Weer een CO2-mythe ontkracht

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Weer een CO2-mythe ontkracht

Mensen stoten gemiddeld per jaar 135x meer CO2 uit dan vulkanen.

0

Reacties (4)

#1 Bismarck

Niet dat dat verder erg relevant is: Alle CO2 die vulkanen uitstoten moet logischerwijs ook door tektonische activiteit eerst in de aardmantel terecht zijn gekomen. Er is dus sprake van een een evenwicht van absorptie en emissie als gevolg van tektonische activiteit.

#2 zmmmc

@Bismarck Niet dat het verder erg relevant is (maarja je moet wat met dit non-nieuws;)): Dat is niet noodzakelijk waar. De CO2 hoeft niet in die vorm de mantel bereikt te hebben.

Ik kan verder weinig vinden over de oorsprong van vulkanische CO2, maar ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat biologisch materiaal een bron is. Aangezien sommige delen van de aardkorst ouder zijn dan het eerste leven op aarde, kan het zomaar zo zijn dat een evenwicht nog niet bereikt is en wellicht nooit bereikt wordt zolang de zon nog schijnt.

#3 Joost

@1: Geldt dat ook niet voor fossiele brandstoffen?

#4 Bismarck

@3: Goldt ja. Momenteel is er geen sprake van evenwicht. Dat komt natuurlijk wel weer tot stand als we bijna alles opgestookt hebben.

@2: Dat zou betekenen dat tektoniek (inclusief vulkanisme) momenteel netto (nog) een negatieve CO2 emissie heeft. Waarmee het gegeven verder niet relevanter wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*