Zwaar weer voor Sjors en Sjimmie

nsdap_bookburning.jpgVraagje: wat hebben Geert Wilders en Mbutu Monondo Bienvenu gemeen? Antwoord: beide willen binnenkort grote vreugdevuren op de stadspleinen en voor openbare bibliotheken. De Nederlandse politicus wil de discriminatie van moslimvrouwen bestrijden (*uche*) en de vrijheid van Nederlanders verdedigen (*ucheuche*) door een gebedsboek te verbranden. De Congolese student wil zijn eigen eer verdedigen door een stripboek aan de vlammen te voeren.U ziet, de mogelijkheden tot boekverbranding zijn eindeloos.

De Sargasso-zomeropdracht: Laat het alsnog een hete zomer worden door oplaaiende vreugdevuren van benauwde geesten. Bedenk een reden voor een willekeurige bevolkingsgroep (Chinezen, Limburgers, frigide vrouwen, subbuteo-spelers, ornitologen, snordragers of Nordic Walkers) om een willekeurig product van de literatuur in de brand te steken.

ter extragratis inspiratie: Sargasso Lijst – Beste Nederlandse boek Uitslag
en/of Sargasso Lijst – Ongelezen boeken – Uitslag

 1. 6

  in “the hitchhikers guide to the galaxy” wordt de aarde
  (-1 persoon) vernietigd, lijkt me reden genoeg om dit haatzaaiende werk te verbieden!

 2. 8

  Namens de koffiehandelaren in Nederland zou ik de Max Havelaar willen voorstellen, waarin deze beroepsgroep op schandelijke en generaliserende wijze wordt beledigd.

 3. 10

  Nooit Meer Slapen – W.F. Hermans
  Na het lezen van dat boek wil niemand meer Fysische Geografie studeren ..of juist wel? ..en trekt dat dan niet juist incapabele romantici aan die de studie een slechte naam geven ..of is dat juist wel mooi?
  ik kom er niet uit?

 4. 17

  Alle boeken kunnen naar de verbranding. Tegenwoordig staat toch alles op internet?

  (dit laatste is een reëel geuitte kwoot van een manager van de W. Universiteit, als motiviatie waarom de universitaire docenten en onderzoekers na verhuizing naar een nieuw pand slechts over één enkele boekenplank de beschikking zouden krijgen. Gelukkig kwam ze hier niet mee weg, en hebben we nu twee boekenkasten p.p, maar toch…)

 5. 18

  Wat mij betreft mag de fik in Hugo Borsts `De Coolsingel bleef leeg`. Daar heb ik me als Feyenooit-supporter toch heel erg kwaad over gemaakt. Vuile Spartaan schijt over mijn Feyenooit… De zak. Wat denkt ie wel? Ergste alinea was wel de beschrijving van juichende Feyenooit-supporters (stelt u voor: Desmond Morris beschrijft de aap in opperste staat van opwinding). Wat een haat in 1 alinea!

 6. 20

  Het boek dat niet genoemd mag worden: Mein Kampf ?
  Nu de inhoud daarvan blijkbaar eeuwig geheim moet worden gehouden kunnen we maar het beste alle exemplaren verbranden.

  Even Googlen/Wiki-en:
  Herstel: Engelse vertaling Mein Kampf staat in de Universal Library.

 7. 24

  @#14+19 o ja ! Ja ja ja ! En gelijk ook REM. (Muriell la fille d’O deed lekker fijne uitspraken over REM en U2 in Humo, onlangs.)

  Overigens gaat die Coldplay zichzelf vernietigen. Om te beginnen kunnen ze niet dezelfde bleitplaat blijven maken, en vervolgens hoor je ze overal reeds als muzak.

  En qua boeken : laat ons beginnen bij “Fahrenheit 451” van Ray Bradbury, en zo door naar Sus Van Elzen.

 8. 26

  ———————————————————————————————————-

  HOW TO

  BURN BOOKS

  The complete and überutter tutorial

  ———————————————————————————————————-

  [img]http://www.eos.ubc.ca/courses/eosc328/notes/images/campfire.jpg[/img]

 9. 27

  @crachat Hoera! van mijn part gaan nog een hele zwik van die talentloze bagger die vanuit dat eiland over ons heen gestort wordt op de vuurstapel. Muse er dicht achter graag (en live en en) . En dan moeten Kamagurka en Andre Manuel bij de verbranding komen dichten.

 10. 28

  Ik wil hierbij een jihaad uitroepen tegen @MMM#6. De frogfighters zijn al reeds onderweg.

  @7: Nee, 100% Golgafrinchan zoals alle aardlingen.

 11. 29

  Kamervragen voor de minister van Justitie:

  1. Is U bekent met de aanstaande grootschalige boekverbrandingen, onder meer uit verslaggeving in de Volkskrant en Sargasso?

  2. Gaat U deze mensen vervolgen voor deze schandalige milieudelicten?

  3. Denkt U dat de huidige slappe boetes ook maar enige indruk op deze criminelen zullen maken?

  4. Bent U het darom met ons eens dat de doodstraf weer moet worden ingevoerd?

  5. Gezien het belang van de vrijheid van meningsuiting, en de rol van de belediging daarin, wensen de leden van de PVV fractie voortaan geadresseerd te worden met de aanhef “Lul”.

 12. 30

  Namens de BVPS (Bond Voor Psychopatische Seriemoordenaars) wil ik een verbod aanvragen op American Psycho. Zo gaan wij helemaal niet te werk.

 13. 35

  Namens alle talentloze voetballers die voor veel te veel geld per se naar het buitenland willen: de wondersloffen van sjakie reeks. Alsof zo’n blaag ooit een goede transfer kan regelen! En wie speelt er nou op zulke lelijke pata’s?!??!

 14. 37

  @ El El

  Terwijl ik hedenochtend rustig met 125 kmh op de linkerbaan dieselde werd ik met hoge snelheid achterop gereden door een agressief knipperend halogeengolfje. Ik was al bezig een gepaste kamikaze-riposte te bedenken toen ik over de volle breedte van zijn achterruit een Feyenooit-shawltje ontwaarde.
  Deze etalage van hervonden agressieve winners-mentaliteit duidt ondubbelzinnig op een aanstaand succesvol – we zullen ze laten beven; ze zullen wat beleven – seizoen.