7/7, het adembenemende vervolg.

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Hebben de Israëlies nou wel of niet een waarschuwing gehad voor de aanslagen in Londen ? Als je de Mossad moet geloven wel;

BamS gegenüber erklärte der israelische Geheimdienst, unmittelbar vor den Anschlägen habe der Londoner Mossad-Posten eine Warnung erhalten. Ein Mossad-Angehöriger: „Sie erreichte uns jedoch zu spät für wirksame Maßnahmen.“ Nämlich nur sechs Minuten vor der ersten Detonation in einem der U-Bahn-Schächte. (Bild am Sontag)

In dat zelfde artikel verklaart de Mossad overigens vrijwel zeker te weten dat er een “Chinese Superspringstof” is gebruikt bij de aanslagen, met de flitsende naam CX123.

De Mossad en op zijn minst één van de vier daders zijn overigens bekenden van elkaar, aangezien Mohammad Sidique Khan nog in februari 2003 een verdacht bezoekje bracht aan Israël. Misschien hebben ze daar met elkaar afgesproken elkaar voortaan stiekem te waarschuwen.

De “Chinese Superspringstof” theorie is wel interessant, zeker als je nagaat dat “de Jamaicaanse Al Qaeda medewerker Germaine Lindsay zijn explosieven heeft vermengd met voor 2100 dollar aan parfum van de merken Jean Paul Gaultier, Fahrenheit, Emporio Armani and Boss”.

“De chemicus van de terroristen”, die “in Egypte is gearresteerd” had zeker gezegd dat het geen kwaad kon, parfum mengen met Chinese Superspringstof, mits het parfummerk natuurlijk exclusief genoeg is, dat spreekt. Overigens heeft de gearresteerde niks met de terroristen te maken, zo geven zowel de Britten als de Egyptenaren toe. Er is dus helemaal geen “chemicus van de terroristen gearresteerd in Egypte“. En “het brein achter de aanslag” is dus ook niet opgepakt, want dit betrof dezelfde persoon.

Effe denken, oh ja, er waren “arrestaties in Leeds in verband met de aanslag”, maar de arrestaties hielden helemaal geen verband met de aanslag. De eerdere berichten hierover waren “vals”.

Hoewel de Britten de “zelfmoordenaars” theorie al lang gedumpt hebben vanwege de grote hoeveelheid aanwijzingen dat het helemaal geen zelfmoordenaars waren, dringt dat nog niet helemaal tot de rest van de wereld. Het ANP spreekt nog steeds van “zelfmoordenaars” en ook Elsevier heeft het op haar voorpagina nog steeds over zelfmoordenaars.

Het is natuurlijk ook niet makkelijk om zo’n verhaal te verslaan waar aantoonbaar geen barst van klopt. Zeker niet als de zaken die we wel weten niet kloppen met ons verwachtingspatroon; wij verwachten extremistische bruine moslims die zichzelf opblazen omdat ze dan 70 maagden krijgen. Dat klopt namelijk beter met de verhalen die onze leiders en media vertellen en de maatregelen die onze leiders nemen. Dus gewoon meer maatregelen tegen de zelfmoordterroristen in Europa, veel meer TV programma’s en achtergrondartikelen in de kranten over “wat gaat er om het hoofd van de zelfmoord terrorist”. En meer echte zelfmoord terroristen, anders klopt “het officiële verhaal” niet.

Eerder verschenen in deze soap:
7/7; B-movie Bizarre Part II
en
7/7; de bizarre B-film

Reacties (43)

#1 Caprio

Dat we het voor de waarheid ooit nog eens moesten hebben van Bild am Sonntag en the Mirror, de wereldleiders en de joden zijn diep gezonken.

Lees je eigenlijk veel anti-semitische sites, DP?

Vandaag werd trouwens Nelson Mandela 87 jaar.

