1. 1

  Eerst wil ik zeggen dat Turkije het recht heeft om in Irak te vechten:
  1.Amerika is zo ver weg van het midden-oosten maar toch heeft Bush het lef om in Irak te vechten.
  2.Koerden moeten DOOD!!!
  3.We zijn vlakbij Irak.
  4.Taliban en Baarzani zijn homo s ze geveb elkaar standjes waneer ze praten.
  5.Klaar!!!!

 2. 3

  De laatste resten van het Ottomaanse Rijk roeren zich steeds nadrukkelijker. Aan de ene kant zijn daar de Turken, die de resten bij elkaar willen houden en aan de andere kant de Koerden, die liever in een eigen land willen leven. Koerdistan is daarbij in het nadeel, want dat grondgebied beslaat grote delen van 3 landen, te weten Turkije, Irak en Iran. En geen van deze staten staan te trappelen de Koerden hun recht te gunnen. Toch zou Turkije kunnen beginnen, immers Turkije streeft ook het lidmaatschap van de EU na en binnen de EU is nu eenmaal het recht op zelfbestemming gewaarborgd. Als het volk van Koerdistan het wil, zou dat dan dus zonder meer zijn zin kunnen krijgen. Irak zal uiteindelijk ook niet dwars willen blijven liggen, dan is er plots een probleem minder in dat geteisterde land. Op Iran zal wel eeuwig gewacht moeten worden zolang de mullah’s en anmehullah’s daar de dienst uit maken. Maar tweederde van het doel bereiken is het proberen waard lijkt me. Laat Erdogan maar lekker boos doen, uiteindelijk zal hij toe moeten geven. Als nieuw punt in de onderhandelingen met de EU lijkt het me wel wat, nadat hij Cyprus eindelijk geslikt heeft.

 3. 4

  Zelden zulk goed onderbouwde punten als door 1 geopperd gezien. Vooral punt 2 en 4 waren buitengewoon overtuigend. Toch altijd prettig als iemand punten zo helden en verduidelijkend kan verwoorden.

 4. 5

  De resolutie in het Congres over de Armeense genocide en de inval in Irak zijn met elkaar verbonden. Mocht Turkije toch besluiten Noord Irak binnen te vallen, dan gaat de resolutie op de agenda van het Congres komen en andersom.
  Kwestie van tactiek. Ook de referendum over de status van Kirkuk in november speelt een rol.
  De Turken stellen zoals gewoonlijk weer eisen (de uitlevering van alle PKK leiders) of door Irak of de USA
  waaraan deze landen nooit zullen en kunnen toegeven. Mocht Turkije vanwege Kirkuk (ze zullen het op een andere manier voorstellen) toch Irak binnenvallen dan kunnen ze ook deze landen de zwarte piet toeschuiven.
  Ondanks getoonde inschikkelijkheid van Turkije geen medewerking van Irak en de USA om een terroristische groep goed aan te pakken.