1. 1

  Wel toevallig, zo net een dag nadat Shell bekend had gemaakt dat hun winst gedecimeerd (maar nog altijd in de orde van miljarden, dus geen reden mensen te ontslaan) was.

 2. 3

  Zou het zo erg zijn als er peak oil komt?

  Energieprijzen gaan omhoog, dus zuinige producten worden veel interessanter
  Ook alternatieve energie zoals zon, wind en kernenergie worden relatief goedkoper. Daarnaast wordt het door de stijgende energieprijzen interessanter om het te ontwikkelen
  Wij hebben er relatief weinig last van de hoge benzineprijs ten opzichte van andere landen, omdat de benzine hier altijd al duur was en wij een zuinig wagenpark hebben.

  Dit zou zomaar de redding tegen het broeikaseffect kunnen zijn, want vrijwillig ophouden met olie stoken zouden we toch nooit doen.

  Enige probleem zou zijn als iemand kans ziet om benzine uit kolen te maken, want daar zijn er nog wel genoeg van

 3. 6

  Seven probeert me van mijn troon te stoten. Sweeping statements meer dan zat. Maar sorry old boy, qua ongeinformeerdheid leg je het af.
  :P

 4. 7

  @3 Shell investeert vrijwel alle R&D middelen in coal to liquids, gas to liqiuds en biomass to liqiuds. Ze beginnen niet van scratch. Al in voor de 2de wereldoorlog is door de Duitsers Fischer en Tropsch het proces van kolen naar motorbrandstoffen ontwikkeld. Ik ben bang dat wat jij als mogelijk probleem ziet al lang werkelijkheid is.