  • Volgende discussie
#2 michiel

“Een complottheorie is een theorie die buiten de historische of huidige hypothese voor de verklaring van een waarneming treedt, en in plaats daarvan stelt dat de waarneming een gevolg is van manipulaties door twee of meer mensen, geheime diensten, of andere samenspanningen”

lees meer http://nl.wikipedia.org/wiki/Complottheorie over wat er in het brein van Degtyarev Pekhotny omgaat.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Diogenes

pssst….

Popper is ook onderdeel van het complot

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Mark

Wel vreemd dat het Parool gisteren in een ‘onderkop’ melding maakt van “Leider zelfmoordenaars ‘geen bedreiging'” en in bijbehorende foto de “vier zelfmoordenaars” toont. Maar het artikel eindigt met de vraag of ze misleid zijn (retourticket, betalen parkeerkaartje en explosieven in rugzak ipv de trendy bommengordel). In het zelfde artikel online is de onderkop en het fotobijschrift (sterker: de ganse foto) plotsklaps verdwenen.
DP, iets om verder uit te zoeken??

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Dreknek

Niet zo lang in de zon blijven zitten, DP.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Degtyarev Pekhotny

Caprio 1 ik lees vaker anti islamitische sites. Lees vandaag de telegraaf maar eens.En er zijn meer bronnen voor zowel het BamS artikel als het Mirror artikel. Het oorspronkelijke verhaal over de Israelische waarschuwing is te vinden op de site van Israel National News zoals ik in mijn vorige verhaaltje laat zien. Het tripje van 1 van de daders naar Israel is een Reuters bericht. De Mossad is hiervan dus op de hoogte geweest.

In een van je vorige reakties beschuldig je me poliek correct denken en nu weer van antisemitisme. Wat is dat toch met jou ? Kun je niks beters verzinnen ?

michiel 2 alsof op wikipedia te vinden is wat er “in het brein van DP omgaat”. Flauwekul natuurlijk. Het “officiële verhaal” is de complottheorie. De historie van het offiële verhaal van 7/7 is dat het constant verandert en wordt aangepast aan de agenda van de leiders en het referentiekader van het volk. Ik wijs alleen maar op inconsistenties in dat officiële verhaal.

3 huh ?

4 daar lijkt me weinig aan uit te zoeken. Ik geloof niet dat Parool op hun website aan onderkoppen en afbeeldingen doet.

5 huh ?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#7 Pelayo

@DP

Vertel dan ‘ns wat er volgens jou aan de hand is.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#8 mark

@DP, Ja helaas is dat de nuchtere objectief journalistieke conclusie. Maar dat het Parool in een artikel met sterke aanwijzingen dat de bommenleggers wellicht geen zelfmoordenaars waren, toch in een onderkop en fotobijschrift volhardt in de term ‘zelfmoordenaars’, dat staaft uw opmerking dat dit in ‘de rest van de wereld’ (lees: Nederland) nog niet helemaal doordringt.

De consequentie van deze theorie fascineert mij. Ten eerste kan je hierdoor vraagtekens plaatsen bij de ‘overredingskracht’ van islamofundi’s om geboren Britten een martelaarschap aan te praten. Ten tweede zal dit verhaal last bezorgen voor de recruteringsambtenaren van Al Qaeda, immers potentiele bommenleggers die willen blijven leven, zullen argwanender zijn. En ten derde zal ik mijn plaatselijke politieke vertegenwoordiger aanschrijven om een wetsvoorstel te doen waarmee Al Qaeda recruteers verplicht worden om volledige openheid van zaken te geven en een ’terroristische bijsluiter’ op te stellen met daarin gedegen productinformatie over het soort bom(men), het gebruikte onstekingsmechanisme en een uitgebreide aansprakelijkheidsverklaring voor als de geleverde bom toch voortijdig ontploft.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#9 Nelis

‘Hire four Arabs and tell them they’re taking part in an important exercise to help defend London from terrorist attacks. Strap them with rucksacks filled with deadly explosives. Tell the Arabs the rucksacks are dummy explosives and wouldn’t harm a fly. […] If at any stage of the attack your Arabs get caught, tell the police it was part of an exercise.’

