1. 1

  Dit gaat escaleren. Denk nu nog niet. Erdogan heeft nog niet voldoende effect van de “hervormingen” kunnen doorvoeren. Maar wanneer hij zover komt dat t leger zich bedreigt voelt dan zal t leger wel ingrijpen.

  Zijn we van die discussie over EU-lidmaatschap ook weer af en moet t kabinet een andere draai geven aan hun alternatieve grondwet verhaal.

 2. 3

  Gelukkig waren Polen, Bulgarije, Roemenie en Slowakije wel nette staten, daar kan niets mis mee gaan, en daarnaast hebben die een bona fide religie..

 3. 4

  @2 idd en derhalve wil Erdogan verder op de route naar eu-lid. Maar da’s al eerder geblogd.

  @3 Nu problemen met Polen m.b.t. homofobie. Welke problemen mag je dan verwachten met Turkije? Of denk je is Turkije vooruitstrevender?

 4. 5

  @3: Tja, dat ging volgens mij ook te snel. Maar het risico dat er in die staten een fundamentalistisch-religieuze regering komt of dat er een militaire coup wordt gepleegd lijkt me niet zo groot.

 5. 6

  Katholieke fundamentalisten zijn in Polen al aan de macht; in NRC-H zei een Pool gisteren dat hij niet terug ging zolang de fascistische tweeling aan de macht was.

 6. 7

  @4 Istanbul is vooruitstrevender en biedt betere bescherming aan degenen die van de standaard afwijken dan Warschau, Bratislava of Staphorst.

 7. 9

  @7 Ankara is toch de hoofdstad?! Is dit onderscheid per ongeluk of wezenlijk? Kan me voorstellen dat t anders is in Istanboel wat (denk ik) toch nog meer Europees is en Ankara meer des MO.
  Zo is Staphorst in NL een exces en Istanboel in Turkije(?)

 8. 10

  Staphorst als standaard voor de Nederlandse biblebelt; zal dit individualiseren zodra je dezelfde individualiteit toekent aan Turken.