1. 2

  GWs aanhangers komen in elk geval uit de kast. Dat is niet slecht. Maakt dingen nog duidelijker dan ze waren. Niet meer te ontkennen.

  En een ding ben ik nu heel erg van overtuigd: als Wilders echte macht krijgt staan er knokploegen klaar. Ondubbelzinnig geweld gaat volgen.

  Is er ook een interessant linkje naar wat uitspraken van Bram M., wat hij er allemaal van vindt en waarom zijn verdediging? Ik kan niets vinden.

 2. 3

  En een ding ben ik nu heel erg van overtuigd: als Wilders echte macht krijgt staan er knokploegen klaar. Ondubbelzinnig geweld gaat volgen.

  Geloof ik niks van. Afgezien van het handjevol oligofrenen in het filmpje van NOS-Rudger bestaat de aanhang van Wilders uit bange mensen die alleen anoniem op internet voor hun mening uitkomen.

 3. 8

  @3: Ik denk dat als Wilders het voor het zeggen krijgt, die bange anoniemen ineens wel zullen durven, als ze maar met zijn allen (bv. in knokploegen) zijn. Ik heb een bang vermoeden dat er maar al teveel tussen zitten die maar wat graag eens een Marokkaan op zijn muil zouden slaan, maar dat nu niet durven, omdat ze dat alleen moeten doen en omdat ze dan de wet tegen zich hebben.

 4. 12

  @11

  Ach, het valt allemaal wel mee straks.

  Na de verkiezingen onstaat er een soort politieke impasse. Veel partijen rond de 20 zetels en de beweging van Wilders ook rond een dergelijk aantal.
  Tja en dan maar dansen he, welke danspartner kiest wie?
  Blijft Geert zo meuren uit z’n bek dan zal er niemand met Geert willen dansen. Dus Geert zal z’n tandjes wel gaan poetsen en zelfs nog wat te drinken aanbieden.

  ;)

 5. 14

  @9: Kwestie van een paar mensen op de juiste posities zetten (politiechefs), die gratis honkbalknuppels uitdelen en wat data noemen waarop ze even de andere kant op kijken. Volgens mij heb je niet meer dan dat nodig om ook in Nederland pogroms te organiseren.

 6. 18

  @15 Tja hij heeft natuurlijk altijd aan de kant van de tokkies gestaan dus ik kan me voorstellen dat het wel een verrassing voor hem is.

 7. 23

  @Bismarck 8; Het kan best wezen dat jij dat denkt – het probleem is alleen dat diegenen die in Nederland in de laatste tien jaar die gevoelens in daden (moorden) omgezet hebben, nu juist diegenen zijn waar Wilders zich zo tegen afzet; linkse intellectuelen en moslims. Dus misschien zijn jouw onrust gevoelens meer een kwestie van zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten. Waarmee ik net wil zeggen dat jij – persoonlijk – gewelddadig bent, natuurlijk.

 8. 24

  Als Wilders aan de macht komt heeft hij in elk geval wel de beschikking over elke genuanceerde opmerking, ooit op internet gemaakt, over Moslims. Dankzij de bewaarplicht.

 9. 25

  Grappig dat bepaalde mensen hier net zo dom generaliseren over pvv aanhangers (n.a.v. een paar honderd mailtjes tov van een miljoen aanhangers) als Wilders over moslims doet.

 10. 27

  @23: “Dus misschien zijn jouw onrust gevoelens meer een kwestie van zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten. Waarmee ik net wil zeggen dat jij – persoonlijk – gewelddadig bent, natuurlijk.”

  Je zult wel niet in plaats van net hebben willen typen, maar ik vermoed dat je eerlijkheid het won, want de zin ervoor betekent precies dat. Overigens ontleen ik mijn vermoedens aan wat je een deel van de GW-fans hoort zeggen. Termen als het land uit knuppelen en het voorbeeld van Karadzic volgen worden graag gebruikt. Maar inderdaad zeker weten doe je het niet, misschien bedoelden ze het als grapje?

 11. 31

  @Bismarck; Ik denk dat de extremistische randjes van alle tegenover elkaar staande partijen zich te buiten gaan, van tijd tot tijd, aan het zeggen van ‘rare dingen’ (zullen we indymedia of maroc.nl even uitpluizen anders ?). Maar dat geeft niet: waar het om gaat is daden en als het om daden gaat, dan zijn het tot nu toe alleen maar de ‘links intellectueel’ en ‘islamiet’ die tot daden (moorden) zijn overgegaan. Mind you – voordat je met het argument komt van ‘ik voel mij niet door Volkert van der Graaf of Mohammed Bouyeri veregenwoordigd): ik breng hier evenveel ‘guilty by association’ aan als de partij die zegt dat ze bang zijn dat Wilders(-aanhangers) gewelddadig zullen blijken te zijn.