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#10 mescaline

Zoiets, inderdaad.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#11 Vlees

‘Hire four Arabs’

Paki’s en Jamaicanen zijn tegenwoordig Arabieren?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#12 Verbal Jam

Theoretisch is het zelfs denkbaar dat de daders helemaal van niets hebben geweten. Er is natuurlijk altijd wel een sluw en aannemelijk verhaal te bedenken dat ze alle vier op pad doet gaan met een rugzag waarvan ze de inhoud niet kennen en waar ze niet in mogen kijken. Zeker bij mensen die open staan voor islamitische mythes als de zeventig maagden…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#13 Nelis

@Vlees
Al het publiek er maar intrapt, van deze site afgevist:
How the Government Staged the London Bombings in Ten Easy Steps

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#14 Degtyarev Pekhotny

@mark je hebt wel een punt. Echter ik kom op mijn speurtochtjes naar rare 7/7 verhaaltjes zo vreselijk veel inconsistente flauwekul tegen dat ik er bijna een dagtaak aan zou kunnen overhouden om op een speciaal domein http://www.rareverhaaltjesover7/7.nl alles dagelijks te classificeren en van commentaar te voorzien.

Het volharden in “de zelfmoordtheorie” door de main stream media fascineert mij ook. Dit verandert namelijk alles. Wat jij aanstipt inderdaad ook; stel deze vier mannen wilden best een bom plaatsen maar ze wilden niet dood, dan zijn ze toch aardig gefopt. Ik ken een hoop moslims, ook met een hekel aan amerika en zo, maar ik ken er niet een die graag dood wil ivm 70 maagden. Dat dit tot recruteringsproblemen voor Al Qaeda zal leiden, daar zit inderdaad wat in. Dit probleem speelt met name voor de mensen die “Al Qaeda” op de agenda willen houden als daadwerkelijk bestaande organisatie en grote boze vijand. Zelfs Blair heeft al gezegd dat Al Qaeda niet bestaat als organisatie trouwens.

Er klopt werkelijk geen hol van, van wat de media en de leiders ons wijs proberen te maken. In het ene verhaaltje staat dit en in het andere verhaaltje staat dat.

Als je daar op wijst dan ben je trouwens een “conspiracy theorist”, maar dat is natuurlijk gelul.

Wat ik er zelf van vind ? Op basis van wat ik tot nu toe heb weet ik één samenzwering honderd procent zeker: ze liegen dat ze barsten.

Maar dat wist ik van te voren al want ik schreef op 8 juli ook al: “Hoe weet je dat Tony Blair liegt?”

https://sargasso.nl/?p=1026

Ik denk trouwens dat ik er een politieke thriller over ga schrijven, iedere dag een hoofdstukje of zo. Niet op sargasso vreest niet. Ik zal wel moeten oppassen met wat ik intik bij google voor research want zelfs het opzoeken van informatie over het maken van bommen wordt al strafbaar in de UK:

http://www.elsevier.nl/nieuws/buitenland/nieuwsbericht/asp/artnr/55319/versie/1/index.html

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#15 michiel

“De Mossad en op zijn minst één van de vier daders zijn overigens bekenden van elkaar, aangezien Mohammad Sidique Khan nog in februari 2003 een verdacht bezoekje bracht aan Israël. Misschien hebben ze daar met elkaar afgesproken elkaar voortaan stiekem te waarschuwen”
Wat bedoel je daarmee? dat Mohammad een spion was voor Israel? (-:

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#16 Degtyarev Pekhotny

Als iemand genaamd “Mohammad Sidique Khan” Israël bezoekt voor de duur van 1 dag dan weet de Mossad daar alles van. Dat bedoel ik ermee. Het laatste zinnetje in de door jou geciteerde alinea duidt op het eigenaardige verhaal dat Israël gewaarschuwd zou zijn voor de aanslagen.

