1. 6

  @5: Ja en die wet maakt kans. Het wetsvoorstel is ingediend door een vrouw van een Monsanto medewerker. Monsanto is een van de hoofdsponsors van het democratische deel van het huis van afgevaardigden, en zit vuistdiep in Obama’s administration. Google maar eens op de combinatie “Hillary Clinton” en Monstanto. Of zoek Thomas Vilsack eens op, de huidige secretaris van landbouw.

 2. 9

  @6 Ik zou liever zien dat de media eens een wat bredere scope kreeg en dit soort dingen gewoon oppikte ipv dat ik m’n aluhoedje moet opzetten en te gaan googlen.

  Ik vraag me trouwens af of de VS zich – als dit wordt aangenomen – niet uit de markt prijst. Mogen koeien nog wel normaal gras eten als gentech verplicht is? En wat dan als Amerikanen de kaas van die koe graag willen eten?

 3. 10

  @9: Die aandacht kan nog komen. Er wordt nog aan het wetsvoorstel gesleuteld. Een een van de gevolgen van de wet zou kunnen zijn dat Michelle Obama haar moestuintje achter het witte huis op moet doeken. Ik denk dat zij ook wel een mening heeft.

  Als je het over gras hebt, dan zal voornamelijk vastgelegd gaat worden welke kunstmest en welke onkruidbestrijdingsmiddelen er verplicht worden (roundup?)

  Bij koeien is er iets anders aan de hand, en dat gaat over een via genetische manipulatie van bacterien geproduceerd groeihormoon, rBST, ontwikkeld door – alweer – Monsanto.