Marcouch ten val gebracht door “Marokkaanse coup”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (18)

#1 Jonas

Als het waar is dat hij pootje is gelicht door de welzijnorganisaties en arbeidsre-integratieburo’s omdat hij teveel kritiek had. En zij hebben een hetze gevoerd, dat snap ik ergens wel.

Het zijn ivoren torentjes met onderkoninkjes, die alles voor hunzelf doen, een communicatiedeskundige hebben om hun smerige leugentjes te vertellen. Kwalitatief kan onder de maat zijn, de cliënten slecht bediend, toch de bestuurdersbonussen omhoog. De controle is vaak al weg omdat verzelfstandiging en privatisering hebben gezorgd voor kleine koninkrijkjes die zogenaamd worden gecontroleerd door raden van toezicht. Met vaak maar 1 afnemer: de lokale overheid. En daar kan je ze raken: het contract niet verlengen.

#2 Jonas
#3 Jonas

Mooi dat Marcouch zelf misschien last er van heeft gehad. De PvdA zit over het algemeen vuistdiep in dit soort praktijken. Decennia lang in stadsbesturen. Laat ze nu zelf de rommel opruimen waar ze lijkt me vaak zelf medeschuldig aan zijn geweest! Ik ken persoonlijk 1 PvdA-bestuurder die dat al aan doen is, de bezem hanteren!

#4 Roy

@1: Ik heb het hele verhaal in VK gelezen, het was een verhaal over een tamelijk onfrisse geschiedenis. Niet alleen de gesubsidieerde reïntegratie-baasjes hadden er een stevige vinger in, ook Baadoud en zijn aanhangers hebben een heel smerig spel gespeeld. Leden ronselen die een half jaar later verdwenen zijn, intimidatie en het verspreiden van geruchten (Marcouch is een homo, pro-Israel, vrouwenverslinder (?) etc) worden genoemd, net als pogingen tot gerrymandering.

Er schijnt nog een rapport te komen over deze voorvallen en als het waar is, kan het niet anders dan dat dit zware gevolgen heeft. Maar ik zou er mijn geld niet op inzetten.

#5 Jonas

Marcouch krijgt steun uit onverwachte hoek:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/06/mocro_fittie_in_amstedamse_pvd.html#comments

En jammer genoeg heb ik ook het idee dat uit het onderzoek weinig zinnigs komt. Marcouch is immers vertrokken naar Den Haag.

#6 Martijn

Leden ronselen mag natuurlijk – er wordt altijd geklaagd dat de partijen te weinig leden hebben en niet representatief zijn. Dat de leden verdwenen zijn staat niet in het Volkskrant-artikel.

Het is wat anders als er lastercampagnes gevoerd zijn of zelfs intimidatie is geweest. Maar echt keihard willen de bronnen in De Volkskrant maar niet worden. Marcouch lijkt me ook niet de persoon om het gelaten te accepteren als er bij een verkiezing sprake is van intimidatie van zijn aanhang.

#7 Roy

@6: Stemmen ronselen mag natuurlijk, maar zoals het gebeurd is, zal toch niet de bedoeling van de PvdA geweest zijn. Over die verdwenen leden: 36 nieuwe leden van Marokkaanse afkomst, op een totaal van 176 leden die kwamen stemmen. Van die 36 hebben er drie alweer opgezegd, elf worden als verloren beschouwd wegens een betalingsachterstand, twee namen zijn niet te achterhalen, vijf leden hebben een betalingsachterstand die te overzien is. Ze worden in Slotervaart de tientjesleden van Baadoud genoemd.

Dan zijn er nog de verhalen van het misbruik van stemkastjes, de lastercampagne en intimidatie, samen met een opmerkelijke bestuurssverandering en pogingen tot gerrymandering. Inderdaad, het VK-verhaal is niet heel hard, maar op zijn minst hangt er een zweem van onfrisheid omheen.

#8 Martijn

@7: pogingen tot gerrymandering

Ik zie even niet hoe dat gespeeld moet hebben. Ik kan me herinneren dat er wat strijd was over hoe de herindeling van de stadsdelen moest zijn en dat Marcouch zich daar mee bemoeid heeft, maar dat lijkt me uiteindelijk toch een zaak van het college en de raad van de centrale stad te zijn.

op zijn minst hangt er een zweem van onfrisheid omheen.

