1. 3

  @ Carlos

  Tjongejongejonge. Nu ook al de oprechtheid van een kind in twijfel gaan lopen trekken. Tis wat. “Hep ik nou ook met vruchtenhagel”. Schande! Dat ontbrak er nog aan. We glijden steeds verder af zo. En waar dit allemaal eindigt? Ja.. zeg het maar.

  Kinderen voelen van nature donders goed aan “of iets deugt” ja of te nee ja! Zag daarstraks indrukwekkende afscheids(debat)speech in parlement. O.a. van “the father of parlement”. Toen Tony eenmaal buiten stond was er wat consternatie met de (dienst)auto om hem en z’n vrouw op te pikken. I.p.v. de glimmende, vast 100.000 pond kostende, zilveren mercedes stond er een simpeler auto, vauxhall (dacht ik), voor hem gereed. Dát beeld..Tony rukkend aan het portier van die peperdure mercedes alsof het een uur geleden nog de gewoonste zaak van de wereld was…dát beeld…toen kreeg ik het zowaar ook te kwaad heel gek…een icoon zó af te zien druipen…dus…

  Schaam je je nou niet harteloze hond?

 2. 6

  Tja, ik kan me herinneren dat ik ook niet goed snapte waarom Reagan in die tijd weg moest. En ik was toen al 11.

  Dat kleine kind heeft nooit iets anders gekend als Blair. Voor hem is hij een soort koning die het land leidt. Een “sinterklaas bestaat niet” moment dus.

  Ergens wel logisch dat ze zo reageert.

 3. 7

  Oscar voor beste korte docu. Een klein stukje onschuld verliezen om de premierwissel. De confrontatie met een veranderende wereld en een zweempje gewaarwording van de eindigheid van het leven, in een schattig youtube-filmpje.

 4. 9

  Misschien had mama kunnen zeggen dat Tony helemaal niet weggaat. Tony Blair blijft gewoon Tony Blair en hij blijft in England.

  Toegegeven, dat is natuurlijk een leugentje om bestwil, gezien zijn nieuwe werk, maar daar staat tegenover dat hij vast nog op TV komt.

  Ik hoorde trouwens gisteren dat hij voor het eerst weer zijn eigen koffers moest dragen, met de trein naar huis en dat hij terug thuis moest wachten op een auto om hem af te halen en dat dat geen BMW was. Het zal zwaar wennen worden voor Tony!

 5. 11

  Mwah zwaar… een Midden-Oosten fazant heeft het heus niet zo zwaar (qua luxe dan) de hotels in Sharm El Sjeik zijn over het algemeen vrij goed. En vergeet niet het lezingen-circuit, twee uurtjes Blair boeken? Ik schat een tonnetje of twee…