  En als ik zeg dat jij niet persoonlijk gewelddadig bent, dan vind ik dat ook. Ik breng hat alleen maar als argument /tegen/ de onrust-gevoelens die Wilders aanhangers teweeg brengen. Niet /tegen/ links/islamitisch. Ik bespeur – en merk op – slechts de hypocrisie.

 12. 33

  Dus je benchmark is die ene aan linker zijde, en die andere in het ‘moslim-kamp’?

  Niet structureel genoeg om het woord hypocrisie te gebruiken.

 13. 34

  @parallax; misschien niet structureel genoeg. Maar dan is een beetje een rare email en een spandoekie ook niet structureel genoeg om concentratiekampen te vrezen, nietwaar ? En dat was mijn punt.

 14. 35

  Precies. Maar je kunt niet ontkennen dat in deze overloze discussie slechts 1 kamp continu de slachtofferrol opzoekt. En dat is helaas niet de ‘linkschmens’.

 15. 36

  @parallax; Continue de herinnering oproepen aan concentratiekampen als der Wilders zou worden gekozen is niet ‘de slachtofferrol opzoeken’ ? Vreemd wereldbeeld.

 16. 37

  Dat is niet veel erger dan de ‘ik mag niet meer zeggen wat ik denk’ tralala denk ik. Beide zijn legitiem in zekere zin, of gewoon dom ;)

 17. 38

  Op bepaalde werkvloeren wordt al gesproken over de invloed van een pvv in een kabinet. Ze zijn zelfs al voorbereidingen aan het treffen, helaas kan ik u niet vertellen wat voor beroepen zij uitoefenen.

 18. 41

  Het gaat mij niet om de vraag of ze zullen regeren, maar meer om de stelling die ik gisteren opving dat bedrijven of instanties zich gaan voorbereiden. Wellicht de zogenaamde ‘overbodige’ ambtenaren.

 19. 42

  @31: Tja dan kan ik met guilty by association natuurlijk elk geweld bij roofovervallen rechts in de schoenen schuiven. Een roofoverval is immers het prototype van mensen die eigen materieel winstbejag zoeken, toch een typisch rechts kenmerk (net zoals milieuactivisme blijkbaar een links kenmerk is). Dan denk ik dat rechts gemotiveerd geweld het toch wel wint.

 20. 44

  Zo zie je maar dat Wilders helemaal niet zegt wat anderen denken. Vergeleken bij zijn aanhang is hij de mildheid en redelijkheid zelve.

 21. 46

  De Vries laat zich ongefundeerd uit over Wilders en plaatst dan een aantal “haatmails”. Hij plukt de ergste eruit en dat staat dan voor het niveau van de PVV stemmer.

  De Vries is dus een:
  – Populist
  – Generalist
  – Haatzaaier
  – Volksmenner
  – vul maar in

 22. 47

  @46 Maar heeft de vries dan geen recht om zijn mening te uiten? In mijn optiek laat hij zich ongeveer hetzelfde over wilders uit als wilders over de islam en moslims.

  Ik zie niet echt verschil, al zou ik graag zien dat beiden zich wat beschaafder uitdrukken. Eigenlijk de hele clou van de zaak.

 23. 50

  @46/48: ah, weer een mongool die alleen voor de vrijheid van wildersuiting is, en de rest van nederland monddood wil maken. Toch typisch dat de PVV zoveel van dat soort figuren aantrekt.

 24. 53

  … ik vind het trouwens wel opvallend dat steeds meer fatsoenlijk-rechts-van-het-midden iconen zich tegen Geert keren (Rutger, PeterR, HPdetijd). Alleen Pritt van de kindertelegraaf en de telegraaf zelf staan nog vierkant (nouja vierkant, eerder rond met Sjuul Paradijs als baas) achter hun blonde leider …

 25. 54

  waarom denken meerdere mensen hier dat Wilders de rest van Nederland monddood wil maken? Wilders zegt voornamelijk dat de islam kut is. Zijn mening, zijn recht om dat te zeggen.