Ook dat is waar, maar juist artikelen met “een zweem” vertrouw ik niet direct. Zeker niet als ze van de binnenlandredactie van De Volkskrant komen, waar ik niet zo een hoge pet van op heb, helemaal niet als ze artikelen zo schrijven. Er blijven me iets te veel vragen open. Zoals gezegd, Marcouch is geen push over. Hij ligt ook uitermate goed bij zowel Wouter Bos als Job Cohen (die hem heeft meegenomen naar de Tweede Kamer) die er voordeel bij zouden hebben te laten zien dat ze krachtig optreden tegen misstanden in de eigen partij. Tenslotte is Baâdoud hiervoor nooit controversieel geweest. Ik wacht liever het PvdA-rapport van de 23e af.

#9 Paul

Als je de etniciteit van coupplegers relevant vindt is het misschien fatsoenlijk het een Marokkaans-nederlandse coup te noemen. Ook deze PvdA leden zijn Nederlanders, of is die al zo gedegenereerd dat het geheel georkestreerd en afgehandeld kan worden vanuit Marokko?
Als de coup gepleegd was door mensen die meer generaties het Nederlanderschap in hun genealogie kunnen aantonen dan Wilders had deze wel door de beugel gekund?
Is een politieke partij waarbinnen men een coup kan plegen slechter dan een politieke partij waar dat niet kan? Een coup binnen de PVV zou nieuws zijn, alleen schizofrenie bij Geert kan daarin resulteren.

#10 Erik

@9: ’t lijkt me dat Wilders een permanente coupe uitdraagt, in navolging van Marx. http://en.wikipedia.org/wiki/Permanent_revolution

#11 ozymandias

Dat permanent van Wilders ziet eruit als een mooie coupe. Respect voor de kapper.

#12 Paul

Ook fantastisch aan Wilders is dat zijn hele partij in de tram in één coupé kan.

#13 Painted Bird

‘Jongeren werden opgehitst met het praatje dat Marcouch een homo is die heult met de autochtone Nederlanders en pro-Israël is, aldus een lid van de Marokkaanse gemeenschap.’

Mocht dit waar blijken dan heeft de PvdA nog een lange weg te gaan om dit nog enigzins recht te trekken. Een joodse homofiele k#tmarokkaanse bounty, Veel gekker moet het niet worden, of je voegt er nog een houten poot en glazen oog aan toe. Wordt dit niet grondig onderzocht heeft de PvdA wat mij betreft elk toekomstig mogelijk krediet verloren.

#14 Jonas

“Wordt dit niet grondig onderzocht heeft de PvdA wat mij betreft elk toekomstig mogelijk krediet verloren.”

Beetje naïef alsof dit nooit in het verleden is gebeurd, of op andere manieren en plaatsen afgelopen gemeenteraadsverkiezingen is gebeurd.

Er zijn ongelofelijk veel mensen die sinds kort moeite hebben met ‘hakkelaars’, en daarvoor met ‘permanentjes’.

#15 Painted Bird

@14 ‘Beetje naïef…’

Niet meer of minder naief dan het afdoen met ‘alsof dit nooit in het verleden is gebeurd’. Dat kan een kind van tien zich ook nog bedenken. Vraag is wat er NU mee gedaan gaat worden.

‘Er zijn ongelofelijk veel mensen die sinds kort moeite hebben met ‘hakkelaars’, en daarvoor met ‘permanentjes’.’

Zal niet eens proberen die laatste zin precies te begrijpen. Wel heb ik het voorzichtige vermoeden dat het grote onzin is ;)

#16 Jonas

Sinds wanneer neem jij een onwillekeurig lid van de Marokkaanse gemeenschap serieus die een wilde uitspraak doet, en koppel je dat aan de kredietwaardigheid van een politieke partij?

Over grote onzin gesproken…

#18 Painted Bird

@16 Ik neem nog niets serieus. Wat is onduidelijk aan ‘Mocht dit waar blijken’? De kredietwaardigheid van de PvdA wordt enkel aangetast wanneer dit niet goed uitgezocht wordt. Of natuurlijk wanneer, mocht dit waar blijken, een op zijn minst kritische reactie uitblijft.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*