Bijna 70 aanhoudingen op dancefeest Decibel

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

HILVARENBEEK – De politie heeft zaterdag in Hilvarenbeek tijdens het openluchtfestival Decibel Outdoor 67 aanhoudingen verricht, voornamelijk wegens drugsbezit. Ongeveer 25.000 mensen bezochten het dancefeest op het terrein van attractiepark Beekse Bergen, meldde de politie zondag.

Lees verder op NU.nl

Reacties (4)

#1 anderS

Dus slechts 0,025% van de bezoekers was niet op de hoogte van het politiebeleid.
Toch gek dat we dit soort berichten niet horen over pinkpop of lowlands..

Ook niet doorgeven dat verder 25.000 bezoekers een probleemloze leuke dag verder hebben gehad…

Kan iemand me uitleggen wat nu de nieuwswaarde/doel van dit type berichten is? altijd hetzelfde verhaal met dancefeesten

  • Volgende discussie
#2 Roy

@anderS: ik denk inderdaad dat dancefeesten meer een slecht imago hebben dan pop/rockfestivales. Misschien heeft het ermee te maken dat popfestivals al langer georganiseerd worden dan dancefeesten, ik durf te wedden dat er hetzelfde gedonder was in de begindagen van Pinkpop (hoewel toen misschien niet met XTC ofzo).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 anderS

@Roy: inderdaad, maar wel een beetje kip-ei.
Als dit de enige berichten zijn die verschijnen in de media, dan blijft dat imago ook zo.
Kan ook kijken naar hoeveelheid mensen die zich bij dance vermaakt (cultuur/economisch) hoeveel mensen/sectoren er geld aan verdienen, of hoeveel toeristen dit extra genereert.., of wat het bijdraagt aan NL imago in het buitenland (+/_)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Kalief

Dit soort berichten verschijnen in de media, omdat dit soort media weinig anders doet dan persberichten kopiëren.

Daarbij hanteren ze slechts twee criteria: is de bron betrouwbaar en spreekt het voldoende mensen aan. De politie is een betrouwbare bron, een groot dancefeest spreekt voldoende mensen aan en dus kan het stukje – na eventueel te zijn ingekort – worden geplaatst.

Zonder verder te letten op de inhoud. Zelfs de opvallendste en idiootste fouten worden overgenomen. Persberichten zijn bedoeld als goedkope vulling en er mag daarom geen tijd is geld worden verspild aan nalezen, natrekken of redigeren.

  • Vorige discussie