1. 4

  Dit is echt vaag bij foto 7:

  “The yellow houses in the background are model homes built into the community’s center to encourage prosperity. None of the school’s families live there.”

  okay? Waarvoor is dat nodig? Modelhuizen bouwen waar niemand in woont?

 2. 6

  Ligt het aan mij, of zien die dingen er wat fragiel uit? Ik ben benieuwd of ze het wel waard zijn om ze van die kinders af te pakken.

 3. 7

  @Bismarck

  Hoe Scam Spam te versturen.

  Natuurlijk zijn die dingen geld waard, ook voor legitieme doeleinden.
  Als de ouders de keuze hebben tussen een jaar niet naar school/medicijnen kopen/oid en laptop verpatsen…

 4. 8

  @7: Ja maar wie koopt zo’n ding als het over een week kapot is? Ik kan het ook mis hebben. Misschien breken die pootjes bovenop niet zo snel af en kun je het ding wel een keer laten vallen.

 5. 9

  Azijnpissers. Eerst was het niks, toen zouden ze er nooit komen, nu zijn ze er en zien de pootjes bovenop eruit of ze niet stevig genoeg zijn?

  Wij werken hier (Tanzania) elke dag aan het in de lucht houden van computer klassen op de scholen hier in de buurt. Brengt werkgelegenheid, kennis, toekomst perspectief voor de kids. En wekelijks hoor ik weer zo’n eppo uit het Westen zeggen dat die arme negertjes hier schoon water nodig hebben, en eten. Dat ook ja, maar als je dan in leven blijft is een baan ook niet erg voor het toekomst perspectief….

  * stopt met het drinken van sterke koffie, slecht voor mijn hart *

 6. 10

  @9: Ik zei al dat ik het mis kon hebben. Wat zijn je ervaringen met die laptops? kunnen ze tegen een stootje?

  Ik vind dat wel essentieel, want anders is het toch $100 weggegooid geld, waar jij waarschijnlijk wat beters mee had kunnen doen.

 7. 14

  #12: da’s dan weer jammer ja. Zit hier aan de voet van de Kilimanjaro, tot aan 1800 meter helemaal VOL met erg goede koffie. Vol ook met fair trade blanken maar de boeren verdienen geen pepernoot.

  Waar was ik, o ja. Hier lokaal gebruikt men geimporteerde instant koffie. Da’s ook de reden dat ik denk, maar wie ben ik, dat de enige vooruitgang hier zal komen uit een nieuw te bouwen kennis economie. Dat men zelf produceert en niet enkel zichzelf (en de eigen resources) laat exploiteren door rijke investeerders.

  Wordt nog langdradig ook van die gekke instant koffie.

 8. 15

  Hahahahaha zitten ze daar tussen de koffieplantages instant koffie te lurken. Al bijna net zo tragisch als dat Nigerianen uitkijken op een Exxon boorplatform terwijl ze in de kilometers lange file staan voor het tankstation.
  Arm Afrika.
  Bedankt Niels, voor dit verheffende inzicht.

 9. 16

  @zazkia: je hebt gelijk, niet erg verheffend. En er komt al zoveel slecht nieuws uit deze overigens bleodmooie regio. Voor de balans, wij zitten hier voor ons plezier. Het tempo van leven, de gezamelijkheid van dingen, het weer, de sneeuwkap op mijn favoriete berg… niet zo Arm Africa.