Rouvoet: geef kind geen glaasje met feestdagen

Rouvoet: geef kind geen glaasje met feestdagen

Minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet roept alle ouders van Nederland op hun kinderen met de feestdagen geen glaasje wijn of champagne laten drinken. Zo kunnen ze alcoholschade bij hun kinderen voorkomen. Rouvoet deed de oproep vrijdag nadat hem onderzoeksrapporten over alcoholreclame en jongeren waren overhandigd.

Lees verder op DePers.nl

 1. 1

  Ga toch lekker jumpen, André. Ooit van kinderchampagne gehoord.

  Ouders zouden juist meer met hun kinderen een glaasje moeten drinken ipv ze uit laten gaan om zich dan ongecontroleerd te laten bezatten.

 2. 2

  @ 1: ik zie niet zo goed de tegenstelling tussen beide. Alsof alle kinderen waarbij de ouders niet met hen alcohol hebben gedronken vervolgens zich ongecontroleerd gaan bezatten en alsof ouders alleen de keuze hebben tussen beide uitersten.

  Waarom zou je überhaupt je kinderen laten drinken?

 3. 3

  Recent Engels onderzoek toonde aan dat kinderen die door de ouders op jonge leeftijd verantwoordelijk in contact werden gebracht met alcohol minder risico liepen om later probleemdrinker te worden.

  Dat zou een reden kunnen zijn.

 4. 4

  @3 Juist. Ik mocht van mijn ouders ook nooit wat drinken. En nu zit ik met de gebakken peren, want ik drink met redelijk gemak 5 flessen Kanonbier op. Okay, bij een 6e word ik een beetje duizelig, dat wel.