1. 3

  Update: het regent wat harder dan daarnet en het rommelt een klein beetje. Onweer nu een kilometer of 3 weg, althans volgens de beproefde methode van tellen tussen flits en donder en dan door 3 delen.

  Rechtvaardigt hier nog niet echt een weeralarm.

 2. 13

  Het is een beetje zware regen, en er komt af en toe ‘een klap onweer’ (trendy, niet ?) uit, maar meer is het niet. Geen reden om van de weg te blijven, ofzo.

 3. 14

  Waarom geen artikel over het insnoeien van de democratie middels het kernkabinet? Of keek ik niet goed? Enfin whatever nog 1 minuutje mensen en dan kunt u weer op RTL4 checken of de fantastische beelden van tornadohunting in limboland eindelijk de studio in hilversum bereikten. Ik observeer in amsterdam niets buiten dat het regent maar het regent hier wel vaker.

 4. 18

  Nou, in Awaille was het vrij eng. Eindelijk een rollend wolkenfront gezien..de bomen bogen. We moesten met onze camper beschutting zoeken.Wat buiten lag is weg.

  Op twee wielen soms en ik hangen (zijkesnat) aan de andere kant..maar nu ca va..tweede fles opengetrokken.

  btw..als mens zijn we toch niemendal

  ps: Alhier lijkt het alsof niemand zijn/haar wifi heeft afgeschermd..lekker internetten naast jeux de boulles geluiden.

 5. 21

  @8/11: het KNMI en ik waren het dus eens over de noodzaak tot een weeralarm in Den Haag :-)

  Onweer is hier vrijwel onopgemerkt voorbij getrokken, het heeft wel een tijdje aardig geregend maar de enige reden om niet deel te nemen aan het verkeer was hier het eventuele ontbreken van regenkleding. Rond een uurtje of negen brak de zon gewoon weer door. Inmiddels is het donker.

  @14: sssttt… straks begint peter ook weer met zn topicsuggesties…

 6. 22

  Goed voor de Boeren, dat is zeker.

  Maar ik liep stipt om 17:00 al zenuwachtig met een emmer heen-en-weer te ijsberen. Want de laatste keer dat zulk een noodweer mijn stulpje overviel stond ik met bakken tegelijk de gootsteen uit te scheppen (is echt gebeurd, ik maak geen geintje) Het scheelde echt niets of alles was ondergelopen en met dweilen en met toestanden en met verzekeringsmij, pff, tis tis die wanhoop hè die zich dan van je meester maakt, dat gun je echt niemand…

  Gelukkig liep het met een sisser af dus (hoewel achteraf praten altijd makkelijk is natuurlijk). Dit is een foto van net na het beestenweer:

  U ziet: Alles staat er nog, ook het zelf getimmerde gammele vogelhuisje. Mooi hè. Je wil tenslotte ook wat doen voor de natuur. Komen echter nooit geen vogeltjes in ook al leg ik er een heel brood in (in kleine hapklare stukjes uiteraard). Raar. Terwijl rechts in die heg nesten zitten met x- hongerig opengesperde muiltjes. Maar wel oneindig gesnater en me opzadelen met ongehoorde tyfusherrie. Tot het punt van Onleefbaar de vuile pleurisbeesten. Ik zou ze met een buks hagel dan het liefst allemaal naar God willen knallen, net als opa vroeger. Maar goeds, misschien moet ik er een maken met een plat dak of zo ik zeg maar wat…

  Rot anders maar op met je Kutnatuur.

 7. 23

  Nou, ik heb gisteren min of meer gedwongen een uur langer illegaal op mijn werk doorgebracht. Af en toe naar buiten gekeken hoe de vlaggen van de stokken gereten werden. Op weg naar huis geen boom tegen gekomen waar niet minstens 1 fixe tak onder lag. Verder konden de riolen het water niet aan, dus om veel plassen heen gefietst.

  Voor wolkenfoto’s zie FOK-forum.
  Voor schade ook trouwens.