Als het reuters bericht klopt dan kende de Mossad 1 van de daders behoorlijk goed.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#17 Degtyarev Pekhotny

Ik heb mijn thriller aardig voor elkaar in mijn hoofd alleen het belangrijkste ontbreekt; een held en een plot. Suggesties ? :D

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#18 Arduenn

Held: een Tjetjeense journalist annex vrijheidsstrijder die in Afghanistan op spannende wijze ontkomt aan een enkeltje GITMO, tot inkeer komt tijdens het schoolgijzelingsdrama in Beslan, naar het VK verhuist, een gezin sticht en aan de zijlijn staat bij de gebeurtenissen voorafgaand aan 7/7.

Plot: op pentagnon papers-achtige wijze ontvouwt zich een verschrikkelijk complot dat reikt to de hoogste amerikaanse neo-con/wapen-/olieindustrie-kringen. Bij de uiteindelijke openbaring, waarbij Michael Moore verbleekt tot een Erich von Däniken, krijgen zelfs de Saoedi’s er van langs van de VN. Bush en Blair gaan in het gevang, Blair probeert nog zijn vege lijf te redden met een vaag verhaal over chantage, Labour komt in de regering met een nieuwe leider. De amerikanen kiezen een nieuwe Republikeinse president die heibel zoekt met China en Venezuela.

Maar een subtielere plot is natuurlijk ook leuk…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#19 Degtyarev Pekhotny

Bedankt voor je bijdrage…….. :D

Maar mijn held moet iets dichter staan bij mijn belevingswereld vrees ik. Ik denk dat ik een westerse held moet hebben om het een beetje overtuigend te brengen…… :/

enfin back to the drawingboard dan maar.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#20 michiel

knap hoor met een beetje internet speurwerk zomaar een mossad spion ondekt en tevens een duidelijk verband gelegd tussen Israel, de “onafhankelijke” wereldpers en de aanslagen in London. Zou het ook zo kunnnen zijn dat ze bij de mossad ook de pers in hun macht hebben?

Het lijkt mij dat jij de held mag zijn voor je nieuwe thriller (-: Een goed plot voor je thriller zou zijn als de mossad jouw talent erkent en je omkoopt/ chanteert om zionistische propaganda via weblogs de wereld in te sturen (-:

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#21 zone

Stond die laatste bom op Wintertijd?een uur verschil.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#22 Degtyarev Pekhotny

Ik denk inderdaad dat ik de held word van de nieuwe thriller. En dat ik het wel op Sargasso ga zetten. Dat zal jullie leren.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#23 NoName

Ik zou zeggen een Amerikaanse held die het “oude” Europa (en de rest van de wereld) gaat redden van de spoedig te verwachte ondergang.

Of is dit een beetje teveel hollywood??

Ach schijt, als het maar goed verkoopt, DP binnen en kan gaan loggen van welk eiland hij zich maar wenst (eerlijk gekocht, Cuba misschien) en host vandaar natuurlijk Sargasso, hé oude camarados toch?

En het verhaal, ………boeie

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#24 NoName

ps. ik heb wel al het volgende plot in de internationale samenzwering.

Weet je nog dat telkens als er iets groots gebeurde er zogenaamt een oefening bezig was………

http://www.northcom.mil/index.cfm?fuseaction=news.showstory&storyid=C9BFBBAC-F3CA-BD2E-008C7B34AFE33114

(eerlijk gestolen ;)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#25 moi

Ja elke keer als een aanslag wordt gepleegd wordt ook ’toevallig’ eenzelfde oefening gehouden.

Ook heel toevallig is dat morgen of overmorgen de house of representatives opnieuw moet gaan stemmen om de PATRIOTACT opnieuwd te activeren, die loopt namelijk af.

Ook toevallig dat engeland koste wat kost de persoonsID in wil voeren waar 85% van de britten tegen was en waar men nu misschien van denkt er veiliger mee te worden.

