Onbevoegd college geven op universiteiten voorbij

Onbevoegd college geven op universiteiten voorbij

Nieuwe universitair docenten mogen niet meer onbevoegd college geven. De rectores magnifici van alle universiteiten tekenen een overeenkomst die hen verplicht tot het volgen van een cursus didactiek. Tot nu toe was het aan de universiteiten zelf om te bepalen in hoeverre docenten onderwijskundige kwaliteiten moesten hebben.

Lees verder op DePers.nl

 1. 1

  ”Het Interstedelijk Studenten Overleg, een landelijke studentenorganisatie, is tevreden over het initiatief maar blijft kritisch. […] ‘het moet natuurlijk inhoudelijk wel wat voorstellen’.”

  Joehoe: 200uur!!

  Akkoord: voor basisvakken in wat tegenwoordig je Bachelor heet, kan het wel nut hebben, maar wat is er mis met vakken volgden bij iemand die geniaal op zijn vakgebied is, maar niet weet hoe Powerpoint werkt. *zucht*

 2. 2

  Hebben de universiteiten hier dan wel geld voor?

  Een student is geen scholier. Het is ook de bedoeling dat je leert zelf je informatie te halen, ook uit moeilijke bronnen.

  Dat onbevoegd in de titel is natuurlijk pure stemmingmakerij. De universiteiten bepalen dat zelf en als ze iemand een college laten geven is die dus bevoegd. Het gaat hier om of de docent in kwestie wel op een door anderen toepasselijk gevonden manier zijn informatie overdraagt op de studenten. Gevolg, de kwaliteit van de verse gaat nog verder omlaag.