Twin). De videoclips van deze twee, samen met die van Michel Gondry (o.a. Star Guitar van the Chemical Brothers) zijn overigens ook op een dvd verzameld, las ik onlangs. Bij het festival hoort ook een dvd-theek, waar je naar alle waarschijnlijkheid op verschillende schermen verschillende films kunt kijken, maar zeker weten doe ik dat niet. Het voert te ver om het hele programma hier neer te gaan zetten en daarom kunnen jullie het beter zelf gaan zien! (met dank aan Kees Brienen).

Cinema Zuid

0

Reacties (2)

#1 peter

De link naar de Motel Mozaique website is onjuist.

  • Volgende discussie
#2 Sik

Sorry, nu doet ie het wel!

  • Vorige discussie