1. 1

  Na een eerste moment van irritatie vind ik het meestal wel prettig dat internet eruit ligt. Lekker rustig en zo. Ik betwijfel of ik dezelfde reactie zou hebben wanneer ik opeens zonder zuurstof, eten of huis zou komen te zitten.

 2. 2

  @1: Oké, de problematiek zou minder acuut zijn, maar als ik geen internet heb, heb ik niet veel later ook geen huis meer. Ik heb tenminste de afgelopen 10+ jaar geen bank meer van binnen gezien, alle betalingen en inningen gaan via internet. De meeste aankopen (afgezien van eten en drinken) ook trouwens.

  Voor mijn werk zou het ook funest zijn, dan konden we hier meteen de bezetting verdubbelen, in Zweden mochten weer een paar bossen gekapt worden voor het papierwerk dat erbij kwam en ik denk dat iedereen dan ook meteen een headset mocht voor de telefoon, want het bellen zou ook exploderen.

 3. 3

  Ja oke, er is wel een verschil tussen ‘het ligt er even uit’ en ‘het komt nooit meer terug’. In dat laatste geval moeten mensen opeens weer cd’s en dvd’s gaan kopen, acceptgirokaarten schrijven, meerdere winkels binnengaan om prijzen te vergelijken, en ik betwijfel of onze doorgeevolueerde hoofden dat nog aan zouden kunnen.

 4. 4

  Drie scenario’s als het langere tijd plat ligt?
  1) eerste twee dagen niks, de volgende dagen herontdekt men de real-life spelletjes (mens-erger-je-niet), daarna krijgt de GGZ het erg druk;
  2) eerste 2 dagen niks, lijdzam afwachten, als dan blijkt dat internet mogelijk niet terugkomt, breekt de pleuris uit: degenen die online shoppen gewend waren gaan de warenhuizen plunderen, op pleinen verzamelen de massa’s zich en staan door elkaar heen te schreeuwen, de pinautomaten raken overbelast zodat de banken net niet vallen.
  De overheid kan pas na 3 maanden ingrijpen, omdat de ordehandhavers eerst op een cursus moetsen, om te leren hoe het ook alweer zonder digitale hulpmiddelen aangepakt moet worden.
  3) Men wacht een weekje af, daarna pakt men de draad weer op van de waan van de dag. Na een half jaar is iedereen internet alweer vergeten. Vooral ook, omdat op internet niet meer op te zoeken is, wat dat ook al weer was.

 5. 5

  Straks gaan mensen zich bij gebrek aan gratis porno nog echt voortplanten. Een tsunami van kinderen, dat moeten we zeker zien te voorkomen.

 6. 6

  zet een jongere een week zonder internet en hij kan niet slapen, wil alles op faceboek zetten, mist zijn dagelijkse rondje langs fok, gs, thehun.
  zet hem twee weken op de hei en hij vervloekt zichzelf, het leven en de mensen die hem steeds maar tegenhouden als hij zich in een veenput wil verdinken.
  na drie weken ruikt hij het veen, de heide, het zand, de bladeren.
  na een maand vraagt hij zich af wat internet is en waarom.
  na twee maanden is hij gelukkig.

 7. 12

  Hmm, maar je vraagt je soms wel eens af of de pret, die ongebreidelde vrijheid van dat Sodom en Gompeï van dat internet, maar Eeuwig aan kan blijven duren. Goed, als back up systeem duurzaam er ligt is er misschien geen acute nood. Nee, op puinhopen b.v. een volledig gezuiverd streng gecontroleerd internet, bij het opgroeiende kind het gezin en school centraal, het internet hooguit een lichamelijk, geestelijk en vooral moreel verantwoord internet…

  Dat “pret” niet langer meer geassocieerd wordt door een beetje ongecontroleerd uit je waffel te gaan zitten braken op fora of stickies te roken op een brommerhangplek maar gewoon weer met ouderwets gezond sámen dingen doen…

 8. 15

  @8: op de nederlandse hei vast wel. er zijn grotere,stillere heides…gelukkig
  @12: een educatief fotomoment. In elk geval steken deze knapen nog zelf hun hand up en laten ze dat niet doen door een anoniem geposte smiley.