ANC schorst Malema voor vijf jaar

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (19)

#1 JSK

Duidelijk de voorbode van een aanstaande genocide op de blanke bevolking.

#2 Afrikaner

Julius Malema is zeer omstreden en een splijtzwam in de Zuid-Afrikaanse samenleving en in zijn eigen partij het ANC. In haatkoren roept hij op de blanken te vermoorden en de mijnen en grond te nationaliseren.Hij wordt gezien als de toekomstige president van Zuid-Afrika. Hij is dik bevriend met dictator Mugabe en was een bewonderaar van de dictator Gadaffi, tot de laatste snik. Er lopen ook nog processen tegen hem voor corruptie. Hij baadt zich in weelde en beschikt over diverse luxe villa’s op zijn dertigste jaar.Maat tegen het vonnis gaat hij appel aantekenen. De jongerenorganisatie van het ANC blijft hem steunen en zeggen bereid te zijn voor hem te doden. Maar voorlopig lijkt hij gestopt te zijn.

#2.1 Johanna - Reactie op #2

“Het ANC blijft hem steunen” en daarom schorsen ze hem voor vijf jaar. Logisch toch?

#2.2 Afrikaner - Reactie op #2.1

De jongerenorganisatie, het ANCYl blijft hem steunen en aanhangers van Julius Malema hebben ten gunste van hem gedemonstreerd en gezegd bereid te zijn voor hem te doden. Niet alleen Malema is voorlopig geschorst, maar ook nog andere leiders van het ANCYL. Het ANCYL heeft Zuma gesteund bij zijn verkiezing tot president. De jongerenorganisatie die veel macht en invloed heeft ziet hem als de toekomstige president van Zuid-Afrika. Malema is voorlopig geschorst en er is appel aangetekend tegen het vonnis.

#2.3 larie - Reactie op #2.2

Inderdaad @Afrikaner.

Een quote van hem om wat te schetsen. “Ons wil álles hê wat wit mense het, dít is waarvoor ons veg,””

#3 Harm

Een soort zwarte Wilders, die nou door zijn VVD buitenspel is gezet.

#3.1 Prediker - Reactie op #3

Mooie vergelijking. Vooral als je het volgende filmpje ziet (en het contrast met de politica van de Demokratiese Alliansie die Malema beledigt, Lindiwe Mazibuko).

#4 Afrikaner

ANC schorst topman Malema

10-11-2011 19:02

Malema

JOHANNESBURG (ANP/AFP) – De omstreden Zuid-Afrikaanse jeugdleider Julius Malema (30) is donderdag per direct voor 5 jaar geschorst door regeringspartij ANC. Hij werd schuldig bevonden aan het zaaien van verdeeldheid binnen de partij, het schaden van het aanzien van het ANC, ongedisciplineerdheid en ondermijning van de partijleiding.

Malema tergt de partijtop al tijdenlang met extremistische standpunten. De jeugdleider zorgde bijvoorbeeld voor onrust met zijn streven om de mijnen te nationaliseren in Zuid-Afrika, ’s werelds grootste producent van platina. In augustus bracht hij de partij van Nelson Mandela nog in verlegenheid door op te roepen tot de omverwerping van de democratisch gekozen regering in buurland Botswana.

Malema is het boegbeeld van groepen die een radicalere koers voor het ANC willen. Hij geniet grote populariteit bij de miljoenen armen in zijn land en heeft daardoor veel invloed binnen het ANC. Hij was een bondgenoot van president Jacob Zuma, maar de afgelopen jaren zijn ze vijanden geworden.

De schorsing is een onverwacht zware straf. Malema was niet bij de uitspraak aanwezig. Hij liet later weten in beroep te gaan tegen de uitspraak. Die procedure kan wel een jaar in beslag nemen.

Als de schorsing in stand blijft, plaveit dat de weg voor herverkiezing van Jacob Zuma als partijleider en daarmee ook zijn herverkiezing als president van het land.

