Rookverbod in eigen huis

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Rookverbod in eigen huis

Dat vind ik toch wel enigzins overdreven.

Met dank aan pedro voor de tip.

0

Reacties (8)

#1 Obscura

Jammer dat er niet wordt gelinkt naar de NYT. Sinds Willem van Oranje geen moslim bleek, wantrouw ik ieder bericht op sites zonder betrouwbare links.
Het is niet geheel ondenkbaar dat het kopt, want ik woon op een woongroep waar een huisgenoot haar naaste buur verbood in haar kamer te roken wegens vermeende overlast. Deze huisgenoot is door de rest van de woongroep uiteindelijk ontzet (= lees: vriendelijk verzocht uit te zien naar een plek voor zichzelf). Maar goed, rokers bannen is een trend. En Amerika loopt met bans altijd voorop. Dus.

#2 pedro

Ik kende vroeger wel iemand, die van zijn eigen vrouw een rookverbod in zijn eigen huis had gekregen (en dacht dat zijn vrouw het niet zou ruiken, als hij op de wc ging roken :-)), maar dit stuit mij echt tegen de borst.

@1: ik heb geen abonnement op de NYT en weet dus niet, of ”Belmont Journal – Smoking Ban Hits Home. Truly” het juiste artikel is.

#3 Martijn

Ik kijk er niet zo van op. In de VS hoor je vaak over strenge en wat bizar overkomende regels in appartementencomplexen en gated communities. Geen huisdieren bijvoorbeeld of geen waslijnen.

#4 Koos

Begrijpelijk. Wanneer het overlast voor de medebewoners kan geven dan zorgt òf de veroorzaker voor minder overlast òf er worden regels gesteld.

Voorbeelden een vroegere huisgenoot wilde graag dj spelen. Drie keer gewaarschuwd omdat hij dat na 11 uur ’s avonds deed. Gewoon uit laten zetten.

Tweede voorbeeld: in mijn appiecomplex lopen katten rond. Baasje is niet thuis, ze kunnen niet naar buiten en staan voor het huisdeur op de gang te wachten en te mauwen. Ontzettend veel over geklaagd: stank (katers) en gemauw. Geen enkel baasje doet wat, dus de volgende bewoners mogen geen huisdieren meer. 1 van de katten is zoek, misschien wel… (Persoonlijk niets tegen de katten, wel tegen hun baasjes)

#5 pedro

@Koos: je schrijft dat met goede bedoelingen, daar ben ik van overtuigd, maar zou je het niet wenselijk vinden, dat die overlast dan ook eerst eens objectief vast wordt gesteld? Het artikel op waarmaarraar is daar niet duidelijk over in elk geval. En je zou die overlast van roken ook nog op andere manieren aan kunnen pakken (betere isolatie? rookverdrijvers? een deel van het complex voor rokers en een ander deel voor niet rokers?).

PS: volgens mij is dat soort blackballing in je appiecomplex bij wet verboden, dus een nieuwe bewoner kan daar bezwaar tegen maken (of niet, en later toch gewoon wel een kat nemen). Overigens is het natuurlijk wel heel erg vervelend, als mensen katten gaan nemen, terwijl ze er eigenlijk niet goed voor kunnen of willen zorgen, wat de ellende voor de medebewoners op je appiecomplex veroorzaakt. Dat rangschik dan onder dierenmishandeling en zou op die grond aangepakt moeten (kunnen) worden.

#6 Basszje

Wat een onzin. Het gaat hier niet om een studentencomplex met gezamelijke ruimtes oid, maar gewoon om huizen.

Inbruik maken op de persoonlijke levenssfeer waar je andere mensen niet lastig valt neigt wel erg naar fascisme ( zo!)

#7 Kropotkin

Compleet debiel. Straks mag je thuis ook niet meer vloeken.


So much of left-wing thought is a kind of playing with fire by people who don’t even know that fire is hot.

#8 Joost

Je ondertitel is extra wrang als je ziet in welke situatie “rechts” ons nu gebracht heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*