Update over de verdwijnende bijen

Hand vol dode bijenVorig jaar maakten we hier al melding van de bijen die massaal stierven in de VS. Veel speculatie volgde, maar de exacte oorzaak is nog steeds niet duidelijk. Maar toen was het iets dat ver weg plaats vond. Inmiddels lijkt ook Nederland getroffen door dit zogenaamde CCD (Colony Collapse Disorder).
In bepaalde regio’s van Nederland zijn imkers in de afgelopen maanden 60 tot zelfs 95 procent van hun bijen kwijtgeraakt. Heel veel meer dan gebruikelijk.
Aangezien bijen nog steeds een grote rol spelen in onze groente-, fruit- en bloementeelt kan dit voor problemen zorgen. De prijs voor de huur van kasten loopt dan ook snel op. Op een toch al gespannen voedselmarkt is dat niet iets waar we op zitten te wachten.
Kennelijk is die verhuur nu zo interessant geworden dat het zelfs leidt tot criminele activiteiten. Hele bijenkasten worden gestolen.

In de VS houdt het nog steeds de gemoederen bezig. Een ijsfabrikant maakt zich zelfs zoveel zorgen dat hij geld schenkt voor onderzoek.
En het verschijnsel heeft in ieder geval ook Duitsland deze winter bereikt. En ook daar stelen ze kasten.

 1. 3

  I beg to differ. Het is vrijwel 100% van het nieuws. Het is alleen zo dat de meest besproken diersoort de homo sapiëns en zijn belangen en interesses is…

 2. 4

  (als waarschuwing — zolang ik hier blijf rondhangen gaat U mij die opmerking nog veel vaker horen maken. Heb het tot levensdoel verheven om mensen in te prenten dat we dieren zijn).

 3. 5

  Beste Rene, beseft u wel dat uw levensdoel in essentie racistisch is? Het lijkt me een stuk beschaafder om gewoon als doel te stellen om alle dieren in te prenten dat ze dieren zijn in plaats van de homo sapiens er uit te pikken op basis van zijn/haar toevallige genetische oorsprong.

 4. 10

  Echo?..wist u dat yodelahitieeeeh..een zorgvuldig uitgekozen klankenreeks is afgesteld op de eigenvector van dalen tussen bergen en zodoende een versterkend effect heeft en aldoende ver draagt?…nee hè

 5. 12

  Oh interessante gerelateerde anekdote hier. Vorige zomer probeerde nog een imker zijn kasten te verkopen in de kempen en raakte ze aan de straatstenen niet kwijt, omdat niemand het nobele ambacht van imker nog wilde uitoefenen. Daar haalde die imker het lokale sufferdje mee. Hij moest er geloof ik uiteindelijk een boel aan Belgie slijten.
  Ik hou t toch op de bijenpest…

 6. 13

  @5: Je kan het ook als racismebestrijding zien, aangezien hele volkstammen menen dat mensen geen dieren (maar er boven verheven) zijn.

 7. 14

  Op de website van Greenpeace van 1 jaar geleden:
  “Amsterdam, Nederland — Het controle- en veiligheidssysteem voor genetisch gemanipuleerd voedsel vertoont grote lekken, in Europa en ook in Nederland. Dat blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. Zo hebben ratten nier- en leverschade opgelopen van gentechmais die volop in veevoer en levensmiddelen wordt gebruikt.”

 8. 17

  @ Maria . Je hebt volkomen gelijk .De gevolgen van de invoer van genetisch gemanipuleerde zaden ,bepaalde genetisch gemanipuleerde zogenaamd onschuldige bestrijdingsmiddelen en mais vanuit bepaalde landen is voor 90 procent zeker medeschuldig aan de vogelgriep alsook de sterfte onder de bijen .
  Daarom is het ook zo belangrijk dat er een databank wordt aangelegd van uniek DNA uit de Oerbossen die nu zo snel en massaal worden gekapt . De redding van de mensheid ,in zijn laatste dagen, kan wel eens vanuit het unieke DNA komen van bepaalde planten of dieren in oerbossen of oer zee. Oerbossen die er miljarden jaren over hebben gedaan om hun strings( stambomen ) in resistentie op te bouwen . De huidige westerse mens denkt alles te weten ,maar in werkelijkheid begrijpen ze misschien maar 1 procent van de werkelijke kennis .De wereld bestaat uit duizend keer meer energievormen als ze kunnen meten .Hier in het wilde westen rust nog steeds een CDA /VVD taboe op de heilige planten , acupunctuur , homeopathie , kruidengeneeskunde ,magnetiseurs , helderzienden , alchemie ,biologische landbouw ,vegetarisme ,tibet ,sufi’s ,indianen ,eskimo’s ,negers uit zuid afrika ,nederlandse antillen en alles en iedereen wat anders denkt dan hun superieure Politieke Christelijke Inquisitionele ondernemers driften in Afganistan ,zuid afrika ,indonesië enz.

 9. 21

  De DEA heeft in Zuid Amerika geëxperimenteerd met genetisch gemanipuleerde gifstoffen tegen bepaalde gewassen . Vogeltjes eten zaden .De vogeltrek gaat van Zuid Amerika naar Afrika ,van Afrika naar Europa en van Europa naar Canada .

 10. 22

  Het is geen toeval dat Wilders met zijn anti Islam filmpje komt op het zelfde moment dat de meest agressieve ondernemers uit het bedrijfsleven van een VVD/ CDA op een slinkse manier een verbod op growshops doorvoeren .Zo kunnen ze iedere vorm van protest tegen het doorvoeren van hun ideologie bestempelen als terrorisme en eenvoudig de kop indrukken. Zodra in tijden van chaos en inflatie ondernemers de kans krijgen om iedere vorm van werknemers recht de kop in drukken onder het nom van terreurdreiging dan zitten we hier al vrij snel in een open dictatuur . Despotism; http://video.google.nl/videoplay?docid=-461990723502527420&q=despotism&total=436&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0