1. 1

  Gezien geboortecijfers in die regio en de voorstelling die ik me maak van de levensverwachting van een Afghaanse man, was die 92% misschien wel te jong om het zich te kunnen herinneren. En sindsdien hebben ze wel andere dingen aan hun hoofd dan gezellig ‘past events’ ophalen.

 2. 3

  @1
  Zo erg is de sterfte onder volwassenen als gevolg van de oorlog/natuurlijke oorzaken nou ook weer niet, dat een gehele generatie is weggevaagd.

 3. 4

  Kunnen Leon de Winter en Arend Jan Boekestijn daar niet een rondreizend educatief duo vormen om deze ignorante wilden eens bij te spijkeren wat wij in het Westen op 911 allemaal wel niet voor onze kiezen kregen? Ik denk dat daar een louterende werking vanuit kan gaan. Een soort rechtse hobby voor het goede doel, ik betaal mee!

 4. 6

  Ik denk ook niet dat die 3000 Amerikaanse doden veel indruk maken gezien er in Afghanistan al meer dan honderdduizend mensen zijn overleden.

 5. 7

  Het maakt wel duidelijk hoe volkomen futiel de Westerse aanwezigheid daar is; als in bijna tien jaar niet eens wat simpele informatie kan worden overgebracht over de gebeurtenis die de buitenlandse troepen daar bracht, hoe kan iemand dan nog geloven dat het mogelijk is door Westerse invloed de cultuur ingrijpend te veranderen wat betreft vrouwenrechten, democratie, etc.?

 6. 9

  Het helpt natuurlijk wel de nog immer aanwezige tegenstand verklaren. Voor 92% van de mannen zijn wij daar dus zonder aanleiding binnengevallen (en voor de andere 8% geldt nog altijd de disproportionaliteit van #6).