1. 1

  Ik snap niet dat zo’n jury hier in mee gaat, zelfs als je in het valse argument van de platenmaatschappijen dat sharing diefstal is, als je een brood (of een cd!) steelt moet je dan ook een boete van 2 miljoen euro betalen van die mensen?

 2. 4

  Interessant in de comments de opmerking: “The take-home message here, as in the past, is that copyright infringement is NOT theft. ruddy says it’s not, d_jedi says it’s not, wordsworm says it’s not, reflex-croft says it’s not, the RIAA says it’s not, the MPAA says it’s not, you get the picture.”
  (Bing: Het netto bericht hier, is zoals in het verleden, dat schending van het auteursrecht geen diefstal is. rood zegt het is niet, d_jedi zegt het is niet, wordsworm zegt het is niet, reflex-croft zegt het is niet, de RIAA zegt het is niet, de MPAA zegt het is niet, krijg je de foto.)

 3. 5

  @4: Blijkbaar is het veel erger dan diefstal. Als je twee CD’s jat, krijg je namelijk nooit een boete die in de tonnen/miljoenen loopt.

 4. 13

  He, het is yankenland. Hetzelfde land als dat iemand een paar miljoen uitkeerde omdat ze zich verbrand had omdat ze een te hete kop koffie in haar schoot had geklemd tijdens het autorijden. Dit zou niemand moeten verbazen.

 5. 15

  Een van de comments bij het waanlink-doel meldt dat er in de USA niets meer gemaakt of gedaan wordt – er zijn alleen nog juristen en gebruikers: “America, for the most part, no longer manufactures anything. Americans, in general, find physical labor demeaning. Jobs that can be done sitting on the phone are rapidly being shipped overseas. THE ONLY THING WE HAVE LEFT is our legal system. Aside from the profit center that is our civil courts, the criminal justice system is a huge employer and source of entertainment, both on the “news” and in TV fiction. ANYTHING other than a maximum response to any infraction risks the whole house of cards coming down. Which is why you have teens who sext pictures to their boyfriends prosecuted for child porn, and why you have cases like this.”

 6. 16

  @15: Dat schiet dan niet zozeer op, want dat pompt alleen geld rond binnen de VS. De Chinezen, Turken en weet ik wie nog allemaal meer plagiëren en kopiëren er op los dat het een lieve lust is zonder dat zelfs bij betrapping maar een cent richting VS gaat.

 7. 18

  Overigens gezien de boetes, zou een beetje slimme advocaat niet juist beter de reclames van de copyrightorganisaties overnemen en pleiten dat downloaden stelen is? Dan zouden de boetes nooit zo exorbitant worden.