Zuipschuiten van Europa verenigt u

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (23)

#1 BartB

Jezus man, één voor één al die glaasjes slepen. Wat een werk!

Hmm. Misschien zegt dat al iets, bedenk ik me nu.

 • Volgende discussie
#2 Paddy

Ja, ik moest ook eerst een paar biertjes achterover slaan voordat ik me er toe kon zetten. Volgens de test heb ik nu een probleem.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Oplawaai

@ BartB: Als je sneller drinkt dan je die glaasjes kan slepen heb je écht een probleem.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Dr Banner

ik kon me niet herinneren hoeveel glaasjes ik vorige week maandag gedronken had… is dat een teken aan de wand?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 peter

Ik heb een probleem zeggen ze. Maar om dan meteen aan te komen met vergiftigingflauwekul.

“Te veel in korte tijd kan tot alcoholvergiftiging leiden
Want je drinkt te veel en te vaak alcohol.”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Jogy

Ik heb helemaal geen probleem, ik drink gewoon voor mijn plezier!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Snaporaz

Binge surfing, zeg ik u !

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 larie

Die is goed!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Indrah

Overigens je rijbewijs kun je ook kwijt raken als je onder invloed van alcohol op de fiets zit.

Dan ben ik mijn rijbewijs al 3000 keer kwijt. Ik ga juist met de fiets zodat ik de bewuste avond wat kan drinken..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 mescaline

Een opvoedende platte dranktest die “een halve liter” en een Lafitte op één hoop gooit, hoe laag zijn we gezonken. Agentjes met blaaspijpjes houden u aan. En doe maar net of je die achterlijksaaie clichés (voelt u zich opener, meer ontspannen) goed begrijpt, want “anders tappen we uit een ander vaatje” (‘hehe hoor mij eens Jozef, hehe, wat een bak, Jan-Jaap’).

Er is een magistraal boek geschreven door Venedikt Jerofejev, Moskou op sterk water. En deze uitmuntende overweging van een Amerikaanse oom van Herman Koch, vind ik dan, uit ‘Schrijven en Drinken’, is het waard om in zijn geheel te citeren.

’Weet je waarom mensen agressief worden van drank?’, zei hij. ‘Waarom gaan ze gaan schreeuwen en gaan vechten?’ Hij trok een denkbeeldige haar van zijn tong en spoog over de balustrade in het zand. ‘Waarom gaan ze huilen?’
Ik deed mijn best om hem vragend aan te kijken. […] ‘Omdat drank ruimte moet hebben,’ zei hij. ‘Drank heeft een hekel aan middelmatigheid. In een middelmatig hoofd wordt een drank helemaal gek. Dan moet er onmiddellijk een raam open. Maar in middelmatige hoofden klemt het raam altijd. Dus begint de drank aan dat raam te rukken en te trekken, en als het dan niet opengaat, slaat het de ruit stuk. Voor de broodnodige frisse lucht.’

Zo. Een glaasje rood.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Tsjech

Ik stel me gerust met het feit dat ik student ben, en het drankgebruik komt door uitgaan, niet door stiekem zelf biertjes weg te tikken op mijn kamer…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 mescaline

Voor de geletterden onder ons is dr. Bakhuizen van den Brink geen onbekende. Student, elopement met Truitje Toussaint, disaster, vlucht, …. tot rijksarchivaris en wetenschapper met een onovertroffen kennis van de NL staatsgeschiedenis. In die hoedanigheid was het iedere avond naar de societeit, drinken met de boys, en in een kruiwagen naar huis gebracht.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Snaporaz

@#11 duidelijk geen Pool ;-))

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Snaporaz

@#12 in de sociëteit waar Maarten Toonder over Louis Couperus debatteerde ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 mescaline

Is dat De Witte in Den Haag of Diligentia ? Ik denk de laatste.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Sikbock

in de witte de wit kwamen toch weinig “kunstenaars”? meer gegoede burgerij volgens mij

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 mescaline

In de 19e e. maakt dat allemaal niet zoveel uit, nivo Nieuwe Gids enzo. Maar die kruiwagen was wel bijzonder.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 mescaline

Voor heerlijk leesvoer uit die tijd: Frans Netschers memoires. En nog zoveel meer idd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Spuyt12

Mijn drankgebruik loopt de laatste tijd sterk terug. Zeker nu ik niet meer studeer kan ik me het – helaas – niet meer zo vaak permitteren om door de weeks door te zakken.

Merk ook dat ik er wat minder goed tegenkan.

Dát is pas een probleem.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Tsjech

@Spuyt12

Mag ik in dat geval uw leeftijd weten? Dan weet ik hoeveel jaar ik heb totdat mijn avondland qua drankgebruik nadert ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 WP

wat ik drink? … dat hangt er vanaf … wat heb je onder de kurk?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 arieT

Wat een betuttelende site. Van dat gezever ga ik pas drinken. Heb nu echt zin om vanavond een flesje weg te zetten…

En @Tsjech, de truc is: door blijven drinken. Op het moment dat je minder vaak gaat drinken, gaat je lichaam daaraan wennen. Ga je dan ineens, een keer in de week ofzo, keihard biertjes wegtikken met je vrienden, dan merk je dat ook harder en heb je daar langer last van. Mijn devies: doordrinken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Gezellig

“Je drinkt weliswaar op veel dagen alcohol, maar je gemiddelde alcoholgebruik van de afgelopen week bevond zich aan de veilige kant.”

hm okee. boeiend. tijd voor een biertje.

 • Vorige discussie