  Heb je een andere mening dan Wilders (dus waarschijnlijk zoiets als islam=vrede) wordt dan gewoon moslim.

  kan geloof je niet zoveel boeien en vindt je dat iedereen met respect behandelt moet worden? ook de moslims? heb je er dan geen probleem mee dat moslimfundis dat niet vinden? Dat is waar het om gaat, zie bijvoorbeeld zo’n ex moslim als Ayaan Hirsi Ali of Jamie (PvdA).

  zo een moddergooi discussie is afwijkend van de kern en voornamelijk misleidend. Laat de imam met wilders in discussie gaan, gewoon open en bloot…

 26. 56

  waarom denken meerdere mensen hier dat Wilders de rest van Nederland monddood wil maken?

  OMdat sommige van zijn criticasters worden overdonderd met rechtzaken enzo.

 27. 57

  @54, P:

  waarom denken meerdere mensen hier dat Wilders de rest van Nederland monddood wil maken?

  Bijvoorbeeld omdat Geert zijn mening mag uiten, maar een rapgroep geen nummers in gangsta-stijl mag maken.

  Omdat G boeken wil verbieden.

  Omdat G hoofddoekjes wil verbieden. Hoe kun je nu zeggen te staan voor vrijheid als je tegelijkertijd iemand verbiedt een bepaald kledingstuk te dragen?

  Laat de imam met wilders in discussie gaan, gewoon open en bloot…
  Enig idee hoe vaak Wilders al is uitgenodigd? Dat is op 1 hand niet te tellen hoor, op 2 handen ook niet. G weigert verzoek na verzoek.

  Heb jij wel enig idee waar het eigenlijk over gaat?!

 28. 58

  Ik zie dat toch anders.
  Jantje heeft een boek gelezen en vind het top.
  Pietje heeft het ook gelezen en vind het kut.
  Klaasje heeft het niet gelezen en kan het geen zak schelen.
  De boekbespreking gaat een oeverloze discussie worden waar de partijen elkaar niet kunnen vinden.

  Hetzelfde met die hele Islam discussie: de partijen gaan elkaar niet vinden. In een seculiere samenleving is er sowieso plaats voor debat, hoe vervelend/aggresief/onjuist de stellingname ook is. Aan de andere kant vind ik dat geloofsdiscussies niet in de politiek horen ==> scheiding kerk en staat.

  Wilders wil hoofddoekjes verbieden/islam wil vrouwen aan mannen onderwerpen.
  Wilders wil moslims deporteren/islam wil dat iedereen moslim is.
  voor mij een pot en ketel verhaal, beide zijn onzin
  (zeker omdat wilders zich beroept om de joods/christelijke cultuur; van oorsprong ook zo’n totalitaire ideologie, die tegenwoordig wel begrepen heeft dat alles gezegd mag worden)

  Weet ik hoevaak wilders is uitgenodigd om met de imam te debatteren? Geen idee. Dan nog, islam maakt dubieuze claims en wilders ook. De laatste imam die ik op tv met een politicus zag spreken was de imam die Verdonk geen hand wilde geven. Verdonk: “dan hebben we genoeg om over te praten” Toch daarna geen openlijke discussie gezien. Was het de imam of verdonk? Is het wilders of de imam?

  Heb ik idee waar het over gaat? Jazeker; het gaat om kritiek (eufemisme) die over en weer geuit wordt en aan de rechter voorgelegd wordt. Verspilling van tijd en geld. Maar vergeet niet dat de islam een relatief nieuwe religie is hier in de regio, die inmiddels heeft getoont dat er toch nog wel wat fundis te vinden zijn die na het uitspreken van een doodsbedreiging ook de daad bij het woord voegen. Of gewoon ex-moslims te bedreigen/in elkaar te slaan, een eerwraakje hier of daar. Uithuwelijking, de import van achternicht zus of zo. “geloofsbeleiding” yeah right

  Volgens mij heeft wilders gelijk als hij zegt dat het overgrote deel van de moslims hier gewoon normale mensen zijn die geen kwaad in de zin hebben. Niets mis mee, gaat ook op voor christenen (dat is wel eens anders geweest). Nu is het geen probleem om christenen af te plassen, vermakelijk en makkelijk; op een gegeven moment worden de grappen goedkoop en minder leuk. Nu is het wel een probleem om islam/moslims af te plassen, vanwege de opstelling van sommigen. Hoe dan ook denk ik dat, hoewel dit het terrein van cabaretiers/cartoonisten/collumnisten is, dat je gewoon mag zeggen wat je wilt.

