1. 10

  @7 Normaal is 5662 (+/- 0,5) nu 2 opeenolgende metingen met 1 minuut ertussen sealevel;
  Water Column Heights:
  The data are(..) are displayed in meters of water
  2010 02 27 08 00 00 2 5693.499
  2010 02 27 07 59 00 2 5630.731

  you do the math

 2. 11

  2 big T’s, quake @ japan en @ Chili … seven, heb jij ook een station met hoogtes kunnen vinden tussen Chili en Hawaii? (ik zie alleen thermometers/windmeters e.d.)

 3. 12

  Hier in Santiago. Sinds een uurtje weer stroom en internet. Vooralsnog nog erg bezorgd over meldingen die binnen moeten komen uit Bio-Bio en Maule. Ik heb de indruk dat er in Nederland het nieuws eerder bekend is dan hier.

 4. 17

  Hier uit Puerto Montt, hier alleen schokken gevoeld. Berichten uit Santiago waren heel wat ernstiger. Ik had de eerste 20 seconden niet eens door wat er aan de hand was. In de ochtend deed alles het er weer en kon de verkeerspolitie naar huis.

 5. 20

  Klaar voor de nacht: Zaklampen, kleding, geld, identiteitsbewijzen, autosleutels, telefoon. Nog vrij veel zware naschokken, tot boven 6.5 in Santiago, wordt nog een zware nacht.

 6. 24

  Vannacht nog een paar naschokken gehad in Santiago. In de gedeeltes waar nog geen stroom en water is, zowel in Santiago als Concepcion worden hele supermarkten en winkels ’s nachts leeggeroofd. Sinds gisteren is ook duidelijk aan het worden dat de kust iets ten noorden van Concepcion het zwaarst getroffen is. Niet alleen het epicentrum van de beving, maar naar wat sinds gisteren duidelijk is geworden hebben ze ook vrij direct een tsunami gehad.

  Uit de eerste informatie die binnen komt druppelen uit dorpen als Constitucion, Curanipe, Pelluhue en Iloca, lijkt het erop dat er nog duizenden mensen vermist zijn. Ik probeer in contact te komen met vrienden die hun familie in Pelluhue proberen te bereiken.

  De overheid heeft direct na de aardbeving elke tsunami waarschuving voor deze regio ingetrokken (foutje van de marine), maar gelukkig schijnen toch aardig wat mensen direct na de beving de heuvels te zijn ingegaan.
  Foto’s in klikmelink