1. 5

  Ik heb een probleem zeggen ze. Maar om dan meteen aan te komen met vergiftigingflauwekul.

  “Te veel in korte tijd kan tot alcoholvergiftiging leiden
  Want je drinkt te veel en te vaak alcohol.”

 2. 9

  Overigens je rijbewijs kun je ook kwijt raken als je onder invloed van alcohol op de fiets zit.

  Dan ben ik mijn rijbewijs al 3000 keer kwijt. Ik ga juist met de fiets zodat ik de bewuste avond wat kan drinken..

 3. 10

  Een opvoedende platte dranktest die “een halve liter” en een Lafitte op één hoop gooit, hoe laag zijn we gezonken. Agentjes met blaaspijpjes houden u aan. En doe maar net of je die achterlijksaaie clichés (voelt u zich opener, meer ontspannen) goed begrijpt, want “anders tappen we uit een ander vaatje” (‘hehe hoor mij eens Jozef, hehe, wat een bak, Jan-Jaap’).

  Er is een magistraal boek geschreven door Venedikt Jerofejev, Moskou op sterk water. En deze uitmuntende overweging van een Amerikaanse oom van Herman Koch, vind ik dan, uit ‘Schrijven en Drinken’, is het waard om in zijn geheel te citeren.

  ’Weet je waarom mensen agressief worden van drank?’, zei hij. ‘Waarom gaan ze gaan schreeuwen en gaan vechten?’ Hij trok een denkbeeldige haar van zijn tong en spoog over de balustrade in het zand. ‘Waarom gaan ze huilen?’
  Ik deed mijn best om hem vragend aan te kijken. […] ‘Omdat drank ruimte moet hebben,’ zei hij. ‘Drank heeft een hekel aan middelmatigheid. In een middelmatig hoofd wordt een drank helemaal gek. Dan moet er onmiddellijk een raam open. Maar in middelmatige hoofden klemt het raam altijd. Dus begint de drank aan dat raam te rukken en te trekken, en als het dan niet opengaat, slaat het de ruit stuk. Voor de broodnodige frisse lucht.’

  Zo. Een glaasje rood.

 4. 11

  Ik stel me gerust met het feit dat ik student ben, en het drankgebruik komt door uitgaan, niet door stiekem zelf biertjes weg te tikken op mijn kamer…

 5. 12

  Voor de geletterden onder ons is dr. Bakhuizen van den Brink geen onbekende. Student, elopement met Truitje Toussaint, disaster, vlucht, …. tot rijksarchivaris en wetenschapper met een onovertroffen kennis van de NL staatsgeschiedenis. In die hoedanigheid was het iedere avond naar de societeit, drinken met de boys, en in een kruiwagen naar huis gebracht.

 6. 19

  Mijn drankgebruik loopt de laatste tijd sterk terug. Zeker nu ik niet meer studeer kan ik me het – helaas – niet meer zo vaak permitteren om door de weeks door te zakken.

  Merk ook dat ik er wat minder goed tegenkan.

  Dát is pas een probleem.

 7. 22

  Wat een betuttelende site. Van dat gezever ga ik pas drinken. Heb nu echt zin om vanavond een flesje weg te zetten…

  En @Tsjech, de truc is: door blijven drinken. Op het moment dat je minder vaak gaat drinken, gaat je lichaam daaraan wennen. Ga je dan ineens, een keer in de week ofzo, keihard biertjes wegtikken met je vrienden, dan merk je dat ook harder en heb je daar langer last van. Mijn devies: doordrinken.

 8. 23

  “Je drinkt weliswaar op veel dagen alcohol, maar je gemiddelde alcoholgebruik van de afgelopen week bevond zich aan de veilige kant.”

  hm okee. boeiend. tijd voor een biertje.