2006: Battle of the Blogs – Field Report 1

Wapenschild WEBoorLOGHet is alweer een maand geleden dat we u op de hoogte brachten van de Battle of the Blogs 2006.
Het benoemen van het fenomeen zorgde al gelijk voor de nodige beweging op het slagveld, vaak in de positieve zin.
Nu zouden we natuurlijk kunnen wachten tot eind 2006 om te zien wie er overeind is blijven staan in deze oorlog. Maar Sargasso doet de zaken graag grondig. Vandaar dat we maandelijks scouts het veld in sturen om ons field reports te leveren over de status van de slag om de blogs.
Wapenschild WEBoorLOG
Wij hebben vervolgens deze field reports vol met geheime en cryptische tekens voor u vertaald naar een handzaam overzicht van het slagveld zoals dat er uitziet eind van de maand.
Duidelijk is dat er al veel gebeurd is. Er zijn zelfs inmiddels al vier casualties of war te betreuren. Dat belooft nog wat. Maar dan weet u ook gelijk op welke weblogs het niet langer zinvol is om te stemmen voor de Dutch Bloggies.

Aanschouw het slagveld:

Legenda
Kleur (frequentie van posten):
– Prima
– Af en toe een gat van een dag
– Gaten van een dag of meerdere dagen
– Heel veel grote gaten
– Op sterven na dood
– Casualty of war

Symbool (kwaliteit):
– Gebrek aan inspiratie of inhoud
– Copycat of linkdump zonder toegevoegde waarde
– Identiteitscrisis
– Extra impuls (bv blogger erbij of nieuwe inspiratie)
– Gaat voor het geld, commercieel

PS1: Wilt u ook het slagveld betreden? Geef het even door aan de redactie (rechterbalk – contact – Steeph).
PS2: Het kan zijn dat blogs zich voor dood hielden omdat ze even het strijdgewoel wilden ontvluchten. Indien we ze onterecht dood verklaard hebben, vernemen we dit graag. Dat verwerken we in de komende field reports.

 1. 5

  er zijn wat technische foutjes hersteld en daardoor waren allerelei commenst die over die onvolkomendheden gingen niet meer relevant.
  een uiztondering op de regel, maar wel zo overzichtelijk.

 2. 8

  ”Af en toe een gat van een dag” lees ik in mijn blokje – misschien is dat wel hét recept om het lang vol te houden en de druk van iedere dag een update van je schouders te laten glijden; of je moet natuurlijk over meedere loggers beschikken. In ieder geval: een prachtige staaltje weblog-zeeslag! Ik ben benieuwd naar volgende maand…

 3. 10

  ”Af en toe een gat van een dag” lees ik in mijn blokje – misschien is dat wel hét recept om het lang vol te houden ”

  Af en toe een gat is hét recept om je échte baan te houden :-) Althans, voor mij toch.

  Wel cool dat ik in de “strijd” geworpen ben. Ergens toch. Denk ik. Mmhhh…

 4. 12

  @Moljevic: Geen symbool betekent dat er verder geen bijzondere opmerkingen zijn op kwalitatief gebied. Op dat vlak niks aan de hand dus. Hoef je alleen nog naar de kleur van de frequentie te kijken.

 5. 16

  Kan iemand Goedzo.com als weblog uit deze lijst verwijderen? Dat is gewoon een automatische dump van anp artikelen die niet door de eigenaar zelf worden geschreven. Ben overigens blij met het uitroeptekentje :-)

 6. 18

  @Spuyt12: Ik zag inderdaad ook dat neplog wel degelijk nog actief is. Toen ik aan het checken was kreeg ik tot twee keer een time out. Vandaar.
  Wordt bij het volgende field report weer gecorrigeerd.

  (Zwart betekent overigens dat of de weblog helemaal niet meer bestaat of dat er al meerdere maanden niet gepost is.)

 7. 19

  Jongnieuws is absoluut geen “Copycat of linkdump zonder toegevoegde waarde”.
  R-win heeft ook wel eens wat gaten.
  Ik zie te weinig dollartekens. GeenStijl, Hersenscheet, etc. Als je van webloggen je baan maakt ga je voor het geld en verdien je best een dollarteken.

  Wel grappig om te zien dat het webloglandschap beperkt is tot 15×15 weblogs. Ik mis er tot nu toe geloof ik geen.

 8. 30

  Neplog streeft toch vooral naar een commerciële, inspiratieloze identiteitscrisis zonder enige toegevoegde waarde (en ja, beter goed gekopieerd dan slecht zelf verzonnen). Maar ik begrijp dat dit symbool nog niet bestaat, ik zal binnenkort mijn MS-paint-inspiratie aanleveren.

 9. 33

  En oh ja Spuit, over dood gevonden gesproken, ik heb de levensloze resten van jouw verschijning al lang geleden uit ons redactielokaal verwijderd. Niet dat je daar iets van gemerkt hebt, maar dan weet je het nu ;-)))))))

 10. 34

  Ik denk dat als je met identiteitscrisis bedoelt dat mijn stukjes wisselen tussen puur persoonlijk, en pure fantasie (maar toch altijd met een persoonlijke toets) dat wel klopt. Als je zou doelen op mij persoonlijk, zou ik ten stelligste ontkennen, maar vrees ik ook dat t klopt :-)

  Ik moet nog een mechanisme verzinnen om de inspiratie geleidelijker te laten komen. Ik post soms meerdere stukjes per dag, en dan weer een paar dagen niet. Inderdaad.

  Bedankt alleszins voor de vermelding ;-)

 11. 35

  “Gaten van een dag of meerdere dagen”.

  And proud of it! Ik post liefst niks als ik niks zinvols te melden heb of te weinig tijd heb om een goede entry te schrijven :)

 12. 39

  Hoezo goedzo.com eruit halen? Wij zijn zeker geen copycat, neem bijvoorbeeld onze recepten of het spiritueel forum. Spuyt12 is gewoon jaloers ;). Uiteraard is er ook gewoon dagelijks nieuws te vinden want dat gebeurt nu eenmaal op deze wereld.