1. 2

  Belgen in de weer/war?

  De politie heeft eerder op de dag huiszoekingen gedaan in vijf kazernes …

  Naast vuurwapens vond de politie een grote hoeveelheid munitie, explosieven, ontstekers voor landmijnen …

 2. 3

  Ach, zo op de koffiekoek kauwend, dacht ik bij mezelf, ach: hoe zal ik dat formuleren. Militairen? Nee, want er zijn civielen bij. Racisten? Da’s geen nieuws meer. Verdachten met het gedachtegoed van racisme, xenofobie, negationisme, atisemitisme en neonazisme? Te lang! Het is een WaanvdDagpostje.
  Toen dacht ik aan de lieve reaguurders alhier, aan het unieke proces van gedachtenuitwisseling, tinteling der geesten, en dat was het: mensen. Maar da’s dan weer zo vaag hé? Zijn we allemaal niet af en toe eens mens?
  Aanhalingstekens!
  Soms is het posten mooi.

 3. 5

  In Nederland valt dit nieuws blijkbaar niet zo op… Ik bedoel dank even aan England een maand terug. Daar vonden ze aanzienlijk veel minder, was een week lang groot nieuws. Als het geen moslims zijn, is het geen nieuws?

 4. 8

  @7: Daarom moeten we ook allemaal 10 kinderen krijgen van die organisatie. Aangezien die 10 allemaal volwassen worden (itt die derdewereldknaapjes, waar er velen de 5 jaar niet eens van halen), kunnen we eens flinke evolutionaire druk uitoefenen! Lijkt me alleen wat moeilijk verenigbaar met de in dezelfde kringen gehoorde bewering vol = vol.

  Die uitspraak van de kinderen doet me trouwens denken aan een leus die ik ooit in Catalonie langs de weg zag: Elke Catalaan moest 4 zonen krijgen!

 5. 9

  Mmmh.. ‘we volgden de groep sinds 2003’ aldus onderzoekster. De kritische mens in me vraagt zich dan af of het toeval is dat het over enkele weken verkiezingen is.

 6. 10

  Ook hilarisch : er was een dikke week geleden een inbraak in het gebouw (in de Brusselse Wetstraat) waar de Antiterroristische Gemengde Groep (AGG) gevestigd is. Naderhand bleek dat er niet of nauweljiks een beveiligings- of alarminstallatie was.

 7. 11

  Revolutie? Staatsgreep? Als het daar ”te warm” wordt Crachàt,.. kom je toch gewoon fijn deze kant op? Veluwe,.Schiermonnikoog of zo,..afijn,.. waar je den ezel in alle rust kan uitklappen…..

 8. 12

  Het is een complot, jongens! En uiteindelijk de schuld van Pastors. Kruip eens uit dat groene ei en laat die walvis met rust. De wereld is bozer dan je tijdens de picknick met lotgenoten zou denken.

 9. 13

  @Bismarck:

  In Nederland valt dit nieuws blijkbaar niet zo op… Ik bedoel dank even aan England een maand terug. Daar vonden ze aanzienlijk veel minder, was een week lang groot nieuws. Als het geen moslims zijn, is het geen nieuws?

  Die vliegtuigen zijn idd nooit het WTC ingevlogen of niet Bismarck? Nogal wiedes dat we banger zijn voor (pogingen tot) islamitische terreur: het heeft het laatste decennium veel meer slachtoffers gemaakt dan nationalistische terreur door West-Europeanen.

 10. 15

  @JSK: Die verdachten zijn idd opgepakt zonder een vliegtuig het WTC in te vliegen. Nationalistische terreur heeft het laatste decennium overigens veel meer slachtoffers gemaakt dan islamitische terreur (als je bij het 1 je niet geografisch beperkt, moet je dat bij het andere ook niet doen, valsspelert!).

  En het is niet all over, zoals england een maand geleden wel onvermijdelijk was bij het TV-kijken.

 11. 16

  Nationalistische terreur heeft het laatste decennium overigens veel meer slachtoffers gemaakt dan islamitische terreur (als je bij het 1 je niet geografisch beperkt, moet je dat bij het andere ook niet doen, valsspelert!).

