1. 1

  Toen ik dat las dacht ik: ik ben veel meer geinteresseerd in de 50000 raamambtenaren die allen een modaal salaris krijgen maar daarvoor eigenlijk niks teruggeven. Dat lijkt me veel schadelijker voor de gemiddelde burger dan die 2000 vijf keer modalen.

 2. 2

  @JSK: en wiens verantwoordelijkheid is dat? juistem van die boven balk norm, en waardoor kan je meer verdienen als ambtenaar? zorgen dat je een aantal blonde hoogopgeleide dames onder je hebt die voor de koffie zorgen (uit betrouwbare bron), en dan wordt je weer moeilijker ontslagen, blij als die bende wordt opgeschoond! werkverschaffing waar de lage opgeleide bij de reïntegratie-wasknijpers van mag dromen…

 3. 3

  en wiens verantwoordelijkheid is dat?

  AKVAKABO? Hey, ik neem het de ambtenaren niet kwalijk dat ze geen afstand willen doen van hun goudgerande arbeidsvoorwaarden. Maar het huidige debat is eenzijdig: er is zoveel verspilling in de publieke sector, de boven Balkenende-normers zitten niet in eens in de top 5.

 4. 4

  Dat is godgeklaagd en dient zo snel mogelijk gestopt te worden. Goudgerande lonen haal je maar in de private sector waar je ook onmiddelijk op straat gedonderd kan worden als je niet waard blijkt.

 5. 5

  @KJ: de burger mocht eerst indirect via de belasting de lonen betalen, nu krijg je het met allemaal geprivatiseerde en verzelfstandigde zaken – de lui verdienen af en toe nog meer ook, behalve die vroegere ambtenaren die zijn ingewisseld voor goedkope flexwerkers

 6. 7

  @6 Altijd apart als mensen op de interwebs vanuit hun bureaustoel in kunnen schatten hoe nuttig volstrekte vreemden zijn… De kans bestaat dat dit loon verdient wordt. Zolang daar geen zicht op is heeft die hele discussie geen zin.