1. 2

  Begin een beetje simpel te worden van dat hele politieke CO2 circus.

  Voor de duidelijkheid. anaf 1800 met een wereldbevolking van slecht 1 miljard mensen zien we dat de co2 concentratie stijgt.

  We zitten nu op 6 miljard mensen en stijgend en gaan wijzen naar 1 land?!

 2. 3

  @Micha: Graag een bron, anders ben ik gedwongen je uitspraak als onzin te bestempelen. Ik kan me namelijk herinneren dat de stijging pas echt de laatste 20 jaar inzet.

 3. 4

  Ik vraag me af als over 10-20jaar blijkt dat GWB (ala Irak) wetenschappelijke feiten heeft onderdrukt en de schade onherstelbaar is, nog weg kan komen met een soort van “ich habe es nicht gewüsst”.

 4. 5

  @micha het probleem is nu juist dat ondanks het feit dat er 6 miljard mensen in totaal zijn, een land van amper 300 miljoen mensen (dus slechts 5% van de wereldbevolking) bijna 25% van de totale wereldwijde uitstoot aan CO2 voor zijn rekening neemt. Zie deze site voor statistieken per land (helaas uit 1994, ik kon geen recentere bron vinden die niet omrekent naar ‘per hoofd’, maar ik heb niks kunnen vinden dat op een daling sinds ’94 wijst).

  Natuurlijk is het niet _alleen_ de schuld van de VS, maar zij hebben wel een zodanig grote invloed op de totale uitstoot dat zij best op hun verantwoordelijkheid gewezen mogen worden.

 5. 7

  Misschien gaan we wel helemaal op de verkeerde tour hiermee. Als je de VS mee wil hebben of beter gezegd t electoraat van GWB dan moet je je richten op de gristenfundamentalisten. En in de bijbel staat vast wel ergens dat je zuinig / bedachtzaam met godscreatie moet omgaan. Let them burn in hell!