  Ik beperk het tot ideologische groep. Blanken die vonden dat niet-blanken dood moeten (de terroristen in dit geval) hebben de laatste tien jaar veel minder slachtoffers gemaakt dan moslims die vonden dan niet-moslims dood moeten (de terroristen die jij aanhaalt).

  Ik vind het niet zo vreemd dat we collectief de tweede groep meer vrezen dan de tweede groep.

  En de media geeft deze arrestaties wel degelijk aandacht. Wederom: je zeikt weer om niks.

 12. 17

  Een paragraafje op pagina 5 van een krant is ook aandacht, maar niet te vergelijken met meerdere dagen een (fors) bericht op de voorpagina. Net zoals een minuut durende itempje halverwege het journaal niet hetzelfde is als het begin-item in het journaal.

  Sjonge JSK, ik bespeur een ‘ik wil kritiek leveren maar kan geen argumenten aandragen’-mentaliteit in meerdere van je posts.

 13. 18

  Och Bolleke.. argumenten liggen voor het oprapen hoor, als je moeite doet om te lezen. De vergelijking van Bismarck is onzinnig omdat die twee zaken (nationalistische terroristen versus islamitische terroristen) niet te vergelijken zijn.

 14. 19

  Sjonge JSK, ik bespeur een ‘ik wil kritiek leveren maar kan geen argumenten aandragen’-mentaliteit in meerdere van je posts.

  Het gaat al iets beter dan in het begin hoor @Bolleke.

  @JSK Ik hoop ooit nog eens te zien wat het nou was: puberaal trolling, emowar tegen links, Cassandra, of knorrenopdracht voor de JOVD.

  ;-)

 15. 23

  @18: Gelukkig dat je zelf opmerkt dat nationalistisch terrorisme en religieus terrorisme niet te vergelijken zijn. Mischien moet je daar dan in 13 ook niet mee beginnen.

 16. 24

  Overigens desondanks vreemd dat de aandacht ervoor kleiner is dan voor de heel misschien moslimterroristen (de bewijsvoering is zover nogal achterwege gebleven, itt de al gevonden explosieven in Belgie). Daarnaast liggen bij de Belgische terroristen al banden met nederland vast, op zich een reden om er meer aandacht aan te schenken.

 17. 25

  Deze thread doet me denken aan de thread na die tsunami in Azië. Daar zou, (westers complot!), te weinig aandacht aan geschonken zou worden.

  Inmiddels zijn de wachtrijen voor gouden paleizen ellenlang, aldaar.

 18. 26

  Gelukkig dat je zelf opmerkt dat nationalistisch terrorisme en religieus terrorisme niet te vergelijken zijn. Mischien moet je daar dan in 13 ook niet mee beginnen.

  Bismarck #5

  In Nederland valt dit nieuws blijkbaar niet zo op… Ik bedoel dank even aan England een maand terug. Daar vonden ze aanzienlijk veel minder, was een week lang groot nieuws. Als het geen moslims zijn, is het geen nieuws?

  Jij begon over moslims.

 19. 28

  @26: Ik had het over nieuws-coverage. Jij bent het die meende dat je de vormen van terrorisme kon vergelijken (getalsmatig) en speelde daar direct ook nog eens vals.

  Mijn vraag staat nog steeds: Waarom wordt er bij een inconcrete dreiging, waarbij geen wapens of explosieven gevonden worden en er zelfs niets meer is dan wat gesprekken tussen wat jongeren zo veel aandacht gegeven en paniek uitgelokt, terwijl in een situatie waar wel een concrete dreiging is, inclusief grote wapenopslagen, explosieven en zelfs papieren bewijs (aanslagbrieven) er nauwelijks media-aandacht is? Dat laatste is deste frappanter omdat het ons eigen buurland is en de verdachten banden blijken te hebben met organisties in nederland.

  Wat mij betreft is de verhouding volledig zoek. Ik hoop dat dit alleen voor de media geldt en niet ook voor de bevoegdheden.