50 Cent nu 23 Cent waard

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
, ,

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

50 cent in concert, terug bij zijn core business (Foto: Flickr/aleksey.const)

De in nood geraakte rapper 50 Cent krabbelt langzaam op uit de malaise die hem de afgelopen tijd teisterde. Nadat het er een tijd op leek dat Curtis Jackson zou moeten aankloppen bij de Amerikaanse Minister van Financiën Paulson, herstelt het vertrouwen van de handelaren. Na een historisch dieptepunt van 23 Cent lijkt de weg terug te zijn gevonden. De flegmatieke ondernemer: “It’s green for tha money, gold for tha honey.”

Jackson, die zijn debuut op de beurs in 2000 maakte, was jarenlang een lieveling van handelaren. In 1994 begon hij als een obscure ‘hosselaar’ (handelaar in afgeleide producten), maar maakte met een bloedige schietpartij in 2000 naam als een gedurfd ondernemer. Rond deze tijd maakte hij zijn debuut op de beurs, met de inmiddels legendarische introductieprijs van 50 Cent. Ten tijde van de presentatie van zijn CD Get Rich or Die Tryin’ beleefde hij zijn hoogtijdagen op de beurs. Zijn koers bereikte zelfs bijna één dollar.


Het koers verloop van het aandeel 50 cent
(Klik op plaatje voor grotere versie)

Analisten waarschuwden al een tijd voor een overwaardering van het fonds. Na een teleurstellende film begon de koers te kelderen en met de presentatie van zijn derde album Curtis raakte het fonds in een vrije val. Op 5 november sloot hij op zijn laagste koers ooit, 23 Cent. In een persconferentie kondigde 50 een radicale koerswijziging aan: vanaf 2009 zal 50 Cent zich weer gaan concentreren op de core business van pimpen en hosselen. Strijdlustig laat de rapper weten: “If you talking ‘bout money homie, I ain?t concerned.”

Reacties (1)

#1 rene de windt

deze criminele, drugsgebruikende 50 cent is nog zelfs de laatste cent in deze wereld niet waard! grootste looser allertijde!