Hamer nieuwe voorzitter PvdA

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Hamer nieuwe voorzitter PvdA

Koekje, iemand?

0

Reacties (22)

#1 David Rietveld

Een echte Hamerquote: “”Ik ga voor die partij, altijd, overal en onder alle omstandigheden.” Ook favoriet: “dat was zo, dat is zo en dat zal altijd zo blijven.” Of: “dat hebben we gedaan, dat doen we nu nog steeds en dat zullen we blijven doen.” Brrr…

#2 Arnoud

Ik hamerde, ik hamer en ik zal blijven hameren?

#3 David Rietveld

Waarom denk je dat ze zo tegen versoepeling van het ontslagrecht is… ;-)

#4 Obscura

Hoe is het mogelijk!
Ik word niet goed.
Heeft iemand gisteren op tv, op internet, somewhere één persoon gehoord die pleitte voor mevrouw Hamer? Ik niet. En toch kiest die fractie mevrouw Hamer.
De partij en die fractie is werkelijk ieder zicht op de politieke realiteit kwijt. Welke is: uitstraling naar buiten toe en de kunde van debatteren is, jammer maar helaas, het aller belangrijkste, zelfs nog belangrijker dan de inhoud. En dan kiezen die sufferds voor de zwakste van de twee kandidaten.

#5 David Rietveld

@4: Ik begrijp het wel. Samson is te links. Dat zou ze mooi opbreken in hun strijd met de SP.

#6 Obscura

Opbreken?! Licht dat eens toe?

#7 Roy

Het kan natuurlijk best zo zijn dat Hamer in de fractievergadering een sterke voorzitter heeft, maar het is me in de afgelopen maanden (zeker met dat Fitna-debat) wel duidelijk geworden dat ze niet heel erg bedreven is in het uiteenzetten van het PvdA-gedachtengoed (if any).

Ik ben benieuwd of Hamer de komende jaren de aandacht van de kiezers weet te winnen (of vast te houden, want erg hoopgevend zijn de peilingen niet) en of ze rond 2010 nog steeds de kar zal trekken (ik denk dat Bos zich terugtrekt voor de kamerverkiezingen).

Hoe dan ook, het wordt de komende tijd niks met de PvdA.

#8 Arnoud

Er zullen toch vele PvdA-ers met weemoed terugdenken aan Jeltje van Nieuwenhoven.

#9 Eurocraat

Ach, ik kan me ook best voorstellen dat sommige fractieleden dachten dat het beter was om Samson nog een paar jaar te laten liggen, zodat hij uiteindelijk een echte goede politiek leider kan zijn ipv te vroeg gehyped te worden. Wat dat betreft is Wouter Bos eigenlijk ook te vroeg gelanceerd. Een tijdje een tussenpaus in de vorm van Hamer is misschien helemaal niet zo gek. De volgende kamerverkiezingen zijn immers nog ver weg.

#10 Eurocraat

@8:sommige SP`ers ook.

#11 Arnoud

@ 9: kom op, de SP-ers in kamer lachen zich tot het apezuur met deze keuze?

#12 David Rietveld

Nou, het is logisch: om niet te links over te komen werkte de PvdA niet samen met SP en GroenLinks in aanloop naar de vorige verkiezingen. En omdat ze op zoek zijn naar een meer populistische toon werken ze samen in een niet-populair kabinet waar hun eigen achterban geen boodschap aan heeft. En toen Wouter Bos premiers moest worden deed hij het niet, en toen hij het niet moest doen juist wel. Dus is het toch volstrekt logisch dat als ze de SP willen verslaan, ze niet de meest linkse kandidaat kiezen?

#13 David Rietveld

Dat was dus @6

#14 Eurocraat

@11: ja, maar wat doet het er toe. Als over twee jaar Hamer de Kamer (dat rijmt) verlaat voor een leuke burgemeesterspost (Groningen?) en daarna vervangen wordt door een aansprekender iemand als Samson, Timmermans of wie dan ook, en de verkiezingen worden daarmee alsnog gewonnen, wat kan het de PvdA dan schelen dat hun kamerfractie twee jaar een modderfiguur heeft geslagen?

Vergeet niet dat de CDA-fractie de afgelopen jaren ook steeeds vrij kleurloos was. Het heeft ze geen windeieren gelegd.

#15 Eurocraat

En SP´ers lachen niet want hebben, zoals je elders al argumenteerde, geen humor.

#16 Obscura

LOL @12

#17 Martijn

Het is allemaal onderdeel van een groter plan. De puinhoop wordt telkens een klein beetje opgevoerd en dan wordt een smachtende blik richting Amsterdam geworpen: “Job?” Tot nu toe blijft Job (toepasselijke naam in dit geval) gewoon lekker kopjes thee drinken in de hoofdstad in plaats van zetels te gaan scoren in Den Haag. Maar als het nou nog net iets slechter gaat?

#18 Bart

Terecht verliezer of niet, zijn achternaam spel je Samsom, net als de Thaise whiskey. Met een m.

#19 David Rietveld

@18: Thaise Whiskey. Dat is natuurlijk vragen om problemen.

#20 Domino

De keuze past geheel en al bij de Partij van de Afgang, die tegen ieders verwachting in Balkenende weer in het zadel hielp, niet geremd door het slinks plegen van kiezersbedrog. Reeds lang voor de verkiezingen was Tichelaar al druk met maandenlang slijmen en lijmen om een coalitie met het CDA voor te bakken.

#21 David Rietveld

@20: om maar niet te spreken over Wouter Boslim!

#22 pedro

@20: Precies: die slijmjurk van een Tichelaar was al lang bezig om een kabinet van CDA PvdA en CU te bekokstoven en ze hebben slechts voor de vorm Balkenende eventjes met Marijnissen laten praten. De PvdA had helemaal geen zin in een linkse meerderheid in het kabinet.

Wat ik echter niet snap, is, waarom u daar niet blij mee bent. Ik heb altijd gedacht, dat u juist een beetje rechts was.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*