Zieke geesten (Ramp Azië)

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Naast alle goede initiatieven waar we van horen verschijnen er ook verhalen(geencom/geencom) over mensen die minder goeds in de zin hebben.
Er zijn inmiddels diverse websites actief die zogenaamd geld inzamelen voor de lachtoffers, maar dat hoogstwaarschijnlijk zelf zullen houden.

Een andere misselijkmakende grap zijn de emails die een onbekende in Engeland naar de families van vermisten stuurt waarin wordt gemeld dat zij zijn omgekomen.

Ook schijnen er al diverse emailkettingbrieven in omloop te zijn die oproepen tot het storten van geld op vage rekeningen.

Dus als je wilt dat je geld goed terecht komt, geef dan aan giro555, en negeer andere oproepen!

Ook Webwereld besteedde hier aandacht aan.

Reacties (4)

#1 Egor

Hoe kom je er bij te stellen dat het geld op 555 wél goed terecht komt?

Je bent zeker nog niet op de hoogte van het feit dat veel geld wat destijds gestort is voor de slachtoffers van de aardbeving in Bam, nog steeds niet vrijgegeven is?

  • Volgende discussie
#2 Joost

Natuurlijk weet ik dat, maar de kans dat het geld hier wel op de goede locatie terechtkomt is groter dan bij minder transparante, of zelfs criminele acties.

Wat stel jij dan voor? Zelf gaan?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Mark

Waarom is dat geld nog niet in Bam dan? Is daar een verklaring voor?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Joost

Ik weet niet waar Egor het specifiek over heeft, maar in het verleden zijn er problemen geweest met de efficiency van deze organisaties waardoor veel geld werd (wordt?) verspeeld.

  • Vorige discussie