De waarheid is vaak gekker dan fictie.

Dat die bus een uurtje later -bovengronds- alsnog ontploft heeft te maken met maximum exposure and effect natuurlijk. Wie het ook deed probeerde ermee het maximale effect te verkrijgen wat uiteraard gelukt is.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#26 Degtyarev Pekhotny

Ik kan ook Donner als held nemen die de wereld redt, of Remkes, of misschien nog beter Jaap de Hoop Scheffer:

Jaap de Hoop Scheffer, topman bij de NAVO, komt erachter dat de “stay behind” organisatie Gladio nog steeds aktief is. Gladio, na WO II opgericht om het verzet in Europa te organiseren bij een eventuele Russische inval, werd in de jaren 90 ontmaskerd als criminele en terroristische organisatie, met als doel linkse organisaties in discrediet te brengen en het volk angst aan te jagen om zodoende de macht van de elite te vergroten. Bekende Gladio operaties zijn o.a. “De Bende van Nijvel” en de bomaanslag bij Bologna in 1980. Na deze ontmaskering werden de verschillende Gladio organisaties begin jaren ’90 “ontbonden”.

Tijdens een informele partijbijeenkomst van het CDA weten de door hun beider geweten geplaagde Ruud Lubbers en Dries van Agt, Jaap ervan te overtuigen dat de nieuwe aktiviteiten van Gladio, te weten het organiseren van “moslim extremisme” overal in Europa, weliswaar effectief is, maar immoreel en te risicovol.

Jaap ziet zijn wereld inéénstorten en realiseert zich ineens dat hij zich in een spagaat bevindt tussen enerzijds de wereld waar hij altijd zo rotsvast in heeft geloofd, en anderzijds de “can of wurms” waar hij technisch gezien de baas van is; Al Qaeda.

Wanneer dit besef tot hem is doorgedrongen ontstaat er een gruwelijk gevecht tussen goed en kwaad, waarin de New World Order op niets ontziende wijze toeslaat, ondertussen haar macht vergrotend, door de vruchten te plukken van de panische angst die ontstaat door de gewelddadige dood van talloze onschuldige burgers.

Het volgende plan dat op het punt staat te worden uitgevoerd is een apocalyptische climax met een dodelijk griep virus en een nucleaire holocaust, gevolgd door golf van wraak over en weer tussen de verschillende bevolkingsgroepen, hiertoe opgezweept door de politici en de media. Slechts één man kan dit nog tegenhouden.

Zal Jaap de wereld kunnen redden ?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#27 drunkmen

Enigjes, Degtyarev Pekhotny, fantasietjes over JdHS. Alt-f4 houdt het liever bij feiten:
http://alt-f4.org/83.html
http://alt-f4.org/84.html

Opwinding over Jaap’s prachtpost kan natuurlijk omkleed met wat faits divers:

Twee weken voor zijn herbenoeming tot minister van BuZa bezoekt Jaap een conferentie in Versailles. Ook aanwezig: Donald Rumsfeld en Richard Perle. Die conferentie heet “Bilderberg”.

Een fragment van http://middleeastreference.org.uk/iraqiopposition.html over Perle’s maatje Chalabi: “From Oct02, Chalabi has been increasingly assertive that the INC would establish a transitional government, with him as its head, after the Ba’th are ousted; reports (1,2) from Feb03 indicate that the US has tentatively agreed. Recruited a paramilitary force (originally called the Iraq Liberation Army) to serve in northern Iraq, under the sponsorship of the US Dept of Defense. For this purpose, presented a list of 4000 recruits to Pentagon officials, of whom 1000 were selected on 17Dec02 to be given military training in Hungary with the U.S Army’s European Command, to provide the basis of a new Iraqi national army. The number of those selected rose to 3000 in Jan03, when 4-week training began at Taszar air base, Hungary (“Camp Freedom”);”

