Zero tolerance 14 jaar geleden

Foto: copyright ok. Gecheckt 11-03-2022

GOUDVANOUD – Zero tolerance bestond in 1998 ook al. Amsterdamse wijkagent arresteert bij het minste of geringste. FILMPJE!

Reacties (5)

#1 Bismarck

Hoezo zero tolerance? Daar is gewoon machtsmisbruik gefilmd. Die gast loopt een (hem blijkbaar bekende) voorbijganger uit te schelden en te intimideren en op het moment dat die iets terug zegt arresteert ie hem.

  • Volgende discussie
#1.1 Prediker - Reactie op #1

Ehm… nee. Die man steekt zijn middelvinger op naar de camera, en die agent spreekt hem daar ferm op aan. En in plaats dat die man zegt: ‘sorry, agent, u heeft helemaal gelijk’, gaat hij recalcitrant lopen doen, steekt nog een keer zijn middelvinger op, nu naar de agent zelf.

Tja, dan ben je dus gewaarschuwd, en word je ingerekend.

#1.2 Bismarck - Reactie op #1.1

De agent doet iets meer dan ferm aanspreken (oa. vastpakken) op iets dat niet verboden is. Dat heet escalerend optreden (in gewone mensentaal: ruzie zoeken).

#1.3 sjap - Reactie op #1.2

Dat heet geen ruzie zoeken maar iemand aanspreken op asociaal gedrag. Precies wat ik verwacht van een politie-agent.

#1.4 Furby - Reactie op #1.3

Aanspreken op asociaal gedrag mag, maar op zo’n lompe en dreigende manier is niet normaal. Als mensen zo met mij omgaan doe ik ook niet wat ze willen, maar krijgen ze ook een vervelende reactie terug. Die politie-agent was duidelijk hier op uit, niet op hem aanspreken en waarschuwen.