 29. 62

  Doe even de linkjes lezen, tja dat had ik dus al gedaan.
  Het blijkt het volgende te zijn:

  de imams zeggen wilders uitgenodigd te hebben voor debat maar wilders wil niet komen

  wilders nodigt de imams uit voor de debat, maar de imams weigeren te komen als hun voorwaarden niet gehonoreerd worden. (voorwaarden: onafhankelijke voorzitter, debatagenda, andere opstelling van wilders)

  dit is dus precies het pot en ketel verhaal, het wordt duidelijker als je even kijkt wat de nmo meldt op haar site:
  ,,We hebben de brieven hier nog liggen, maar we hebben van Wilders nooit een reactie gekregen. Daarom hoeft het nu niet meer van ons. Wilders denkt dat hij onze agenda kan bepalen, maar zo werkt het niet”, aldus de woordvoerder.

  De zegsman ziet in Wilders bovendien niet de juiste debater. ,,Wilders is er alleen maar op uit om de islam zwart te maken. Je gaat in debat als je op zoek bent naar oplossingen. Dat is Wilders in onze ogen niet.” Wel zet de moskee de deur voor de politicus op een kleine kier. ,,Als hij openlijk zijn excuses aanbiedt aan de hele islamitische gemeenschap voor zijn film, zullen we er over nadenken met hem te debatteren.” Die kans acht de woordvoerder overigens miniem.

  dat is toch vreemd? eerst uitnodigingen sturen om in debat te willen gaan, vervolgens een uitnodiging voor debat krijgen en dan afhaken. Wilders stelt voorwaarden aan debat, imams stellen voorwaarden aan debat en dat het niet lukt is de schuld van….

  het lijkt mij dat als de imams zo geraakt zijn door die film fitna dat dat genoeg basis is voor een debatagenda, maar eerst moeten er excuses aangeboden worden? Gelul, direct in debat

 30. 63

  @P imams zijn niet van die debaters @P. Werken vanuit gezag en dan ’t een en ander kroms uitleggen aan het “domme eigen volk”.

  Ik zie er niet veel in.

 31. 64

  50. gronk

  Als je niet inhoudelijk kunt discussiëren onthoudt je dan van commentaar.

  49. HansR

  Nee, dat is een op feiten gebaseerde uitspraak.

 32. 67

  Uit de onderzoek van de Nationale IQ test is gebleken dat Rechts denkende en conservatieve een gemiddelde IQ Hebben van 92 en Prograsieve en Liberalen een IQ hebben van 114
  Dus met ander worden.
  voor de dommerikken LAAT IEDER KIND MAAR IN JULLIE NAKIJKEND BEPROEVEN AL LEEFT LERAAR EEN NACHT.
  Voor de slimerikken Loop Altijd Tot Een Rand.
  Aan geert jij bent de dommerik

 33. 71

  Moslims zijn heel dominant, provocatie, alles willen hebben en niet willen aanpassen in nederland, dat zijn een echte vieze, vuile moslims ! Achterlijke debielen !!!! Bah……

 34. 72

  Goh, Nederland heeft niet alleen 16 miljoen voetbalbondcoaches, maar ook 16 miljoen imams.

  Fijn dat PVV-aanhangers precies weten wat de Islam is………….. (“Slecht”, “Niet-Nederlands”, “Terroristen”, “Moordenaars”, etc.)
  Wordt lid van de PVV en je krijgt een imam-diploma gratis bij je lidmaatschap. (Oh nee, je kunt géén lid worden van deze democratische partij met zijn verschrikkelijk democratische leider……….., dus doneer geld en je krijgt een imam-diploma gratis…………..)

  Heb eens een discussie gevoerd met radicale moslims. Tegen de PVV-aanhangers zeg ik hetzelfde als wat ik tegen hen zei: Je mag denken van het geloof wat jij wilt, zolang je je maar aan de Nederlandse wet houdt en zolang je mij ook maar die vrijheid laat.

  De PVV en haar aanhangers is dus het levende bewijs dat niet een geloof het probleem is maar “het brein van de mens”.

  (Hierbij bied ik alle PVV-aanhangers direct mijn excuses aan, want volgens hun Imam Geert Wilders is de Islam géén geloof, maar een ideologie. Sorry!)

 35. 74

  Jaaaaaaaaaa…..Islam is ideologie maar ook is ALLAH géén GOD maar een duivel dus imams zijn een duivel en maak graag een heilige oorlog en zijn verslaafd aan bloed vloeien, bah…..!!!!