Wat doet JdHS in de paar maanden dat ie nog minister is? Hij loopt tegen een schandaaltje aan, omtrent datzelfde “Camp Freedom”: http://www.netwerk.tv/index.jsp?p=items&r=deze_week&a=66946

Anderzijds kan men natuurlijk ook beweren dat JsHS gewoon de beste papieren had: “George W. Bush and Dick Cheney habitually reward cowardice and incompetence.” (http://www.militaryweek.com/kk042205.shtml)

En oja, vergeet Bob Kiley niet, kwa London: http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/1113837.stm

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#28 Caprio

Als je bij elk verhaal je pro-Palestijnse sympathie zo de overhand laat krijgen dat je er van verre en kromme een anti-Israelisch statement in kwijt MOET zien te krijgen, dat dan dan steevast eruit komt als een ‘joods complot’, dan begint dat inderdaad vormen van anti-semitisme aan te nemen. Je moet op een gegeven moment een reality check inbouwen in je argumentatie, raad ik je aan, of fictie/poezie gaan schrijven. Je moet een onderscheid maken tussen mogelijke en waarschijnlijke theorieen, met en zonder harde aanwijzingen, en je moet leren accepteren dat de joden en (joodse) amerikanen niet overal achterzitten. Dat maakt je op zichzelf gezonde achterdocht waar ik positief sympathiek tegenover sta een stuk overtuigender en doeltreffender, hetgeen ook wat waard is.

Waar je stuk bijvoorbeeld op wijst, maar welke conclusie je niet trekt helaas, is dat de Israelis proberen een link te leggen tussen anti-westers en anti-Israelisch terrorisme ten faveure van het winnen van de Europese poublieke opinie in hun zionistische bezettingspolitiek. Dat wil nog niet zeggen dat je de Mossad’s politieke PR campagne moet geloven.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#29 Degtyarev Pekhotny

Onderstaande staat op de website van Israel National News, maar ik ben “antisemiet”;

“Report: Israel Was Warned Ahead of First Blast
10:43 Jul 08, ’05 / 1 Tammuz 5765

(IsraelNN.com) Army Radio quoting unconfirmed reliable sources reported a short time ago that Scotland Yard had intelligence warnings of the attacks a short time before they occurred.

The Israeli Embassy in London was notified in advance, resulting in Finance Minister Binyamin Netanyahu remaining in his hotel room rather than make his way to the hotel adjacent to the site of the first explosion, a Liverpool Street train station, where he was to address an economic summit. ”

http://www.israelnationalnews.com/news.php3?id=85346

Vind je het gek dat ik na zo’n onzinnige beschuldiging de rest van je argumentatie ook niet serieus neem ?

Als jij niet wil dat dit bericht op internet staat dan moet je niet bij mij zijn maar bij IsraelNN. Zeg maar dat het een antisemitisch bericht is.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#30 michiel

Maar wat is nu het verband?

-er is een aanslag geweest
-Scotland Yard / Israel zijn gewaarschuwd.
-er zijn vier daders geidentificeerd
-het onderzoek loopt nog
en de pers is af en toe onzorgvuldig, maar de britse en duitse weer niet ??
( trouwens, ik heb op eerder op sargasso kunnen lezen van jouw hand dat blanke huurlingen de aanslag hebben gepleegd???)

Is de aanslag nu minder erg?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#31 Degtyarev Pekhotny

Het verband is dat de pers en de autoriteiten liegen dat ze barsten. Dat maakt de aanslag dus juist erger. Want er worden wel allerlei conclusies aan verbonden en er wordt beleid op gebaseerd.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#32 michiel

Hier nog zo´n duidelijk verband.
http://members.home.nl/rlaurens/3.JPG
Meneer Laurens denkt trouwens ook dat de authoriteiten liegen, maar over een nog veel groter complot, tandtelefoontjes (-:

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#33 Degtyarev Pekhotny

fuck off

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#34 Degtyarev Pekhotny

ik hoop dat dat duidelijk genoeg was.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#35 michiel

okay, het is jouw column en jouw publiek
shukran u maasalaameh

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#36 mescaline

@Caprio en DP Vrede zij met u.

