Israëlische voetballers belaagd door Palestina-sympathisanten

In Oostenrijk:

Een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen het Franse OSC Lille en het Israëlische Maccabi Haifa uit Tel Aviv is stilgelegd nadat pro-Palestijnse demonstranten het veld op renden en de spelers van Maccabi belaagden.

En dit volgt op rellen afgelopen week in Frankrijk:

In Frankrijk sloeg de sfeer afgelopen weekend tijdens een pro-Palestijnse betoging afgelopen weekend. Een kosjere kruidenierszaak ging in vlammen op. Een drogisterij werd in brand gestoken om het simpele feit dat de drogist een Jood is.

Open waanlink

 1. 2

  Mensen zijn gewoon doorgedraaid op het moment. Maar goed in Frankrijk gaan ze, geheel tegen de lange traditie van het land in, ook heel slecht om met hun Moslimminderheid uit vooral ex-kolonies.

  Worden gewoon weggestopt en komen daardoor haast niet in aanraking met de andere Fransen. Dan krijg je dit soort extremen.

 2. 4

  @3 – Praat nou geen onzin Boekie. Jozias van Aartsen heeft helemaal geen commentaar gegeven op die demonstratie.

  Zijn woordvoerder wel, en die redeneert dat er vooraf door de burgemeester heldere kaders zijn aangegeven aan de politie, en dat aangezien er geen arrestaties zijn verricht er dus kennelijk geen grenzen overschreden zijn.

  Dat de politie niet ingrijpt omdat ze inschat dat ze dan mogelijk de controle verliest en dat mensenlevens daarmee in gevaar komen (bewaking openbare orde heeft prioriteit), dat komt kennelijk even niet in de gedachte van die woordvoerder op.

  Of misschien had ‘ie op het moment dat TV-West belde andere dingen aan z’n hoofd en wilde hij dat gesprek zo snel mogelijk beëindigen.

  Vervolgens gaan allerlei media aan de haal met de kop van zo’n bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren