Zwaardvis steekt visser neer

typische zwaardvis Afgelopen zaterdag heeft een Maleisische visser een opspringende zwaardvis proberen terug te koppen. Deze actie werd de man fataal, de zwaardvis doorboorde zijn oogkas en raakte de hersenen van de visser. It all happened when Adnan was flashing his torchlight in the water. Suddenly, the friend heard Adnan screaming for help. A swordfish had jumped out of the water and stabbed him in his right eye. The sharp part of the fish’s mouth was about 30cm long and was as thick as an adult’s big toe (UnderWaterTimes). Adnan Walid (39) -vader van twee kinderen- overleed vandaag in het ziekenhuis. Het Kedah visserij departement heeft een waarschuwing uitgegeven voor opspringende zwaardvissen.

In de Middellandse Zee is zwaardvis inmiddels zo goed als weggevist, de met uitsterven bedreigde zwaardvis die in Europese restaurants op de borden komt is tegenwoordig meestal afkomstig uit de Indische Oceaan en wordt verhandeld via Singapore. Het immorele Google News geeft bij de zoekopdracht “swordfish” naast nieuwsberichten merkwaardig genoeg ook recepten mee? Derhalve volgt nu een extragratis (beter van niet) recept: Roasted Swordfish With Pine Nuts.

 1. 4

  Oeps, ging er vanuit dat de 22e (dinsdag) de dag was dat de man de zwaardvis had gekopt … is het gewoon nieuws van de 22e en is de man maandag de 21e overleden.
  Ik zal beloven dat ik nóóóóit meer zal zeuren!

 2. 5

  nou je had wel gelijk anders hadden we nooit Carlos kunnen rectificeren. In zijn linkje staat ook dat ie maandag overleed en dat ie de zaterdag ervoor zijn aanvaring met de zwaardvis had. Overigens geef ik de zwaardvis groot gelijk. Survival of the fittest.

 3. 7

  Ook triest:

  Dordtse bever verpletterd onder boom

  DORDRECHT – Een van de twee bevers in het beverobservatorium in de Dordtse Biesbosch is overleden. Het beestje werd in de nacht van zaterdag op zondag verpletterd onder een boom waaraan hij zelf had geknaagd. Dat heeft Nationaal Park de Biesbosch maandag gemeld.

  Sinds 1990 wonen er twee bevers in een omheind gebied van ongeveer een hectare naast het Biesboschcentrum in Dordrecht. In het beverobservatorium kan het publiek de levenswijze van bevers van dichtbij bekijken.

  Het bevertweetal ging door het leven als Makker en Moek. In 1991 ontsnapten de dieren door een gat in de omheining. Alleen Makker werd teruggevonden. Hij kreeg in 1993 een nieuwe metgezellin: Mieneke. Wie van de twee is overleden, moet sectie uitwijzen, aldus het Nationaal Park op zijn website.

  Of de overgebleven bever een nieuw maatje krijgt, is nog niet bekend. Beide bevers waren al bejaard. Een bever kan ongeveer achttien jaar worden. Makker was drie jaar oud toen hij in 1990 naar Dordrecht kwam.

 4. 12

  Och, de natuur slaat op een gegeven moment wel terug, dit nog een klein akkefietje. Het word over een paar decennia wat grootschaliger met onze Co2-vervuiling.

 5. 13

  Ziedaar hoe Ruud Oost de mens de bever identificeert… Ergens niet onterecht, aangezien bevers net als mensen cultiveren. Ze veranderen de natuurlijke omgeving, zodat deze er voor hun gunstiger op wordt.

  Misschien heeft de mens deze eigenschap wel afgekeken van de bever (we waren immers eerst jagers en verzamelaars) en is de bever dus de schuld van de ingrijpende invloed van de mens op de planeet!