Ik heb donderdag met een half oor naar de radio geluisterd. De topconferentie was in Schotland en B. Netanyahu was daar verhinderd te komen toen de bommen in London-Centrum afgingen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#37 Maup

Beste DP,

Ik lees altijd met veel plezier uw opmerkingen m.b.t. door sommige als complot theorie benoemde verhalen. Alle opties en onvolkomendheden moeten bekeken worden, al is het maar om scherp te blijven.

Echter er zit wel vorm van, onbedoelde denk ik, ondertoon in die bij dit soort verhalen nogal snel naar boven komen. Daarom ben ik het geheel met Caprio (@27) eens dat u beter een zogenaamde reality check kunt inbouwen. Zodat lezers ook duidelijk kunnen lezen dat het maar een van de mogelijkheden is en niet DE waarheid. Krijgt u wellicht ook niet van die soms nogal overdreven reacties.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#38 mescaline

Let op “after the [American] embassy published its warning”

@ 20 Jul 2005 19:40:37 GMT Sargasso cited 21 Jul 2005 0:46 GMT
http://www.alertnet.org/thenews/newsdesk/L20662428.htm

The American embassy in Riyadh advises all American citizens living in Saudi Arabia that it has received indications of operational planning for a terrorist attack or attacks in the kingdom,” the U.S. embassy in Riyadh said in a statement.

[…]

Hours after the embassy published its warning, Saudi Arabia’s Interior Ministry said security forces uncovered a hideout 60 km (40 miles) southeast of Riyadh where militants had stored more than two tonnes of bomb-making equipment.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#39 Suzanne

Ik heb ook een verdacht bezoekje gebracht aan Israel onlangs.

eng he? :P

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#40 Degtyarev Pekhotny

Ja ik denk dat jullie gelijk hebben in die zin dat Jaap de Hoop Scheffer ongeloofwaardig is als held.

De conclusies die jullie verder trekken als ik hier een berichtje plaats zoals in mijn commentaar 28 zijn geheel voor jullie eigen rekening. Ik zeg alleen maar “was er wel of geen waarschuwing?” en plaats een paar linkjes. Het antisemitisme of dat jullie denken dat ik zeg dat iets wel of niet waar is is geheel voor jullie eigen rekening. Probeer eerst te lezen, dan te begrijpen en dan pas te reageren. Val me maar aan op de conclusies die ik trek en niet op de conclusies waarvan jullie vermoeden dat ik ze trek. Vooralsnog trek ik maar 1 conclusie en die is dat de media en de autoriteiten liegen.

Mescaline je hebt met een half oor geluisterd zoals je zelf zegt en dat blijkt ook uit je reaktie. Bibi was in Londen, kreeg een waarschuwing 6 minuten voor de eerste bom en bleef op zijn hotelkamer, aldus o.a. de israelische media, alsmede de volgens Caprio antisemitische media.

Suzanne, Jij bent pas in Israel geweest dus jij snapt dus ongetwijfeld het verschil tussen iemand genaamd “Suzanne” die daar een weekje op vakantie gaat en iemand genaamd “Mohammad Sidique Khan” die het land 1 dag bezoekt.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#41 drunkmen

Geachte censor, als u uitvergaderd bent over potentiële bijdrage #27, verwijdert u dan definitief dat voor de lezer onzichtbare geval? Plaatsing zou de orde in deze reactiesloot alleen maar verstoren. Bovendien smaakt mosterd niet bij grauwe pap.

Bvd.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#42 Suzanne

Misschien was ie domweg op een conferentie.

Wild guess.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#43 DP

fout geantwoord u gaat niet door naar de volgende ronde. Doei !

  • Vorige discussie