#4.1 Johanna - Reactie op #4

Heb je het gelinkte artikel bovenaan eigenlijk wel gelezen voordat je begon met reageren? Het feit dat je nu dit krantenartikel (zonder bronvermelding ook nog eens) plaatst doet vermoeden van niet.

#5 Afrikaner

@Johanna

Ik heb het goed gelezen, maar jij niet. De jongerenorganisatie blijft nog steeds Malema steunen

Het artikel is van het ANP staat er ook en gepubliceerd in Trouw

#5.1 Johan - Reactie op #5

Natuurlijk steunen ze hem, Malema vocht voor de massa en zal dat blijven doen.

#5.2 Afrikaner - Reactie op #5.1

012Johan
Malema manipuleert de massa en door zijn houding en hitst zijn volgelingen op met haatspraak zie 011.
Het enige wat hij bereikt heeft is verdeeldheid binnen het ANC en het aanzetten tot moord.
Leden van de jongerenorganisatie zeggen hem te blijven steunen.
Julius Malema is corrupt en bezit kapitale villa’s en luxe goederen in tegenstelling van zijn aanhangers.

#5.3 Johan - Reactie op #5.2

Het komt Malema goed uit omdat het hem in staat stelt uit te dagen en invloed uit te oefenen.
Het ANC zal de komende jaren enkele van de gedachten en ideeën van Malema overnemen.

#5.4 Afrikaner - Reactie op #5.3

@15 Johan
Vooralsnog gaat hij de schorsing aanvechten en de kans bestaat als hij verliest er een scheuring in het ANC plaats zal vinden. Hij wil het voorbeeld van Zimbabwe volgen en het beleid van Mugabe heeft geleid tot hongersnood en het vluchten van 5 miljoen Zimbabwanen naar Zuid-Afrika. De onteigende landbouwgrond ligt in Zuid-Afrika ligt voor 90% braak door gebrek aan kennis en door cultuur van het ANC. Het land is van een exporterend land van mais nu een importerend land geworden, omdat de produktie door het onteigenen sterk afgenomen is.

http://nos.nl/video/312214-rebelse-jeugdleider-anc-geschorst.html

#6 Afrikaner

Nos, 12 september 2011

Julius Malema was al eerder veroordeeld voor:

Julius Malema (30) mag niet meer het lied ‘Dood de Boeren’ zingen, omdat het oproept tot HAAT tegen blanken. De zaak was aangespannen door een mensenrechtenorganisatie die vindt dat hij blanke boeren in gevaar brengt. De ANC-politicus krijgt geen celstraf, maar moet wel de proceskosten betalen.

#8 Afrikaner

Gevolgen van het nationaliseren van de landbouwgrond

Er zijn ook geen ‘45,000’ ‘commerciële blanke boeren’ meer: de ZA regering heeft nu al 65,000+ van de 85,000 geregistreerde boerderijen sedert 1994 overgenomen. Er zijn nog maar 2,000 mais-boeren over, en zo’n 2,600 graanboeren, grotendeels voor broodgranen. De 650 groente-en vruchtenboeren van Limpopo – die de grootste toeleveraars van de markt in Johannesburg waren, zijn verminderd naar maar 150 boeren. Er zijn in de Vrijstaat ook nog zo’n 500 veeboeren over; en men krijgt natuurlijk ook nog de suikerplantages in Natal: maar van de originele 85 suikermolens daar zijn er al 79 gesloten. Volgens de jongste schattingen door de TLU zijn er niet meer as 12,000 commerciële boeren over in ZA. De rest van de landerijen zijn nu in staatsbezit.

Gevolg: Van een exporterend land is Zuid-Afrika een importerend land geworden van landbouwproducten.

Bron: censorburg

#8.1 Sikbock - Reactie op #8

tsja, geen nieuws wat mij betreft.. de wilden helpen Za eigenhandig terug naar de prehistorie

#8.2 Afrikaner - Reactie op #8.1

018Sikbock

zie genocide museum

http://www.wix.com/ajkraad/genocide-museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*